Liga prvakov

Atletico dolgo na pragu sanjskega izhodišča, Borussio med žive vrnil Haller

Madrid , 10. 04. 2024 22.12 | Posodobljeno pred 19 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Atletico Madrid si je na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov priigral prednost proti Borussi Dortmund (2:1). Domači so po odličnem prvem polčasu vodili z dvema zadetkoma, v nadaljevanju pa so se gostje le prebudili in v 81. minuti preko rezervista Sebastiana Hallerja prišli do izjemno pomembnega zadetka. Pred povratnim srečanjem na Westfalenstadionu prihodnji teden je tako še vse odprto.

Več videovsebin
  • Vrhunci Atletico Madrid – Borussia Dortmund, 2. del
    09:42
    Vrhunci Atletico Madrid – Borussia Dortmund, 2. del
  • Vrhunci Atletico Madrid – Borussia Dortmund, 1. del
    09:46
    Vrhunci Atletico Madrid – Borussia Dortmund, 1. del

Srečanje na Wandi Metropolitano bi lahko opisali kot zgodbo dveh polčasov. V prvem so kraljevali domači in na krilih izjemne podpore glasnih navijačev prišli do otipljivejše prednosti. Že v četrti minuti je napako gostujoče obrambe kaznoval Rodrigo De Paul, kar je še podžgalo že tako vroče vzdušje v španski prestolnici.

Atletico je pred svojimi navijači v izločilnih bojih Lige prvakov odigral 17 tekem. Izgubil ni niti ene, slavil pa kar enajstkrat. Prejel je – reci in piši – vsega pet zadetkov.

Domači so z visokim pokrivanjem onemogočali izgradnjo napadov gostov in prežali na njihove napake. Eno takšnih so dočakali v 32. minuti, ko sta bila neodločna osrednja branilca Nico Schlotterbeck in Mats Hummels. Žoga je prišla do Antoina Griezmanna, ki je sijajno našel Samuela Lina na levi strani, ta pa je z dvema dotikoma v slogu najboljših napadalcev matiral nemočnega Gregorja Kobla. Za edino obrambo Jana Oblaka v prvem delu je tik pred polčasom poskrbel Ian Maatsen s strelom z razdalje. 

Pred nadaljevanjem je bilo jasno, da bo moral Edin Terzić na klopi gostov nekaj ukreniti. Že med odmorom je v garderobi pustil Nmecho, namesto katerega je vstopil Julian Brandt. Po ure igre pa je namesto malo vidnega Niclasa Füllkruga vstopil Sebastian Haller, ki je s svojo višino in fizično močjo takoj otežil življenje Atleticovi zadnji vrsti. 

Varovanci Diega Simeoneja so se po dominantnem prvem delu v drugem večino posvečali zgolj branjenju priigranega. Njihove priložnosti so bile redke, najlepšo je v 75. minuti imel Lino, ki mu je veselje z odličnim posredovanjem preprečil Oblak. Za previdnost pa so bili Atleti kaznovali le nekaj minut kasneje. Prav Sebastian Haller se je po sprejeti žogi v kazenskem prostoru odlično znašel, se obrnil in z natančnim strelom premagal nemočnega Oblaka. 

Statistika Atletico Madrid -Borussia Dortmund
Statistika Atletico Madrid -Borussia Dortmund FOTO: Sofascore.com

Do konca je bila Borussia še dvakrat blizu. Jamie Bynoe-Gittens je sprožil z velike razdalje, njegov strel se je odbil od enega od branilcev domačih in nato od prečke v kot. Globoko v sodniškem dodatku pa je okvir vrat Atletico rešil še po strelu Brandta z glavo, tako da je ostalo pri izidu 2:1, ki pred povratno tekmo prihodnji torek vprašanje o zmagovalcu pušča povsem odprto. 

Terzić si je oddahnil: Na tem nivoju bi lahko bilo že konec

"V tej fazi tekmovanja so vsi nasprotniki izjemno kakovostni in to se je videlo. V prvem polčasu smo bili boljši. Do 60. ali 70. minute smo igrali odlično, vse smo imeli pod nadzorom, ampak dokazali so, koliko kakovosti premorejo. Prišli so do znižanja, potem pa bi lahko celo izenačili," je črto pod srečanjem potegnil Simeone. 

Na drugi strani si je Terzić oddahnil, da Atletico v prvem polčasu ni izdatneje kaznoval blede predstave gostov: "Prvih 30 minut je bilo preprosto preslabih. Običajno je na tem nivoju že konec, če si privoščiš toliko napak. Na srečo smo v drugem polčasu pokazali, česa smo sposobni. Vse ostaja odprto."

Statistika Jan Oblak
Statistika Jan Oblak FOTO: Sofascore.com

10. april, četrtfinale Lige prvakov, izid:

Atletico Madrid – Borussia Dortmund 2:1 (2:0)
De Paul 4., Lino 32.; Haller 81.

PSG – Barcelona 2:3 (0:1)
Dembélé 48., Vitinha 50.; Raphinha 37., 62., Christensen 77.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtleticoSLO
11. 04. 2024 20.28
+3
"Srečanje na Wandi Metropolitano bi lahko opisali kot zgodbo dveh polčasov" Kakšna Wanda? Wande ni že več kot leto.
Vladimir.Krutov
11. 04. 2024 21.06
Brat....točno to....lepo mirno v dortmundu