Liga prvakov

Chelsea po zadetkih Fofane, Aubameyanga in Jamesa brez težav odpravil Milan

London, 05. 10. 2022 22.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec, Nina Mihalič
Komentarji
14

Sredin večer Lige prvakov je zaznamoval obračun Chelseaja in AC Milana, ki je bil prvi teh dveh klubov po 23 letih. Londončani so po zadetkih Wesleya Fofane v prvem ter Pierra-Emericka Abuameyanga in Reeca Jamesa v drugem polčasu gladko zmagali s 3:0. Novi strateg Londončanov Graham Potter je tako proti aktualnim italijanskim prvakom dosegel svojo prvo domačo zmago na klopi Chelseaja, ki je v boju za napredovanje v izločilne boje, še kako pomembna.

Začetni postavi:
Chelseajev Graham Potter se je odločil za formacijo 3-4-3: Kepa Arrizabalaga v vratih, Wesley Fofana, Thiago Silva in Kalidou Koulibaly kot osrednji branilci, Reece James in Ben Chilwell na položaju krilnih branilcev, Ruben Loftus-Cheek in Mateo Kovačić v vlogi defenzivnih vezistov, Mason Mount in Raheem Sterling na krilih ter Pierre-Emerick Aubameyang v napadu.


Stefano Pioli pa je svojo Milan postrojil v formacijo 4-2-3-1: Ciprian Tatarusanu med vratnicama, Segino Dest, Pierre Kalulu, Fikayo Tomori in Fode Ballo-Toure v obrambi, Ismel Bennancer in Sandro Tonali na položaju defentivnih vezistov, Rade Krunić, Charles De Ketelaere in Rafael Leao kot vezni členi med sredino in napadom, Olivier Giroud pa sam v konici napada.

Iz sredine igrišča so krenili domači nogometaši, ki po le eni osvojeni točki na prvih dveh tekmah, nujno potrebujejo zmago. A pobuda v uvodnih nekaj minutah je nato pripadla Milančanom. Vseeno pa so do prve priložnosti prišli Londončani, za katere je v peti minuti iz velike razdalje sprožil Mason Mount. Milanov vratar Ciprian Tatarusanu se je moral pošteno stegniti, da je žogo odbil v prvi kot na tekmi, ki so ga Bluesi nato slabo izvedli. Na drugi strani je bilo prvič nevarno po podaji Charlesa de Ketelaereja, ki je želel zaposliti Rafaela Leaa, a žoga ni prišla do portugalskega reprezentanta. 

Mateo Kovačić in Charles De Ketelaere
Mateo Kovačić in Charles De Ketelaere FOTO: AP

Po 15 minutah igre pa so pobudo le začeli prevzemati Chelseajevi nogometaši. Po slabi podaji Sandra Tonalija proti Tatarusanuju so domačini prišli do še drugega kota na tekmi, po katerem je do strela kar z ramo prišel Wesley Fofana, žoga pa je zletela visoko prek vrat. Chelsea je močno pritisnil in v 22. minuti prišel do prostega strela z desne strani. Podal je Raheem Sterling, z glavo je sprožil Thiago Silva, a je bil znova na pravem mestu Tatarusanu. Nato pa sta sledila dva kota za Chelsea z leve strani, ki ju je izvedel Ben Chilwell. Po drugem se je znova z obrambo izkazal Tatarusanu, nato pa je bil po manjšem fliperju na pravem mestu Fofana, ki je žogo z desnico pospravil v mrežo za vodstvo in svoj prvi zadetek v Chelseajevem dresu. 

Londončani se po vodstvu niso ustavili in še naprej pritiskali. V 29. minuti je do nove priložnosti prišel Mount, čigar strel pa je blokiral Pierre Kalulu. Tri minute kasneje pa je Mount z izjemnim lobom uspel ugnati vratarja Milana, a je bilo veselje kratko, saj je stranski sodnik z dvignjeno zastavico označil prepovedan položaj. Potem pa je strelca uvodnega zadetka Fofanaja doletela nesreča, saj je ob dvoboju z Leaom staknil poškodbo kolena, zaradi katere ga je moral zamenjati Trevoh Chalobah.

Rafael Leao in Trevoh Chalobah
Rafael Leao in Trevoh Chalobah FOTO: AP

Zadnjih pet minut prvega polčasa je nato pripadlo nogometašem Milana, ki pa si resne priložnosti niso priigrali. Nasprotno: lepo priložnost za povišanje vodstva so imeli v sodnikovem podaljšku Londončani, ko se je Sterling spustil v hiter protinapad. A angleški reprezentant je bil sebičen in ni podal utekajočemu Pierru-Emericku Aubameyangu, lepa priložnost pa je splavala po vodi. V zadnjih sekundah prvega dela igre pa so si Milančani le pripravili prvo priložnost na tekmi, a je bil Rade Krunić iz neposredne bližine nenatančen. Semafor je tako ob polčasu kazal rezultat 1:0 za Chelsea.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugi polčas se je začel zelo mirno, do prve priložnosti pa so po petih minutah igre prišli Londončani. Po prostem strelu, ki ga je s prekrškom nad Reecom Jamesom zakuhal nekdanji član Chelseaja Fikayo Tomori, je Chalobah atraktivno poskusil s škarjicami in meril visoko prek vrat. Chelsea je še naprej napadal in v 56. minuti kronal terensko prevlado. Z desne strani je natančno podal James, iz neposredne bližine pa nato zadel Aubameyang, ki je tako v polno meril še na drugi zaporedni tekmi.

