Nogomet

Črni nogometni oktober, Slovenci po novem porazu enotni: 'Nismo si zaslužili zmage'

Ljubljana, 13. 10. 2019 23.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./N.A.
Komentarji
44

Slovenska nogometna reprezentanca je v okviru kvalifikacij za nastop na EP 2020 v ljubljanskih Stožicah izgubila proti Avstrijcem. To je že drugi poraz slovenske izbrane vrste na zadnjih dveh tekmah, s tem pa se Slovencem vrata za nastop na Euru vse bolj zapirajo.

Več videovsebin
  • Novinarska konferenca Matjaža Keka po tekmi Slovenija - Avstrija
    08:16
    Novinarska konferenca Matjaža Keka po tekmi Slovenija - Avstrija
  • Pogovor s Petrom Stojanovićem po tekmi Slovenija - Avstrija
    01:30
    Pogovor s Petrom Stojanovićem po tekmi Slovenija - Avstrija
  • Pogovor z Romanom Bezjakom po tekmi Slovenija - Avstrija
    01:43
    Pogovor z Romanom Bezjakom po tekmi Slovenija - Avstrija
  • Pogovor z Juretom Balkovcem po tekmi Slovenija - Avstrija
    01:54
    Pogovor z Juretom Balkovcem po tekmi Slovenija - Avstrija
  • Pogovor z Miho Zajcem po tekmi Slovenija - Avstrija
    01:55
    Pogovor z Miho Zajcem po tekmi Slovenija - Avstrija

Avstrijci so tako še drugič v kvalifikacijah za Euro 2020 premagali Slovenijo, tokrat so slavili v Stožicah po zadetku Stefana Poscha v 21. minuti. Slovenci so pritiskali za izenačenje, a neprepričljivo, za nameček pa so deset minut pred koncem polčasa ostali še z igralcem manj. Z rdečim kartonom je tekmo končal Denis Popović

Slovenci so po koncu tekme zelenico zapuščali sklonjenih glav, Josip Iličić pa je skesano priznal, da je tekmo dobila boljša reprezentanca. "Bila je težka, čvrsta tekma. Borili smo se, enostavno ni šlo. To je del našega poklica, vendar je treba gledati naprej. Težko je, imamo slabe možnosti za napredovanje, a to je to," je bil jasen napadalec italijanske Atalante, ki je prepričan, da si reprezentanca nima česar očitati: "Težko je. Moramo se zavedati, da smo igrali proti kakovostni ekipi. Dali smo vse od sebe, nimamo si kaj očitati. Izgubili smo proti boljši ekipi." 

Iličić: "Izgubili smo proti boljši ekipi!"
Iličić: "Izgubili smo proti boljši ekipi!" FOTO: Damjan Žibert

Kapetan Oblak: Nismo si zaslužili zmage
Kljub drugemu porazu na zadnjih dveh tekmah pa teoretične možnosti za uvrstitev Slovenije na EP še obstajajo. Slovenski vratar Jan Oblak je z veliko mero razočaranja po tekmi v izjavi za RTV Slovenija dejal: "V slačilnici vzdušje vsekakor ni dobro. Nismo se še prav veliko pogovarjali, razočarani smo. Izgubili smo še eno tekmo, kjer je bila potrebna zmaga. Razočaranje je, a nimaš kaj, tak je nogomet! Moramo se sprijazniti s tem, da nismo bili dovolj dobri za zmago. Glavo gor! Pogledati moramo drug drugemu v oči in iti naprej. Čakajo nas nove tekme, teoretične možnosti obstajajo, vendar bo težko. Treba je ostati skupaj, delati naprej in se izboljšati."

Slovenija - Avstrija
Slovenija - Avstrija FOTO: Damjan Žibert

Po prejetem zadetku v prvem polčasu so številni pričakovali odziv slovenske izbrane vrste v uvodnih minutah drugega, a zaman. "Načrt je bil drugačen, a nam ga ni uspelo uresničiti na igrišču. Težko je sedaj razglabljati o tem, kaj bi morali spremeniti. To bi morali narediti na igrišču. Nismo si zaslužili zmage, morali bi narediti veliko več. Trudili smo se, a to ni bilo dovolj za zmago," je zaključil razočarani Oblak. 

