Nogomet

Klopp o Chelseajevem zapravljanju: Brez odvetnika ne bom govoril o tem

Liverpool, 04. 02. 2023 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Chelsea je v zimskem prestopnem roku zrušil rekord Manchetser Cityja, ki je za Jacka Grealisha pred dvema letoma odštel 115 milijonov evrov. Enzo Fernandez je nov član londonskega kluba, Benfica pa je za njegov odhod prejela krepkih 120 milijonov. Skupaj je Chelsea v januarju porabil okoli 360 milijonov, kar je tudi absolutni rekord. O teh številkah sta spregovorila trenerja Liverpoola in Cityja.

"O tem ne bom rekel ničesar brez odvetnika," je z nasmehom na obrazu o neverjetnih vložkih Chelseaja dejal trener Liverpoola Jürgen Klopp. Londončani so v zadnjih dveh prestopnih rokih zapravili že krepko čez 600 milijonov evrov. "Jaz tega dela našega posla ne razumem, ampak številka je velika. Igralci, ki so jih pripeljali so dobri, tako da jim lahko čestitamo. Jaz sicer ne razumem, kako je to sploh mogoče, ampak jaz nisem tisti, ki mora razložiti, kako to deluje," je še dodal Klopp, ki je z Liverpoolom osvojil Ligo prvakov leta 2019.

Mihajlo Mudrik je v Chelsea prestopil
Mihajlo Mudrik je v Chelsea prestopil FOTO: AP

Javil se je tudi Pep Guardiola, ki je z Manchester Cityjem aktualni angleški prvak. "To nima veze z menoj. Edino, kar jaz lahko nadziram, je dejstvo, da smo v zadnjih petih letih osvojili 11 naslovov, naš neto vložek v tem času pa je peti ali šesti v tej ligi," je dejal Katalonec. Po hitrem preletu številk na spletni strani Transfermarkt pridemo do zaključka, da je v zadnji petih letih City izmed velikih klubov v Angliji res zapravil najmanj. Neto je največ v tem času zapravil Chelsea (740 milijonov evrov), sledi Manchester United s 611 milijoni, Tretji je Arsenal s 550 milijoni in ostaneta še Liverpool z 288 milijoni neto vložka in Manchester City z 256 milijoni.

Sledilo je vprašanje enega od novinarjev, ki je Guardiolo vprašal, kako bi se nogometni svet odzval, če bi Manchester City vložil toliko denarja v tako kratkem času. "Vem, kaj bi se zgodilo. Ne bom pozabil na osem ali devet klubov, ki so Premier ligi poslali zahtevo, da nas kaznuje," je odločno odgovoril Guardiola.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Patiana
04. 02. 2023 13.57
+4
Mafija pere denar.