James je bil le pet minut kasneje znova na delu, ko je želel zaposliti Sterlinga, a je bila podaja malenkost premočna. Le minuto kasneje pa sta angleška reprezentanta zamenjala vlogi. Sterling je podal, James pa si je žogo najprej podal nekoliko naprej, nato pa jo z desnico ob bližnji vratnici zabil v Milanov gol.

Po vodstvu Chelseaja s 3:0 sta se oba trenerja odločila za dvojno menjavo. Stefano Piolli je namesto De Ketelaereja in Krunića v igro poslal Anteja Rebića in Mattea Gabbio, Graham Potter pa je namenil počitek Aubameyangu in Mateu Kovačiću, priložnost pa ponudil Conorju Gallagherju in Jorginhu. Ker dvojna menjava ni vnesla navdiha v igro Milana, se je Piolli odločil še za trojno menjavo: Leao, Olivier Giroud in Ismael Bennacer so svoje mesto na igrišču prepustili Brahimu Diazu, Divocku Origiju in Tommasu Pobegi. Francoski napadalec, ki je nekoč gole zabijal tudi za Chelsea, je ob odhodu iz igre požel aplavz tako gostujočih, kot tudi domačih navijačev. Priložnost za igro sta pri Chelseaju dobila še Kai Havertz in Armando Broja, ki sta zamenjala Mounta in Sterlinga.

Milan se je do konca tekme sicer trudil zadeti vsaj častni zadetek, a so bili Italijani brez dobrih idej. Še najbolj kreativen je bil Diaz, ki je nekajkrat lepo preigraval, a resne priložnosti sebi ali svojim soigralcem ni pripravil. Edini, ki je sprožil proti vratom Londončanov, je bil ob koncu rednega dela nekdanji član Liverpoola Origi, ki pa je po podaji Sergina Desta z glavo meril prek vrat.

 Chelsea in AC Milan sta se do sedaj v Ligi prvakov pomerila le dvakrat. Kluba sta se namreč srečala le v skupinskem delu sezone 1999/2000, ko sta se obe tekmi končali z neodločenim rezultatom. Na San Siru je bilo 1:1, na Stamford Bridgeu pa 0:0.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

konec tekme

Hvala za vašo pozornost. Z nami bodite tudi jutri, ko bomo prenašali tekmo Arsenal - Bodo/Glimt!

konec tekme

Poglejmo si še statistiko današnje tekme:

konec tekme
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
konec tekme

Chelsea je bil precej boljši nasprotnik, kar se je odrazilo tudi na rezultatu!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
90+2'

KONEC TEKME!

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

265004
06. 10. 2022 18.23
+1
crips ,daj še tole mal razloži...13 in 33,hejterji in vamos Real že poznamo...zanimivo,SwissRamble finančni blog ,ki ureja poslovanje Evropskih klubov je objavil zanimivo dejstvo..Real Madrid ima višje odhodke za plače(478M),kot Barcelona(432M)...Prav tako skupni DOLG Reala znaša 1,5Milijarde evrov,to je dosti več kot 1,2Milijarde od Barcelone...Zdej crisp,če ne verjameš vprašaj trenda...
cripstoned
06. 10. 2022 09.20
+2
komu lepše kot navijacu reala... naslednje tekme lahko igrajo z b ekipo pa bodo napredovali... ali drugače... lep pozdrav iz osmine finala...
Kollerik
06. 10. 2022 08.34
-1
Milan igral odprto in glede na polovico poškodovanega moštva precej pogumno. Ni to bila umazana, bunkeraška igra Interja.
cripstoned
06. 10. 2022 09.21
+1
se vedno pece in boli... rsjse gledam bunker kot pa podajanje zoge v nedogled...
265004
06. 10. 2022 09.28
+0
crips ti pojma nimaš kaj je nogomet in taktika...ti sam gole štej...to je tvoj domet...ti še tega ne veš kaj tvoj nick pomeni...
cripstoned
06. 10. 2022 09.33
+1
265004...kdaj ste hejteri nazadnje komentirali nogomet in taktiko? hahahaha... samo jokanje cez sodnike in iskanje teorije zarote ter pljuvanje po realu, ronaldu, nogometu... najprej razčistite pojme pri sebi šele potem pridite pred prag najboljših... za tebe in podobne je kripsi tata mata nogometa in taktike... ko boste postali ponižni in spoštljivi potem bo kripsi imel učne ure nogometa in taktike... do takrat pa vas bom samo razbijal na vašem (nedoraslem) nivoju...
dark horse
06. 10. 2022 11.14
+1
cripstoned
06. 10. 2022 11.19
+0
darkic a to mislis na novo porabljenih 250milijonov za ''okrepitve in ponovno igranje v ligi evropa?
dark horse
06. 10. 2022 11.25
+1
cripstoned
06. 10. 2022 11.34
-1
saj sem ti pa si spet lazes...tako je v vasem svetu...
dark horse
06. 10. 2022 12.08
+4
Kje si kak odgovoril pacient. Zakaj je barca umetna in real ni? Zakaj je city, udt pa ni? Odgovori jasno, pa ne se smesiti pacient, če nimaš pojma
PieBaracus
05. 10. 2022 21.18
+7
skoda da ima Milan vec kot pol ekipe poskodovanih, upajmo na zmago
whattheuck
05. 10. 2022 18.49
-4
Sem pričakoval, da bo na a kanalu prenos tekme Salzburg - Dinamo Zagreb :)
motorist_mb
05. 10. 2022 08.17
+7
Forza Milan 😁