Liga prvakov

Bayern odpihnil Viktorio, Napoli ponižal Ajax, Atletico znova izgubil

München, 04. 10. 2022 22.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
4

Na zgodnjih tekmah so Bavarci brez kakršnih koli težav s kar 5:0 odpravili češkega predstavnika, Marseille pa se je hitro znašel v zaostanku, a predvsem po zaslugi katastrofalne predstave gostujočega vratarja na koncu slavil s 3:1. Bavarci so tako že 31. tekmo skupinskega dela zapored ostali neporaženi (28 zmag in 3 remiji), s čimer so podrli pet let star rekord Real Madrida. Na večernih tekmah pa je do najvišje zmage prišel Napoli, ki je Ajax na gostovanju premagal s kar 1:6. Zmag z 2:0 so se razveselili še pri Liverpoolu, Portu in Club Bruggeju, brez zmagovalca pa sta se razšla Eintracht in Tottenham.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Salzburg premagal zagrebški Dinamo
    02:36
    Iz 24UR: Salzburg premagal zagrebški Dinamo
  • Iz 24UR: Obračun Chelseaja in AC Milana
    02:01
    Iz 24UR: Obračun Chelseaja in AC Milana
  • Vrhunci torkovih tekem tretjega kroga Lige prvakov, 2. del
    11:14
    Vrhunci torkovih tekem tretjega kroga Lige prvakov, 2. del
  • Vrhunci torkovih tekem tretjega kroga Lige prvakov, 1. del
    14:26
    Vrhunci torkovih tekem tretjega kroga Lige prvakov, 1. del
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bavarci so povedli že v sedmi minuti srečanja, ko je podajo Jamala Musiale izkoristil Leroy Sane, ki se je spustil v prodor v slogu Arjena Robbna in z levico matiral vratarja Viktorie. Le šest minut kasneje je bilo že 2:0. Tokrat je hitro akcijo Bayerna po lepi podaji Leona Goretzke zaključil Serge Gnabry. Le akcijo kasneje bi lahko Sadio Mane že zelo zgodaj odločil o zmagovalcu, a je z levico meril naravnost v Mariana Tvrdona. Če ni šlo v 15. pa je šlo v 21. minuti. Mane je z odlično samostojno akcijo poskrbel za 3:0 in Vikotria je bila po manj kot četrtini tekme že skoraj povsem brez možnosti za osvojitev točk. Po 36 minutah igre je zadetek dodal še Musiala, a je posnetek pokazal, da je bil podajalec Mane za korak prehiter in se tako nahajal v prepovedanem položaju. Julian Nagelsmann se je že ob polčasu odločil nameniti počitek Jamalu Musiali in Alphonsu Daviesu, priložnost pa je namenil Ericu Maximu Choupo-Motingu in Josipu Stanišiću. Tako kot v prvem, je Bayern hitro zadel tudi v drugem polčasu, znova pa je v polno meril Sane, tokrat po natančni dolgi podaji Maneja. Viktoria ni bila dorasel nasprotnik Bayernu in tekma je delovala kot igra moških proti fantom. Po nekaj manj kot uri igre je namreč svoj zadetek dodal še Eric Maxim Choupo-Moting, ki jih sedaj svoji karieri v Ligi prvakov beleži osem. 

Srečanje med Marseillom in Sprotingom se je sicer začelo s približno 20-minutno zamudo, saj je avtobus, ki je prevažal Portugalce, obtičal v prometu.

Marseille po hitrem zaostanku na koncu do prepričljive zmage

Če je Bayern povedel hitro, pa so bili nogometaši Sportinga proti Marseillu ekspresni. Po desni strani igrišča se je v samostojni napad spustil Francisco Trincao, ker pa se mu soigralci niso odkrili, je z levico sprožil iz roba kazenskega prostora in po zgolj 51 sekundah posrkbel za vodstvo gostov. A se Francozi kljub zgodnjemu zaostanku niso zmedli. Alexis Sanchez je že v 14. minuti po hudi napaki Antonia Adana poskrbel za izenačenje, dve minuti kasneje pa je Amine Harit poskrbel za vodstvo domačega moštva. Namesto izključenega Adana je sicer priložnost dobil mladi Franco Israel, ki je debitiral v Ligi prvakov. A še večjo napako si je vratar Sportinga privoščil v 23. minuti, ko je z roko namerno igral izven kazenskega prostora in prejel rdeči karton. Razpad sistema Sportinga je le pet minut kasneje izkoristil Leonardo Balerdi in domače moštvo je kljub odsotnosti navijačev vodilo že s 3:1. Gostje z deseterico niso bili konkurenčni Francozom, za katere je v 84. minuti zadel še Chancel Mbemba in poskrbel za končnih 4:1.