Selektor Matjaž Kek: Avstrija je tekmo zasluženo dobila
Tudi selektor Matjaž Kek ni bil navdušen nad prikazano igro. "Kar zadeva željo in pristop, je bilo ok, voljni moment je bil, manjkala nam je kvaliteta igre. Ni nam steklo, morali smo preskakovati igro zaradi njihovega presinga. Potrebovali bi gol, da bi presekali vse skupaj. Avstrija je tekmo zasluženo dobila, nam je enostavno manjkala poteza več. Te kvalifikacije smo začeli slabo, potem pokazali, da smo konkurenčni, a nam se mora vse poklopiti. Čaka nas še ena tekma doma, potem še Poljska," proti naslednjih izzivom že pogleduje Kek. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
16. 11. 2019 09.39
Še dobro, da so ugotovili ,da so bili slabi, pozabili so povedati , da so čisti amaterji.
tedoVV2HCmedo
15. 10. 2019 13.07
+2
Naši pridejo na prvenstvo in ligo prvakov samo z veliko sreče pri žrebanju in veliko sreče pri igranju. Maribor je imel 2 ali 3 leta nazaj velikansko srečo pri kvalifikacijah za ligo prvakov. Židovskega kluba pa vseeno ne bi premagal, če ne bi bila velikanska sreča, ko je vratar podal 70 metrov daleč do Taveresa. Enako je pri kvalifikacijah. Oblak vedno brcne žogo čim bližje kazenskemu prostoru v upanju, da bo napadalec dobil žogo in uspel iti mimo branilca. Skratka: BEDA.
tedoVV2HCmedo
15. 10. 2019 13.08
+2
najvsivedo
15. 10. 2019 10.34
+0
Stožice podret pa naj igrajo za Bežigradom tam jim je mesto.
Nimasmisla
14. 10. 2019 21.28
+1
škoda denarja
Cupko
14. 10. 2019 20.29
+5
A ne vidite, da mora vsaka žoga do Iličiča. Njega zato odrezejo trije branilci, drugi naši pa nimajo j... , da bi kaj odigrali.
SFRJJNA
14. 10. 2019 19.50
+6
Tako se dela; brez spremembe igralskega kadra ob začetku prevzema trenerskega stolčka, igralci z malo motivacije (nismo bili pravi danes pravijo; potem pa ne sprejmite več vabila za vpoklic, če niste pravi) in še in še. Skratka tako ustrezne skupine dolgo ne bomo imeli več. Je pa res, tudi če bi bilo 30.000 gledalcev je vzdušje blizu komornega koncerta...takšne tekme se igrajo v Ljudskem vrtu in ve se kaj sledi!!! Tako pa naj kraljuje Radenko, Milenko in kaj vem kdo še...
eskil
14. 10. 2019 19.01
+34
Tehnika gibanja z žogo vsakega posameznika podpovprečno. Tehnika gibanja brez žoge podpovprečno. Valjanje po tleh, ko ni bilo nad igralcem storjenega prekrška, nadpovprečno. Hitrost metanja avta podpovprerčno. Razgovor z sodnikom nadpovprečno. Zabrita frizura nadpovprečno. Petje himne podpovprečno. Če seštejemo navedene ocene, dobimo igralca naslednjega profila: Elegantno oblečen z modno pričesko in ostrimi linijami zabritosti, zgovoren, komunikativen, z filmsko naučenimi padci, z poudarkom na valjanju, prekomerno izločanje sline, glasbeno pa neusklajeni z vidno prisotnostjo mutacije. Hitrost jim ni vrlina, delajo po sistemu, kako ćemo-lako ćemo, ob prisotnosti žoge dajejo videz pet letnega otroka, kateri ima še malo težav z ravnotežjem. Sprejem visokih žog je tema, katere se niso nikoli učili, pri nabijanju visokih žog, pa so vsi ta predmet izdelali z odliko. Splošna ocena - KATASTROFA nezadostno (1) Naslednjih 10 let ni uvrstitve na večje tekmovanje.
edinho70
14. 10. 2019 19.55
+9
Eskil....najboljši komentar kar sem jih prebral na tem portalu....moj poklon👍👍👍
tovarišinajuriš
14. 10. 2019 20.18
+8
