Liga prvakov

Arsenal in Bayern brez zmagovalca po prvem dejanju

London, 09. 04. 2024 22.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan, STA
Komentarji
1

Na prvi tekmi četrtfinala nogometne Lige prvakov sta se v Londonu udarila Arsenal in Bayern iz Münchna. Gostitelji so hitro povedli, a je aktualnemu nemškemu prvaku še do odmora uspel popoln rezultatski zasuk. V nadaljevanju je topničarjem le uspelo izenačiti in obračun končal z remijem (2:2). Povratna tekma bo 17. aprila v bavarski prestolnici. Zmagovalec dvoboja se bo v polfinalu pomeril z boljšim iz dvoboja Real Madrid - Manchester City. Polfinale bo 30. aprila in 1. maja ter 7. in 8. maja, finale pa bo v Londonu na Wembleyju 1. junija.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Arsenal - Bayern, 2. del
    07:43
    Vrhunci tekme Arsenal - Bayern, 2. del
  • Vrhunci tekme Arsenal - Bayern
    11:13
    Vrhunci tekme Arsenal - Bayern

Arsenal, finalist 2006, se za polfinale meri s šestkratnim zmagovalcem Bayernom. Slednjemu Liga prvakov ostaja ena izmed možnosti, da sezone na Bavarskem ne bodo ocenili kot slabe, saj bodo v domači Bundesligi ostali brez želenega in pričakovanega naslova. Londončani, ki so v osmini finala izločilni Porto, so bili pred tekmo na stavnicah v rahlo vlogi favorita. bavarski ponos, ki je med osem v Evropi prišel po zmagi na rimskim Laziem, si je prav Ligo prvakov začrtal za veliki cilj preostanka tekmovalne sezone.

Arsenal vs Bayern München
Arsenal vs Bayern München FOTO: Sofascore.com

V Londonu sta se prav tako merila evropska velikana Arsenal, ki vodi v domačem prvenstvu, in šestkratni prvak Evrope Bayern, ki je z domačo ligo precej manj zadovoljen, saj naslova tokrat najverjetneje ne bo osvojil. Še malce več skrbi mu je v 12. minuti povzročil Bukayo Saka, ki je zadel z diagonalnim strelom malce z desne strani kazenskega prostora za vodstvo topničarjev z 1:0.

Čeprav Bayern dotlej ni bil nevaren, pa je izenačil v 18. minuti, ko je Leon Goretzka s pravočasno podajo v kazenskem prostoru našel Sergea Gnabryja, ta pa je rutinirano zadel. V 32. minuti so Bavarci tudi povedli, ko je bil z bele pike uspešen Harry Kane. Enajstmetrovko je zakrivil William Saliba, ki je spotaknil prodirajočega Leroya Saneja. Ta je pozneje še enkrat sam stekel proti vratarju domačih Davidu Rayi, a preveč okleval s strelom.

Arsenal je hitro povedel, nato pa v nadaljevanju lovil izenačenje.
Arsenal je hitro povedel, nato pa v nadaljevanju lovil izenačenje. FOTO: AP

V drugem delu sta imeli obe ekipi sicer nekaj obetavnih akcij, vendar prave nevarnosti ni bilo. Predvsem Londončani so se trudili iztržiti ugodnejši izid, vendar je gostujoča obramba delovala dovolj dobro, a le do 76. minute. Manuela Neuerja je ugnal Leandro Trossard, ko ga je na vrhu kazenskega prostora našel Gabriel Jesus.

V zadnjih minutah je pri Bavarcih še eno priložnost zapravil Kingsley Coman, ki je zadel vratnico, tik pred koncem pa je Saka prišel še pred Bayernovega vratarja Neuerja, po preigravanju ob njem padel, a je ostalo brez enajstmetrovke.

Izid, liga prvakov, četrtfinale, 1. tekmi:              
Arsenal - Bayern München 2:2 (1:2)
Saka 12.m Trossard 76.; Gnabry 18., Kane 32./11-m

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sisli288
10. 04. 2024 10.38
Sojenje pa na nivoju 3. Slovenske lige