Nogomet

Kane v 96. minuti Tottenhamu zagotovil točko, Tuchel in Conte kot dva petelina

London, 14. 08. 2022 19.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
3

Nogometaši Chelseaja in Tottenhama so odigrali zanimivo tekmo 2. kroga elitne angleške lige. Londonski derbi na stadionu Stamford Bridge se je končal z 2:2, spursi so izid z golom Harryja Kana izenačili v sodnikovem podaljšku. Zelo napeto je bilo tudi med obema trenerjema, Antoniem Contejem in Thomasom Tuchelom, saj se nista razšla prav prijazno oziroma v prijateljskem odnosu, oba sta jo odnesla z rdečima kartonoma.

Chelsea je na veselje svojih navijačev povedel v 19. minuti, v glavnih vlogah pa sta bila nova branilca. Marc Cucurella je podal iz kota z leve strani, Kalidou Koulibaly pa je z lepim "volejem" s približno 12 metrov zadel za 1:0. Čeprav je bil Chelsea še naprej boljši tekmec, pa so gosti izenačili v 68. minuti, ko je zadel Pierre-Emile Hoejbjerg. Domači so sicer protestirali zaradi predhodnega prekrška nad Kaijem Havertzom in tudi zaradi domnevnega prepovedanega položaja, a je ostalo pri 1:1.

Thomas Tuchel in Antonio Conte
Thomas Tuchel in Antonio Conte FOTO: AP

V 77. minuti pa so domači znova povedli, ko je Reece James brez težav dokončal akcijo s strelom v kazenskem prostoru. Toda Tottenham, ki je v končnici pritisnil, je v 96. minuti znova izenačil, po kotu je z glavo zadel Harry Kane. Že med tekmo se je iskrilo med obema trenerjema, domačim Thomasom Tuchelom in gostujočim Antoniem Contejem

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Oba sta zelo temperamentno proslavljala gole svojega moštva, že pred tem je bilo vse skupaj na meji incidenta, med zadnjim rokovanjem pa je prišlo do prerivanja, saj Tuchel nikakor ni hotel izpustiti Conteja. Prišlo je do prerivanja, na "pomoč" so priskočili tudi pomočniki in nastala je gneča. Situacija se je malce pomirila, sta bila pa oba trenerja, ko sta odhajala z igrišča, vidno jezna. Obema je glavni sodnik pokazal rdeča kartona.

Chelsea - Tottenham
Chelsea - Tottenham FOTO: Sofascore.com

Na današnji prvi tekmi je Nottingham Forest z 1:0 premagal West Ham, edini strelec je bil Taiwo Awoniyi v 45. minuti, 20 minut pozneje pa je pri gostih Declan Rice zapravil enajstmetrovko.

V soboto je Aston Villa z 2:1 premagala Everton, Brighton & Hove Albion in Newcastle United sta igrala 0:0, Arsenal je s 4:2 ugnal Leicester City, Southampton in Leeds United sta se razšla z 2:2, Manchester City je s 4:0 odpravil Bournemouth, Brentford z enakim izidom Manchester United, Wolverhampton in Fulham pa sta tekmo končala brez zadetkov.

Nedeljska izida:
Nottingham - West Ham United               1:0 (1:0)

Chelsea - Tottenham                        2:2 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AemontheWise
15. 08. 2022 09.36
+2
Katastrofa od sojenja.
motorist_mb
14. 08. 2022 21.09
+6
Skoraj sta si tace spipala po tekmi 😁
InterRefIections
14. 08. 2022 20.52
+8
Se spomnim, ko jih je premagala Mura 😀 haha .