...svaka čast majstore...škoda da naši nogometni trenerji ne vidijo tega...
Styria
14. 10. 2019 18.02
+0
mariomandzukic
14. 10. 2019 17.46
+3
ni tle velik filozofije..NI kvalitete,to je edina resnica..evo mal primerjave z Makedonci..Goran Pandev,res da je v letih,ampak taksnga nogometasa Slov nikol v zgodovini ni imela...Arijen Ademi boljsi od vseh slov vezistov..velik boljsi..napadalec Eljiv Elmas pr 19 letih prestop v Napoli za 18 mil..pa tale fant bo cez 1 leto naredu bolsjo karijero od vseh slov napadalcev v zgodovini..prakticno jo je ze zdaj..Nestrovski prvi napadalec Udineseja.,.kva vidmo??makedonci imajo ze zdaj bojso repko od vas,da o potencialu sploh ne govorim..caka jih velik bolj svetla prihodnost z vsemi temi vrhunskimi talenti..zdaj pa se mal o golih..proti makedencem penal,proti poljakom iz kota in kontra,proti izraelcem visoka zoga iz svoje polovice in velka napaka obrambnega nogometasa ki je verbicu predal zogo in gol.,.kva hocem povedat,je to da prakticno enga gola niste dal iz akcije v teh kvalifikcijah..kar je se posebi zalosno,mladih talentov od nikoder..o Dini Hoticu se je pisal,kot o nekem izvenserijskem nogometasu,ne pa o nogometasu ki pr 24 letih igra v slo ligi..slov je brez dileme 2. najslabsa repka bivse Juge..kar se pa pladih talentov tice,pa je se slabsa od Kosova
gullit
14. 10. 2019 12.05
+14
Izgubili smo šanse za ep. Večini fantov se je treba zahvaliti, 3x so zakockal ep in 2x sp, tako da je prav da malo prevetrimo ekipo. Imamo mlade ki so zelo talentirani ( niso izgubili niti proti velesilama Angliji in Franciji ), v ozadju čakajo Mlakar pa Celar, Bijol pa Požeg Vancaš, pa še mnogi tako da je prav da začnejo igrati, že ti dve zadnji tekmi da se malo uigrajo. Sigurno bi imeli več idej v napadu( zdaj samo podajajo Iličiču in to je vse kar znajo vezisti, nobenega strela), bolj bi bile natančne podaje in več strelov na gol bi bilo kot pa na obeh zadnjih tekmah.
asdf jkl?
14. 10. 2019 10.17
+4
Bil na stadionu si odgledal tekmo in mi nibilo žal da sem dal denar za vstopnico kot nekaterim ki so na stadionu sam jamrali ( vsi so bili doktori nogometa :)) ) !Akcije Slovenije brez idej samo nabijanje vse kar je šlo na Šporarja od visokih žog jih je 80% dobil skoke in se boril a kaj ko nobeden ni bil pri stvari in pobral žoge.., ˝gospod˝ Jojo brez komentarja... aja pa hvala bogu za Jana Oblaka, vratar in KAPETAN na mestu !! Slabi 2 tekmi še nepomenita da mora Kek zapustit repko!!! KEK MORA OSTAT ! kar je bilo je bilo treba je pozabit ! imamo še 2 tekmi treba jih je zmagat pa tudi če negremo na prvenstvo... ste videli navijače Avstrije ??? kako so bili lepo organizirani itd... NZS prebudi se in vrni organizirane navijače na tribune !!!! NZS NZS NZS NZS prebudi se !!!!!! dejmo malo migat !.. fantje glavo gor pridejo tudi naši časi !!
uporabnica1
14. 10. 2019 09.27
+16
Šporar na Slovaškem zabija gole, bil je v formi, potem pa čudežno ne več, ko igra za reprezentanco? Žoga mora priti do njega, napadalec ne bo rinil nazaj v obrambo... soigralci - midfielderji, branilci so za to tu, da mu podajo
nets372
14. 10. 2019 18.52
+3
No Slovaska liga je na nivoju slovenske lige.Tam Šporar lahko igra!!
buzerantos
14. 10. 2019 09.25
+19
Obdrzal bi Keka, Oblaka in Ilicica, ostale bi pa zamenjal za kikiriki.
tovarišinajuriš
14. 10. 2019 20.22
+2
