Nogomet

Juventus boli, da ne sodi več med evropske velikane

Torino, 02. 11. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Z nocojšnjimi tekmami bo padel zastor nad skupinskim delom Lige prvakov. Od 20.40 bomo na Kanalu A in VOYO prenašali derbi skupine H med Juventusom in PSG. Mnogi so pričakovali, da se bodo prav Torinčani in Parižani med seboj udarili za prvo mesto, a so nogometaši stare dame po štirih porazih brez možnosti za napredovanje. Da so v zadnjem času izgubili stik z evropsko nogometno smetano, priznava tudi njihov trener Massimilano Allegri.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Nocoj PSG in Juventus
    02:53
    Iz SVETA: Nocoj PSG in Juventus
  • Iz SVETA: Gost Tomaž Lukač
    02:20
    Iz SVETA: Gost Tomaž Lukač

Prvič v trenerski karieri se je Massimilianu Allegriju zgodilo, da njegovo moštvo ni napredovalo med 16 najboljših v Ligi prvakov. Juventus je namreč po petih krogih pri vsega treh točkah in se bo moral proti favoriziranemu PSG-ju še kako potruditi, da sploh ujame tretje mesto in pomlad v Ligi Evropa. Maccabi iz Haife, ki so ga številni odpisali, še preden se je začel skupinski del, ima namreč prav toliko točk kot Juventus in – vsaj na papirju – lažjega nasprotnika. 

"Zelo frustrirajoče je, da se ne moremo več primerjati z najboljšimi ekipami v Evropi," je na torkovi novinarski konferenci priznal Allegri. "Ampak sedaj se moramo povsem osredotočiti na naslednji tekmi: najprej proti PSG-ju v Ligi prvakov, nato proti Interju v Serie A."  Če Benfica na drugi tekmi skupine H, kot se to pričakuje, premaga Maccabi, potem bo Juventus na račun boljše gol razlike osvojil tretje mesto, četudi izgubi proti Parižanom. 

Za nogometaši Juventusa je skromen prvi del sezone. Ostali so brez pomladi v Ligi prvakov, v Serie A pa zasedajo skromno sedmo mesto.
Za nogometaši Juventusa je skromen prvi del sezone. Ostali so brez pomladi v Ligi prvakov, v Serie A pa zasedajo skromno sedmo mesto. FOTO: AP

Liga Evropa za vsako ceno

Največji klubi so Ligo Evropo v prejšnjih letih pogosto dojemali kot nujno zlo, odkar pa slavje v drugorazrednem evropskem tekmovanju prinaša uvrstitev v Ligo prvakov, temu ni več tako. "Za vsako ceno moramo sezono nadaljevati v Ligi Evropa," je zatrdil 24-letni osrednji branilec Federico Gatti, ki je v Ligi prvakov debitiral v prejšnjem krogu, ko je Juventus po porazu proti Benfici dokončno zapravil vse možnosti za uvrstitev v osmino finala. 

Podobnega mnenja je tudi Allegri. "To danes (v torek, op. a.) je zares čudna novinarska konferenca. Prva, na kateri sem brez možnosti, da sezono nadaljujem v Ligi prvakov. A vsaka situacija ponuja nove možnosti. Če se nam uspe uvrstiti v Ligo Evropa, bomo skušali priti čim dlje, a o tem bomo razmišljali šele med reprezentančnim premorom," je povedal trener, ki je z Juventusom med letoma 2015 in 2019 osvojil pet zaporednih naslovov italijanskega prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

O tem, kaj bo ključ do uspeha proti favoriziranemu PSG-ju, ki v tej sezoni zaenkrat igra odlično, pa je dodal: "Odigrati bomo morali inteligentno in taktično zrelo. V Parizu smo jim iz dveh situacij, ki bi se jima lahko izognili, podarili dva zadetka. Tega si ne bomo smeli več dovoliti. Potrebovali bomo samozavest, kot smo jo pokazali proti Lecceju."  Juventus je na gostovanju na jugu Italije v soboto slavil z 1:0, potem ko je edini gol na tekmi dosegel rezervist Nicolo Fagioli

Navijačem stare dame pa lahko poleg že omenjene zmage optimizem vliva tudi podatek, da PSG proti Juventusu na Apeninskem polotoku sploh še nima zmage. Na štirih tekmah je trikrat izgubil in enkrat remiziral. Ali bodo Lionel Messi in druščina nocoj uspeli prekiniti neugodno tradicijo, si boste lahko od 20.40 dalje ogledali na Kanalu A in VOYO. 

Danes se končuje skupinski del Lige prvakov.
Danes se končuje skupinski del Lige prvakov. FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
03. 11. 2022 09.44
+1
normalno od kar so se rešili cr7 so tam kjer jim je mesto,,juve se je vsaj sprijaznil da so bedni za razliko od barce ,ki misli da sodi v sami vrh nogometa so pa bedni zadnjih 10 let
nod30
02. 11. 2022 17.29
+2
pad se je začel, ko so odpustili Marotto, ki je nasprotoval prihodu Ronalda in posledično so mladi vrhunski igralci zapuščali klub oziroma bili prodani...starejši pa igrajo igro brez kakršnegakoli smisla. Nedved je prvi , ki bi moral oditi in oba športna direktorja, ki nimata pojma o nogometu in igralcih...in pa seveda Allegrija takoj zamenjat...pripeljat Gasperinija oz De Zerbija pa riskirat dve sezoni da se stvari postavijo nazaj na svoje mesto. edina svetla točka je Miretti ostalo vse zamenjat po vrsti....najprej golmana odpikat
Gulaž
02. 11. 2022 11.46
-2
Superliga😂😂😂Oni in Barcelona 🙈
whattheuck
02. 11. 2022 11.18
+1
"Juventus boli..." To je narobe napisano. Res se za npr. kamen piše enako v imenovalniku in tožilniku, za kamen se ne more pisati, da ga kaj boli, ker ni živa stvar. Zato tudi za Juventus ne morete pisati, da ga boli. Boli lahko navijače, trenerja... Juventusa.
mhri47
02. 11. 2022 10.52
-1
Čeferin jih kaznuje za neumnosti njihovih lastnikov
whattheuck
02. 11. 2022 12.35
+1
Saj ni tako velika neumnost. V ligi prvakov je preveč klubov. Poglej današnje tekme. Kdo izven teh držav bo gledal tekmo npr. Maccabi - Benfica? Edina zanimiva bo Juventus - PSG. Če bi jih bilo samo 16, bi bilo bolje. Druga slaba stvar je zanič sodstvo.
cripstoned
02. 11. 2022 10.27
-4
le redkim uspe ostati v samem vrhu in to so real madrid, bayern ter liverpool...
Sky85
02. 11. 2022 12.22
+4
Liverpool?cakali so 30 let na naslov drzavnega prvaka in vrejtn bodo spet cakali 30 let.tvoje znanje je na nivoju 3 letnega otroka ali pa spremljaš nogomet šele 7 let...sper si dokazal da nimaš pojma
Konan
02. 11. 2022 15.50
+1
In le eden je najboljši na svetu, gospod Leo Messi
kmet1
02. 11. 2022 09.12
+3
Zato bodo pa spet začeli z SUPER LIGO. Tam vsaj ne bo malčkov, ki bi jih premagovali!
holliday...
02. 11. 2022 09.53
+1
Točno tako, juve je bolj za vaško ligo trenutno, kot pa za super ligo. 🤣🤣🤣
bu?e24 1
02. 11. 2022 08.27
+4
Usi hodijo čez zebro,niso dobr podplačal sodnikov ta let