Nogomet

Krznar: Derbi si zasluži odprto tekmo brez preračunavanja

Celje, 27. 04. 2024 07.00 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
4

V nedeljo imajo nogometaši Celja priložnost, da si priborijo svoj drugi naslov državnih prvakov. V okviru 33. kroga državnega prvenstva bodo namreč na domačem igrišču gostili drugouvrščeno Olimpijo iz Ljubljane, za potrditev naslova pa grofom zadostuje že delitev točk.

Damir Krznar
Damir Krznar FOTO: Luka Kotnik

"Vsi pričakujete agresivno Olimpijo od samega začetka, sam pa pričakujem agresivno Celje. Pripravljeni bomo na vse scenarije, da bomo znali odreagirati, če bomo izgubljali, bili "egal" ali vodili. Ne želimo pa si ponoviti negativnih stvari z zadnjega medsebojnega obračuna," je pred tekmo dejal celjski trener Damir Krznar

Celjani in Ljubljančani so se v letošnji sezoni pomerili trikrat. Prvi dvoboj so v gosteh dobili grofje z 2:4, v knežjem mestu pa je kljub boljši igri Celja do minimalne zmage prišla Olimpija (0:1). 

Na zadnji tekmi v Stožicah so bili celjski nogometaši v podrejenem položaju, vendarle pa se je srečanje končalo z delitvijo točk (1:1). 

"Zagotovo je to bila tekma, kjer smo bili podrejeni, nismo bili pravi. A še vedno - tekme nismo izgubili. Normalno je, da skozi prvenstvo pridejo tudi takšni obračuni," je gostovanje v prestolnici ocenil hrvaški strateg.

Medsebojni obračuni Celja in Olimpije v letošnji sezoni:

Statistika Celje - Olimpija 2023-24
Statistika Celje - Olimpija 2023-24 FOTO: Sofascore.com

Celjani derbi vodilnih pričakujejo s slabo popotnico, na Stadionu Z'dežele so namreč z 2:3 izgubili proti Domžalam. 

"Nogometaši so bili razočarani, a smo se zavedali, da če smo kot Dedek Mraz in podarjamo stvari nasprotniku, tekem ne moremo dobiti. Še vedno imamo vse v svojih rokah. Imamo privilegij, da sami odločamo o svoji usodi," je stanje po tekmi opisal Krznar.

In dodal: "V tem pogledu je celo dobro, da nam je pred derbijem prišlo opozorilo v obliki Domžal. Najboljše zdravilo je fokus na naslednjo tekmo. Ko se bo tekma začela, nihče ne bo razmišljal o tabeli, prejšnjih tekmah. Pomembno bo le, da si natančnejši pri podajah in izpolnjevanju načrta. Derbi si zasluži odprto tekmo brez preračunavanja. Naj zmaga boljši."

Do konca prvenstva brez kapetana

Denis Popović
Denis Popović FOTO: NK Celje

Hrvat do konca sezone ne bo več mogel računati na kapetana Denisa Popovića, ki okreva po zdravstvenih težavah. 

"V ponedeljek so najprej prišle do mene zelo negativne informacije, kar je bilo zaskrbljujoče. Po pogovoru z njim mi je odleglo, pozitivno pa je, da je bil že prepuščen domači oskrbi. Vsi smo najprej ljudje. Drug drugemu želimo najboljše, prvo pa pride zdravje. Denis je svoje zdravje skozi sezono dal za to, da smo v situaciji, ko se lahko borimo za naslov, na nas pa je, da bo po zaključku tekme lahko ponosen na nas," je povedal nekdanji trener Maribora.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dinozaver79
27. 04. 2024 12.28
+1
Tudi ce celje izgubi, olimpija ne bo zmagal vse do konca, liga je oddana
JOSEPH HAYDN
27. 04. 2024 10.49
+1
Krznar pred vsako večjo tekmo govori o odprti tekmi nato pa se vedno pokaka in bunker
Mekenzi
27. 04. 2024 09.03
+3
Če Celje izgobi, potem zaradi trenerja ker slabšega niso morali, vzeti, v Sloveniji je veliko boljsih trenerjev, kot je Krznar, še kar, ma glavno besedo Gobec, samo da njemu ustreza, klub, bi se moral sprehoditi v prvenstvu s toliko, proracunom in dobrim igralcem, v Europi po bomo z tem trenerjem izpadli takoj. 🙄🙄
tincoop
27. 04. 2024 08.03
+1
Stavim, da bo Krznar sezono končal z manjso razliko, kot jo je v celju zacel in to z ekipo, ki mu jo je pripravil španec.