...iličić-egoist,ki ga ustavi vsak,ki je komaj shodil,pa k zdravniku naj gre,mislim da ima padavico ali sprenevedavico...
igyyp
14. 10. 2019 09.15
+20
Kek popolnoma ni nič kriv, na igrišče pošlje kar ima na voljo. Edini, ki ima v glavi pošlihtano je Oblak, in Iličič, ampak sam dva ne moreta nič, ostali del repke pa popolnoma brez ideje, ne sledijo idejam. Ajde glede sojenja je bilo res katastrofalnih napak, samo to ni razlog, saj ene žoge nismo sposobni prenest iz obrambe v napad. Kaj potem pričakovat.
apodgra
14. 10. 2019 09.12
-1
Pa še kako je kriv oziroma odgovoren za takšno stanje v naši reprezentanci . Kaj počnejo na treningih in kakšno igro trenirajo. Igro po tleh , kratke in hitre podaje ali pa nabijan je žoge po zraku? Iz videnega je jasno ,da bolj obvladajo žogo dalj časa držati v zraku in jo prosto nabiti v prostor. Tu pa nastopijo težave , ker so skromni v obvladovanju teh žog , veliko teh, postane plen lahek nasprotnika . Na koncu tekme ugotovi ,da smo s preskokom žoge izgubljali veliko žog , se sprašujem zakaj pa je to samo gledal in nič ukrepal. Večina napadov se začne v obrambi ,preko vezne vrste vse do napadalne vrste. Ni smo večina napadalnih akcij končali že z vratarjevo žogo v prostor. Če tega Kek ne ve in ni spoznal ,kaj je pomanjkljivost naše igre , potem je bolje da odstopi. Moderna igra nogometa ni brezvezno nabijanje žoge v prostor po zraku , čim dalje od gola , ampak je igra po tleh , s kratkimi ,točnimi in hitri podajami .
buzerantos
14. 10. 2019 09.27
+13
Kek bi lahko sestavil drugacno repko, to je res, ampak, a mislis da jih bo selektor sedaj ucil prvin nogometa ali kaj ? To so profesionalci, ki bi morali to ze obvladat kar zal ne... sploh ne vem kako lahko kjerkoli igrajo...
igyyp
14. 10. 2019 10.31
+0
Apodgra: najbolje, da greš ti za selektorja. Kaj je tu selektor kriv, če žoge ne znajo štopat, kek se tudi zaveda, da nimamo kvalitete, s katero bi prihajali iz obrambe v vezno in v napad. Po vrhu vsega smo pa še počasni. In kaj zdaj po tvoje.? Da Kek odstopi? Zakaj ? Edini, ki ima vse v glavi pošlihtano, samo igralci ne dojemajo.
gekados
14. 10. 2019 08.25
+18
I to kar pravi Kek je res. Je pa tudi res, da nas je Turek oškodoval vsaj za remi. Skida da ga Popovič takrat ni po gobcu, ne vem zakaj forsirajo tega Turka kot sodnika, sodi na vseh tekmah slabo, včeraj katastrofalno slabo.
barjan?ek1
14. 10. 2019 08.24
+5
Škoda za zamujeno priložnost ampak to je verjetno domet in realnost naše reprezentance. Po moje se je treba tem reprezentantom zahvaliti za storjeno ter postaviti repko na mlade temelje, ki so zelo uspešni, počakati par let in narediti močno in suvereno reprezentanco.
09ZarMan10
14. 10. 2019 08.19
+10
...in zato ni kriv Kek, temveč kvaliteta igralcev. Verjetno bo moral začeti posegati po kakšnih "čudnih" menjavah v reprezentanci, ki bi morebiti lahko v prihodnosti prinesle določeno kvaliteto več.
09ZarMan10
14. 10. 2019 08.17
+8
Nisem razočaran, ker je pristop bil takšen, kot mora biti, sem pa žalosten ob spoznanju, da je to naš trenutni limit. Še posebej se je pokazalo, da bleda Avstrija še zdaleč ni najboljša ekipa v naši skupini, mi pa s podobno igro nimamo druge možnosti, kot da se srčno branimo in čakamo na napake nasprotnikov...
Mich Diam
14. 10. 2019 08.17
+16
No, pa so le enotni! Zaslužili so si poraz!