Liga prvakov

'Lewangolski' rešeta mreže, Bayern pa je poslal jasno sporočilo tekmecem

München, 09. 03. 2022 10.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Münchenski Bayern je na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov povozil tekmeca iz Salzburga. V mreži avstrijskih Rdečih bikov je končalo kar sedem golov, prva zvezda tekme je bil napadalec Robert Lewandowski, ki je že v prvem polčasu dosegel hat trick. Bavarci so pokazali, da bodo izjemno nevarni v nadaljevanju tega elitnega evropskega klubskega tekmovanja.

V glavni vlogi na Allianz Areni je bil Poljak v dresu Bayerna Robert Lewandowski, ki je zadeval kot po tekočem traku, v 12. in 21. minuti iz najstrožje kazni, hat-trick pa je dosegel z golom v 23. minuti. "Vsi so vedeli, da moramo že od prve minute stopiti na plin in pokazati svoj nogomet. Predvsem prvih 45 minut je pokazalo, da smo izjemno nevarni, ko igramo nekoliko hitreje in žogo spravimo v kazenski prostor. To smo pokazali. To je Liga prvakov in to je vedno nekaj posebnega. Pomembno je, da se naša forma še naprej izboljšuje v tej pomembni fazi tekmovanja," je vse skupaj pokomentiral Lewandowski.

"Dobil je obe enajstmetrovki, pred prvo naredil odlično potezo. Še posebej sem bil zadovoljen z njegovim tretjim zadetkom. Napada z veliko agresijo in podaja žogo, vsi vemo, da je v kazenskem prostoru neverjetno nevaren. Na splošno je igral zelo dobro, pomagal je ekipi, naredil veliko podaj in tekov. Njegova zelo dobra tekma," je po zadnjem žvižgu pohvalil svojega varovanca trener Nagelsmann. 

Zahvaljujoč golom proti Salzburgu je 'LewanGOLski' zbral že 42 golov v tej sezoni v vseh tekmovanjih. Že sedmič zapored mu je uspelo, da je v sezoni prebil mejo 40 golov, kar je izvrsten dosežek, ob tem je sedaj tudi prvi strelec Lige prvakov v tej sezoni (12 golov). Poljak je sicer v Ligi prvakov do sedaj dosegel 68 golov za Bayern, pred njim na lestvici sta le Cristiano Ronaldo (105 golov za Real Madrid) in Lionel Messi (120 za Barcelono).

Bayern je prvi polčas dobil s 4:0, na koncu je bilo visokih 7:1, v skupnem seštevku obeh tekem osmine finala Lige prvakov kar 8:2. To je spomnilo na podobno sliko izpred dveh let, ko je bavarski stroj pometel z Barcelono v četrtfinalu LP v Lizboni, ko so premagali Barcelono kar z 8:2. Ta tekma je bila avgusta leta 2020, takrat je Bayern tudi osvojil naslov prvaka v tej elitni klubski konkurenci, ko je v finalu porazil francoskega tekmeca Paris Saint-Germain.

"To je bilo sporočilo z naše strani, naš klicaj. Z enajstmetrovkami smo dobro začeli in dobro vstopili v igro. Tako smo tudi nadaljevali. Z nastopom smo zelo zadovoljni. Res smo se predstavili drugače in nismo dovolili toliko priložnosti za protinapade. To nam daje upanje, da se bo to nadaljevalo. Po neodločenem izidu 1:1 v prvi tekmi smo si to tekmo res želeli zmagati in to ste lahko videli," je bil zadovoljen z opravljenim vratar Manuel Neuer,

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Res nam je šlo zelo dobro. Imeli smo srečo, ki je v Salzburgu nismo. Pred tekmo je seveda vladala napetost, vsak izmed nas se je zavedal pomembnosti tekme. Izid 1:1 na prvi tekmi ni bil vrhunski rezultat, a tudi katastrofa ni bila. Včasih je lažje, če si že igral proti takemu nasprotniku, potem imaš material za delo. Ta faza je primerljiva s končnico lige NBA. Po petih minutah bi lahko zaostajali z 0:1, toda na splošno smo bili precej boljši tekmec," je povedal Thomas Müller.

Zadovoljen je bil tudi trener Bayerna Julian Nagelsmann: "To je bila zelo dobra tekma. Nogometno je bilo, kar se tiče nas, neverjetno dobro opravljeno. Veliko situacij smo rešili z zelo lepim nogometom in dosegli gole v vseh fazah – iz prekinitev, po osvojeni žogi in tudi iz odprte igre. Ko imamo to energijo, to željo, nas je težko ustaviti. Vsak je silil sebe in druge, da so bili boljši. Tokrat smo zasluženo visoko zmagali."

Robert Lewandowski je že v prvi polovici prvega polčasa dosegel hat-trick.
Robert Lewandowski je že v prvi polovici prvega polčasa dosegel hat-trick. FOTO: AP
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

obožeobože
09. 03. 2022 15.32
+1
O Leotu ni duha in sluha!
SamoPovemMojeMnenje
09. 03. 2022 15.03
+2
lewy G.O.A.T.
nikoliprav
09. 03. 2022 14.44
-6
Vsako leto poslušam in berem kako je Bayern oh in sploh in kako naj se ostalim ekipam tresejo hlače. Ampak roko na srce uspelo jim je osvojiti zgolj 3 naslove v zadnjih 45 letih...
delbond
09. 03. 2022 14.32
-3
bedni švabi, upam da jih nekdo vrže ven
gregggegg2
09. 03. 2022 14.13
-4
no ja no, salzburg res ni bil dober 😂
mackon08
09. 03. 2022 16.22
-1
Ha ha ne vem jateri ti minusre stisjkao Salzburg je bil slabši od naših drugoligašev.
RUBEŽ
09. 03. 2022 13.37
+3
Napisal bom samo vsem ki ste do sedaj komentirali : bojte se Bayerna.
SAKOSAKO
09. 03. 2022 13.25
-2
Lahko se hvalijo proti Salzburgu, ko bo pa prišla prava ekipa... Tudi v nemškem prvenstvu so že izgubljali tekme proti dosti slabšim ekipam.
F-e-a-r
09. 03. 2022 13.27
+6
Prava ekipa? Kaj mislis da tut niso unicili vecjih ekip? Barcelona, arsenal, chelsea, tottenham... Pa se bi se mogoce naslo
09ZarMan10
09. 03. 2022 12.59
-2
...Bayern je imel najlažjega nasprotnika in veliko sreče pri izkoristku priložnosti...