Nogomet

Krznar: Ne oziramo se na Olimpijo, ukvarjati se moramo s seboj

Maribor, 06. 03. 2023 12.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Minila sta dva tedna od večnega derbija v Ljudskem vrtu, ko je aktualni šampion zasluženo premagal Olimpijo in se ji točkovno približal na dvanajst točk. Takrat so iz tabora vijoličastih, predvsem pa med navijači, že prihajale napovedi, da prvenstvo še ni odločeno in da se Olimpijo lahko ulovi. Po dveh zmagah zmajev in zgolj eni osvojeni točki Maribora na zadnjih dveh tekmah je prednost zeleno-belih neverjetnih sedemnajst točk.

Maribor je po zmagi v večnem derbiju pred dvema tednoma prednost Olimpije zmanjšal na dvanajst točk.
Maribor je po zmagi v večnem derbiju pred dvema tednoma prednost Olimpije zmanjšal na dvanajst točk. FOTO: NK Maribor

Vsaka serija se enkrat konča. Mariborska se je po desetih prvenstvenih tekmah v Murski Soboti, s prvim porazom po lanskem 22. oktobru. Po njem je zaostanek drugouvrščenega Maribora za vodilno Olimpijo točno sedemnajst točk. 

Muraši, ki jih je prvič vodil nekdanji strateg Brava Dejan Grabić, so pred lepo polnimi tribunami prekinili mariborski niz desetih tekem brez poraza, hkrati pa so sami prišli do prve po sedmih obračunih.

"Žal si nismo zaslužili več od tega poraza, preprosto smo prespali celotno tekmo. Nič nam ni šlo od nog, naredili smo toliko tehničnih napak kot na prejšnjih petih tekmah skupaj. Če bi po prikazanem na tej tekmi zmagali ali igrali neodločeno, bi bilo nezasluženo," ni mogel skriti razočaranja ob videnem v Fazaneriji v izjavi za uradno spletno stran vijoličastih Damir Krznar. 

"Nismo uspeli priti do naše povezane igre. Mura nas je zvlekla na njihovo polovico igrišča, to nam je prej v večini primerov ustrezalo. Ko smo zanesljivi pri podajah, zasenčimo ekipo, ki nas tako čaka. Tokrat se je zgodilo prav obratno. Naše napačne podaje so presekali in šli v protinapade ter polprotinapade, iz katerih so nam povzročili preveč težav, zabili gol. Nato drugega iz prekinitve. Privoščili smo si preveč nerazumljivih napak, nismo bili pravi, toda verjamemo, da je bil to samo slab dan. Skupaj z ekipo moramo pokazati že v sredo na pokalni tekmi v Velenju in potem v soboto ob nadaljevanju prvenstva, da je res šlo za en slab dan, ki pa se ne sme ponoviti," je bil v pogovoru za spletno stran vijoličastih izčrpen Hrvat na slovenski klopi. 

Svit Sešlar (Olimpija) in Jan Repas (Maribor). Zadnji dvoboj večnih tekmecev so dobili vijoličasti, a prednost Olimpije pred aktualnimi prvaki je kar 17 točk.
Svit Sešlar (Olimpija) in Jan Repas (Maribor). Zadnji dvoboj večnih tekmecev so dobili vijoličasti, a prednost Olimpije pred aktualnimi prvaki je kar 17 točk. FOTO: Luka Kotnik

"Nov trener prinese novo energijo in prebudil se je tudi Daku. Žal ob nepravem času. Ob razočaranju nad lastno predstavo ne smemo pozabiti čestitati Muri za zasluženo zmago. Zaradi spremembe na njihovi klopi smo pričakovali ta pozitiven naboj, ki pa je pri nas manjkal. Mura je relativno lahko prišla do zmage po lastni, a tudi po naši zaslugi. Naredili smo namreč občutno preveč tehničnih napak, te neizsiljene napake pa prinesejo nestabilnost in posledično so naslednje odločitve slabe, kar privede do melanholičnosti. Manjkalo nam je razpoloženih posameznikov, ki bi oddelali tekmo na višji ravni in potegnili ostale za seboj. V končnici smo šli v tveganje, a to ni bilo opazno na pravi način. Ko smo dodali še enega napadalca, smo namesto bolj neposredno proti vratom iz podaje šli nazaj v sredino. Pohvale si zasluži Rafiu, ki je želel prevzeti odgovornost in je prinesel energijo. Gledano v celoti, pa smo pokazali premalo, da bi se razpletlo drugače," je še dejal Krznar in "ugotovil, da Maribor za vodilno Olimpijo sedaj zaostaja točno sedemnajst točk. 

