Nogomet

'Ko je Atletico igral najlepše, je imel najslabše rezultate'

Ljubljana, 12. 04. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tomaž Lukač, Božidar Bulat
Komentarji
3

Dejan Kopasić, videoanalitik pri NZS, ki je sodeloval tudi z več klubi, z individualnimi treningi pa pri napredku med drugim pomagal Andražu Šporarju, Mihi Zajcu, Benjaminu Šešku in še bi lahko naštevali, je bil gost tokratne spletne pogovorne oddaje Fuzbal!

"Analiziram vzorce, ki se pojavljajo pri ekipah. Preučujem jih v fazi obrambe, v fazi napada, pa tudi kako se odzivajo, ko žogo izgubijo in ko jo pridobijo. In pa, jasno, kako funkcionirajo v prekinitvah," del svojega dela opiše Ljubljančan. Ta svetuje tudi selektorju A reprezentance Matjažu Keku

Spremlja tudi vrhunski klubski nogomet. Tole pravi o madridskem Realu, ki se bo nocoj ob 20.30 v prenosu na Kanalu A in VOYO udaril s Chelseajem: "Gre za zelo pragmatično zasedbo, ki bo igrala tisto, kar bo nosilo rezultat. Posredno se prilagaja nasprotniku. Proti Chelseaju se bo postavila malo bolj nazaj in pretila iz protinapadov. Ko bodo igrali proti ekipi, ki je slabša, bo ona dominirala s posestjo."

Gabriel Jesus in Alisson Becker
Gabriel Jesus in Alisson Becker FOTO: AP

Čeprav mu slog in filozofija nogometa Diega Simeoneja ne leži, razume, zakaj se odloča tako: "Ko je Atletico igral najlepše, je imel najslabše rezultate. Potem pa si je Simeone rekel, da se je bolje vrniti k osnovam. In potem so začeli funkcionirati, prišli so boljši rezultati." Colchoneros so sicer izgubili zadnji dve tekmi, proti Cityju v Ligi prvakov in proti Mallorci v španskem prvenstvu, pred tem pa je nanizal kar osem tekem brez poraza.

Se pa nekdanji trener Olimpije navdušuje nad pristopom omenjenega Manchester Cityja in Liverpoola. "Vzporednica med kluboma je ta, da ju je lepo gledati. A filozofija je malce drugačna. City dominira s posestjo, bolj tvega, jasno so vidni uigrani vzorci v srednji in zadnji tretjini igrišča. Liverpool pa je veliko bolj neposreden, takoj pogleda proti golu." Več pa ... le en klik stran. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

09ZarMan10
12. 04. 2022 13.09
+3
Imam srečo, da nisem ne Atleticov fan, ne na kakršenkoli način globje povezan z nogometom. Zato lahko mirno rečem, da je Atleticova igra težko ali celo negledljiva, edini vzrok, da pa se sploh ustavim ob prenosih njihovih iger pa je sevada Jan. Vse ostalo zame ni omembe vredno...
poserjemsenavas
12. 04. 2022 17.54
+2
Kar se Jana tiče, sta možna le dva scenarija. Ali nima nič dela ali pa izgubijo.
dark horse
12. 04. 2022 08.44
+0
Vau hud analitik 🤣😂