Liverpool dobil britanski derbi

Trend hitro doseženih golov na tekmah tretjega kroga je na britanskem obračunu med Liverpoolom in Rangersov nadaljeval Trent Alexander-Arnold, ki je v osmi minuti izkoristil prosti strel iz ugodnega položaja in žogo poslal v levi zgornji kot Allana McGregorja. V 43. minuti bi vodstvo Redsev skoraj podvojil Darwin Nunez, a je bil Rangersov vratar na mestu in Liverpool je na glavni odmor odšel z minimalno prednostjo.

Po le dobrih petih minutah drugega polčasa pa so si Rangersi privoščili napako, ko je Leon King v svojem kazenskemprostoru zrušil Luisa Diaza in glavnemu sodniku Clementu Turpinu ni preostalo drugega kot da pokaže na belo točko. Enajstmetrovko je izvedel Mohamed Salah, ki je sprožil po sredini gola in ukanil McGregorja.

Trent Alexander-Arnold
Trent Alexander-Arnold FOTO: AP

Napoli ponižal Ajax

Tudi na srečanju med Ajaxom in Napolijem nismo dolgo čakali na zadetek, saj je že v deveti minuti Mohammed Kudus srečno v gol Napolija preusmeril strel Kennetha Taylorja, ki bi tako ali tako končal v mreži Alexa Mereta. Napoli ni potreboval dolgo, da je izenačil, saj je le devet minut kasneje Giacomo Raspadori natačno meril z glavo. Po dobre pol ure iger pa so gostje izid obrnili sebi v prid. Po kratko izvedenem kotu in nato podaji Kviče Kvaratškelije je z glavo v polno zadel kapetan Giovanni Di Lorenzo. Za še boljšo prednost ob polčasu pa je v 45. minuti poskrbel Piotr Zielinski, ki je natančno zaključil hiter protinapad Neapeljčanov.

Giacomo Raspadori
Giacomo Raspadori FOTO: AP

Napoli je drugi polčas začel tako kot je končal prvega - z golom. Po slabi komunikaciji v Ajaxovi obrami se je do žoge dokopal Andre Zambo Anguissa, ki je zaposlil Raspadorija, 22-letni italijanski reprezentant pa je še drugič na tekmi zadel. Odlično igro varovancev Luciana Spallettija pa je po dobri uri igre kronal še Kvaratškelija, ki je lepo odigral ena-dva z Raspadorijem in zadel svoj prvi zaetek v Ligi prvakov. Težave Ajaxa so se še poglobile v 73. minuti, ko je Dušan Tadić prejel še drugi rumeni karton na tekmi in bil posledično poslan pod predčasno prho. Za piko na i pa je poskrbel še rezervist Giovanni Simeone, ki je v 81. minuti zadel za končnih 1:6.

Statistika tekme Ajax - Napoli

Brugge porazil Atletico

Če je bil Giovanni in njegov Napoli zelo uspešen, pa za njegovega očeta Diega Simeoneja, tega ne moremo reči. Letos neprepričljivi Atletico Madrid je namreč izgubil na gostovanju s Club Bruggom, ki je bil boljši z 2:0. Jan Oblak in druščina se bodo morali tako še pošteno potruditi za napredovanje iz na papirju ne prav težke skupine, ker po treh tekmah s tremi točkami zasedajo tretje mesto. Belgijsko moštvo pa nadaljuje sanjsko evropsko sezono, saj so na treh tekmah zabeležili prav toliko zmag in so zanesljivo na vrhu skupine B.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V skupini B je na tekmi polni razveljavljenih zadetkov prve tri točke v sezoni osvojil Porti, kije ze 2:0 premagal Bayer Leverkusen. Edina torkova tekma tretjega kroga skupinskega dela, ki se je končala brez zadetkov, pa je bil obračun Eintrachta in Tottenhama.

Rezultati 3. kroga skupinskega dela Lige prvakov:

skupina A

Ajax - Napoli     1:6

Liverpool - Glasgow Rangers     2:0

skupina B

Club Brugge - Atletico Madrid     2:0

Porto - Bayer Leverkusen     2:0

skupina C

Bayern München - Viktoria Plzen     5:0

Inter - Barcelona     1:0

skupina D

Olympique Marseille - Sporting     4:1

Eintracht Frankfurt - Tottenham     0:0

Liga prvakov
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
05. 10. 2022 08.42
+6
Atletico že nekaj let nima tako granitne obrambe, kot za časa Godina in ostalih. Takrat so imeli branilci med seboj neko skrito komunikacijo, s katero so sijajno pokrivali prostor pa tudi individualno so bili zelo močni. Oblak pa sam nikakor ne more delati čudežev.
Zavadlav
05. 10. 2022 08.18
+6
Bravo Bayern!
Septična jama vseh jam
04. 10. 2022 21.51
+6
BAYERN, v dobrem in slabem: za vedno v mojem 💖.
RUBEŽ
05. 10. 2022 12.29
+1