Če je pred dvema tednoma po zmagi na večnem derbiju točkovna prednost skopnela na dvanajst točk in je bilo moč slišati špekulacije in tudi napovedi, da prvenstvo še zdaleč ni odločeno, se sedaj, enajst krogov pred koncem, to zdi "preambiciozna" napoved ... "Prvenstvo še traja, pred nami je še veliko tekem, raznovrstnih izzivov. Kot sem rekel fantom v slačilnici, bil je naš slab dan. Ne oziramo se na Olimpijo, ukvarjati se moramo s seboj in zdaj potrebujemo pravšnji odziv."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivan z Doba
08. 03. 2023 20.40
+2
JAZsemTI
06. 03. 2023 16.19
-1
Kmalu bodo Olipiji vzeli cirka 10 pik tako da je vse še odprto🤔
User513426
06. 03. 2023 17.08
+1
mackon08
06. 03. 2023 16.08
+3
Proti Olimpiji so vsi bili glasni, da Olimpiji niso pustili nič odigrati, no zdaj jim Mura ni pustila nič odigtati pa še gol iz prepovedanega položaja so jim sodniki priznali.
stoj?kov
06. 03. 2023 15.52
+4
saj se nimajo za kaj obračati za Olimpijo...boj za evropo je povsem odprto...boj za prvaka pač ne !
Cupko
06. 03. 2023 15.29
+3
Ko bojo ugotovil, da so boljši brez odebeljenega Iličiča, bojo precej boljši
gogi_
06. 03. 2023 16.29
+0
Prej so imeli odebeljenega brazilskega sepavcka ki je potegnil klub na dno,tako da je Jojo proti pijavki lepa okrepitev. Imeti v klubu takega negativca kot je kvazi virtuoz s propadlo nogometno solo,ne more imeti uspehov v nobenem tekmovanju.
mackon08
06. 03. 2023 15.13
+4
Sanjajo o prvaku a dejstvo je, da je Evropa še zelo daleč. Od drugega do šestega mesta nič ni odločeno.
Voly
06. 03. 2023 13.53
+3
In Maribor in Olimpija sta tako zanič, da ju ni za gledati! Ni čudno da zadnja leta v Evropi vsi klubi takoj izpadejo.
Rudar
06. 03. 2023 14.18
+2
To je stanje našega fuzbala. Oba kluba ne "preživita" nit 3 italijanske, španske, nemške, angleške .... itd lige.
Svetec 2021
06. 03. 2023 13.25
+0
Še Mura jih napoka 🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂 Maribor leta 2035 šambion
St. Gallen
06. 03. 2023 13.28
+4
so what, saj so bili ze veckrat prvaki, naj drugi se malo trenirajo, da bodo
janimir
06. 03. 2023 13.02
+4
Na Olimpijo se bo oziral ko bo vsaj 20 točk naskoka. Sedaj je bednih 17. Kaj vse ne porečejo ti mastno plačani "strokovnjaki".
Bonsa
06. 03. 2023 12.58
+2
Realno smo v jesenskem delu izgubili preveč tekem, da bi lahko konkurirali letos močni in predvsem konstantni ekipi Olimpije. Nič takšnega, treba je strniti vrste in poskusiti osvojiti 2 mesto ter pokal. Zdi se mi logično, da se je Mariboru zgodil padec motivacije po remiju, saj je Olimpija nadoknadila točkovno razliko in jo sedaj celo povečala.
sparky234
06. 03. 2023 12.40
+3
Ne mores se ozirati na nekaj kar sploh ni v tvojem vidnem polju 🤷‍♂️😃
St. Gallen
06. 03. 2023 12.35
-5
Nogometna zveza Olimpija bo prvak.