Nogomet

Je Klopp že našel zamenjavo za odhajajočega Maneja?

Liverpool, 31. 05. 2022 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav se je naporna klubska sezona šele dobro zaključila, se večina evropskih klubov že ozira k sestavi igralskega kadra za naslednje tekmovalno obdobje 2022/23. Še posebej to velja za sredine, ki se že nekaj časa soočajo z vse glasnejšimi govoricami o odhodih nekaterih ključnih mož. Denimo Liverpool že pospešeno išče zamenjavo za izvrstnega senegalskega napadalca Sadia Maneja, ki bo po šestih letih kultni Anfield Road bržčas zamenjal za münchensko Allianz Areno.

Kljub porazu v velikem finalu najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu proti madridskemu Realu (0:1) v vrstah aktualnega evropskega klubskega podprvaka Liverpoola ne skrivajo navdušenja nad prisrčnim sprejemom, ki so ga bili deležni od svojih najzvestejših privržencev po vrnitvi iz francoske prestolnice. 

Toda prihajajo dnevi in tedni, ko si najboljši ne smejo privoščiti (pre)dolgega poletnega spanca na lovorikah. To se še kako dobro zaveda izjemni strateg rdečih z Anfielda Jürgen Klopp, ki je z najožjimi sodelavci že zavihal rokave in začel s sestavo igralskega kadra za prihodnjo sezono. Če karizmatični Nemec želi izpolniti obljubo, ki jo je dal po izgubljenemu finalu na Stade de Franceu, da lahko navijači Liverpoola že rezervirajo vstopnice za finale elitne Lige prvakov naslednje leto v Istanbulu, bo v prvi vrsti moral najti ustrezno zamenjavo za odhajajočega senegalskega napadalca Sadia Maneja. Ta je v zadnjih šestih sezonah, kolikor jih je po prihodu iz Southamptona preživel v vrstah evropskega prvaka iz leta 2019, pustil globok pečat. Tridesetletnik ne skriva, da se je praktično že dogovoril za sodelovanje z münchenskim Bayernom, a otoški mediji vendarle opozarjajo, da redsi ne bodo zgolj nemi opazovalci, ko bo beseda tekla o odškodnini za Senegalčev odhod na Säbener Strasse.

Sadio Mane se po šestih letih poslavlja od Liverpoola in bo kmalu bržkone postal član münchenskega Bayerna.
Sadio Mane se po šestih letih poslavlja od Liverpoola in bo kmalu bržkone postal član münchenskega Bayerna. FOTO: AP

Živahno na relaciji Anfield Road - Camp Nou - Allianz Arena?
Maneju namreč pogodba z Liverpoolom poteče po zaključku naslednje sezone, zato je povsem logično, da bo uprava kluba želela iztržiti najvišjo možno odškodnino. Ta naj bi se gibala nekje med 40 in 50 milijonov evrov, ob tem pa ne gre pozabiti, da do zdaj o konkretnih imenih za morebitnega Manejevega naslednika ni bilo ne duha ne sluha. Natančneje do poznega ponedeljkovega večera, ko se je večina angleških in španskih medijev razpisala o Ousmaneju Dembeleju kot eni od (zelo) mogočih Kloppovih akvizicij tega poletja. Veliko bo odvisno od (skorajšnjega) prihoda Roberta Lewandowskega in po zadnjih informacijah tudi Brazilca Raphinhe na Camp Nou, kar bi pomenilo, da je prestop muhastega francoskega napadalca na Anfield Roadu precej bolj verjeten. 

Nekaj časa se je šušljalo tudi o možnosti prihoda južnokorejskega legionarja iz Tottenhama Son Heung-mina, ki pa naj bi po uvrstitvi v skupinski del Lige prvakov podaljšal zvestobo s Spursi. Kakor koli že, prihajajoča poletna nogometna tržnica bo gotovo prinesla kar nekaj (zanimivih) prestopov. Kot zdaj kaže, pa bosta ena od najbolj dejavnih klubov prav omenjena Liverpool in Barcelona. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
31. 05. 2022 13.42
+2
Dembele ni Mane! Se strinjam. Mane je buldožer in to v dobrem pomenu besede, težko ga je ustaviti. Ni videti kakšen robavs, ampak je pa izredno močan, poleg tega ima tudi zelo dobro tehniko. Saj je Dembele tudi zelo dober tehničar, pa vendar malo prenežen, je zelo podvržen poškodbam. Se pa z leti človek tudi utrdi, dobi prepotrebne izkušnje, morda pa bo vseeno dober nakup. Morda pa bo v bodočnosti, član Liverpoola tudi naš Šeško?
Lucky
01. 06. 2022 14.08
+0
Ne spremljam zadnje čase kaj veliko, ampak Dembele se bolj povezuje s Chelsea. PSG je bil favorit, tudi Mbappe ga je favoriziral, ampak menda novi športni direktor noče. Kakorkoli, Dembele ima menda kar 2 agenta in oba hočta denar. Za moj okus tehnike nima ravno neke. Sploh ne tehnike strela in podaje. Ne vem pa kje bi pasal v L'pool, ker na eni strani je Salah, na drugi Diaz. Nobenemu ni niti blizu. S plačo, ki jo zahteva, ga pa sploh ne vidim v L'poolu.
Vladimir.Krutov
31. 05. 2022 11.38
-3
Samo naj gre....čim prej...
DediDPitbul
31. 05. 2022 10.51
+6
Dembele ni Mane... to sploh ni dobra zamenjava. Bolj bi pasala menjava Mane-Lewandowski (odlicen strelec, ki ni prevelik porabnik zog), ampak Robiju ocitno bolj disi mediteran :)
rocky6
31. 05. 2022 12.05
+3
dembele je vsekakor tip igralca za angleski nogomet.. vrjamm, da bi se bol vklucu v taksen stil igre
yanay
31. 05. 2022 09.35
+5
Škoda, da se Liverpool ni vmešal v tekmo za Haalanda.
AntiFarseloncek
31. 05. 2022 12.45
+2
a mislis da bi se haland odlocil za 5x manj denarja? verjetno ne
Whippet
31. 05. 2022 09.30
-3
fuzbal: igra miljarderjev katero spremlja obubožena množica
n0rc
31. 05. 2022 10.46
+3
AntiFarseloncek
31. 05. 2022 12.46
+3
obubozena? Po 80 do 150 eur za tekmo 1 lige v angliji mislim da ni ravnokar za obubozane.