Nogomet

Klopp: Za povratek na vrh potrebujemo doslednost in stabilnost

Liverpool, 02. 11. 2022 13.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V taboru Liverpoola so si po zmagi proti Napoliju (2:0) v zadnjem krogu skupinskega dela elitne Lige prvakov pošteno oddahnili. Čeprav redsom omenjene tri točke v dvoboju z enim najprijetnejših presenečenj dozdajšnjega dela sezone niso pomagale za osvojitev vrha skupine A, pa je trener moštva s kultnega Anfielda Jürgen Klopp izpostavil nekaj ključnih dejavnikov, ki bi po njegovih besedah nekdanjega evropskega klubskega prvaka v doglednem času lahko vrnili v stare tirnice.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Liverpool prekinil osupljiv niz zmag Napolija
    02:14
    Iz 24UR: Liverpool prekinil osupljiv niz zmag Napolija
  • Iz SVETA: Liverpool prekinil osupljiv niz zmag Napolija
    02:27
    Iz SVETA: Liverpool prekinil osupljiv niz zmag Napolija

Torkov večer je bil pomemben za praktično vsa moštva v predtekmovalni skupini A. Liverpoolčani so na domačem Anfieldu lovili visoko zmago proti v dozdajšnjem delu sezone izjemnemu Napoliju, ki je na prvi medsebojni tekmi v Neaplju slavil kar s 4:1. Ajax in Glasgow Rangers pa sta do zadnjega vodila bitko za tretje mesto in evropsko prezimitev skozi izločilne boje v evropski ligi.

Rdeči iz mesta Beatlov so po boljši igri sicer slavili z 2:0, a je bilo to premalo za osvojitev vrha v omenjeni skupini, je bil pa strateg Jürgen Klopp zadovoljen s pristopom in vnemo svojih varovancev. "Pred tekmo smo se dogovorili, da potrebujemo vrhunsko predstavo, če želimo slaviti proti izjemnemu tekmecu. Kajti Napoli je v tem trenutku prava sila in vedeli smo, da bomo v določenih trenutkih trpeli pred svojimi vrati. Vesel sem pravega odziva igralcev, ki so znova potrdili svojo kakovost. Ne glede na končni epilog v naši skupini z zvrhano mero optimizma pričakujemo nadaljnje boje v Ligi prvakov," je po peti zmagi v najprestižnejšem klubskem tekmovanju v letošnji sezoni dejal trener Liverpoola.     

Mohamed Salah (desno) in Darwin Nunez (levo) se veselita zadetka slednjega, s čimer je postavil končni izid obračuna Lige prvakov med Liverpoolom in Napolijem (2:0) na Anfield Roadu.
Mohamed Salah (desno) in Darwin Nunez (levo) se veselita zadetka slednjega, s čimer je postavil končni izid obračuna Lige prvakov med Liverpoolom in Napolijem (2:0) na Anfield Roadu. FOTO: AP

Odlični nemški strokovnjak je v pogovoru s predstavniki sedme sile večkrat izpostavil dva dejavnika, ki po njegovih besedah nista na ravni moštva, ki želi kontinuirano osvajati lovorike. 

"Mi ne dvomimo v lastno kakovost. Vemo, s čim razpolagamo, ter katere so naše prednosti in slabosti. Po vsaki tekmi skušamo analizirati vsako podrobnost, saj le na ta način lahko napredujemo. Če se želimo v kratkem znova bojevati za največje stvari, tako na domačem kot mednarodnem prizorišču, potrebujemo doslednost in stabilnost. V vsakem smislu, na treningih in tekmah. Od tu lahko delamo korake naprej. Sezona bo še dolga, zato verjamem, da nas čakajo še lepe stvari," je še pristavil Klopp.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
02. 11. 2022 16.16
+1
Je pa dobro za moralo