Liga prvakov

Calhanoglujeva mojstrovina za super pomembno zmago Interja nad Barcelono

Milano, 04. 10. 2022 20.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
N.M., J.B.
Komentarji
57

V derbiju tretjega kroga Lige prvakov je Inter na Giuseppe Meazzi z 1:0 ugnal Barcelono in tako storil velik korak na poti do napredovanja v osmino finala. Junak črno-modrih je bil Hakan Calhanoglu, ki je edini zadetek dosegel z velike razdalje v sodniškem dodatku prvega polčasa. V skupini C je na vrhu Bayern z devetimi točkami, Inter jih ima šest, Barcelona tri, Viktoria Plzen pa je doslej zbrala tri poraze.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Črnomodri zaustavili napad kataloncev
    02:18
    Iz 24UR: Črnomodri zaustavili napad kataloncev
  • Vrhunci torkovih tekem tretjega kroga Lige prvakov, 2. del
    11:14
    Vrhunci torkovih tekem tretjega kroga Lige prvakov, 2. del
  • Vrhunci torkovih tekem tretjega kroga Lige prvakov, 1. del
    14:26
    Vrhunci torkovih tekem tretjega kroga Lige prvakov, 1. del

Inter je v prvih osmih krogih domačega prvenstva kar štirikrat izgubil, nazadnje v soboto proti Romi, tokrat pa so varovanci Simoneja Inzaghija pokazali povsem drugačen obraz. Čeprav je imela Barcelona terensko premoč (razmerje v posesti žoge: 28:72), so Nerazzurri preko Hakana Calhanogluja izkoristili eno svojih redkih priložnosti, v zaključku pa zdržali vse nalete gostov, ki so se ogromno ubadali z odločitvami slovenskega sodnika Slavka Vinčiča. Po treh krogih, v katerih so dvakrat izgubili, pa se bodo morali sedaj bolj ukvarjati s tem, kako v drugi polovici skupinskega dela preprečiti, da bi še drugo sezono zapovrstjo izpadli pred izločilnimi boji. 

Inzaghi, ki je po slabem uvodu v novo sezono Serie A na udaru številnih kritikov in naj bi se mu že močno tresel trenerski stolček, je Edina Džeka kar nekoliko presenetljivo pustil na klopi, namesto njega sta začela Lautaro Martinez in Joaquin Correa. Prav tako le na klopi, čeprav bolj pričakovano, je bil slovenski čuvaj mreže Samir Handanović, ki je v domačem prvenstvu še vedno številka 1, v Ligi prvakov pa ima prednost prišlek iz Ajaxa Andre Onana. Na drugi strani tudi Xavi Hernandez ni izumljal "tople vode". V napadu sta ob Robertu Lewandowskemu začela Ousmane Dembele in Raphinha. V sredini sta bila poleg izkušenega Sergia Busquetsa dva najstnika – Gavi in Pedri

Da je v odlični dnevni formi, je že v sedmi minuti pokazal Hakan Calhanoglu, ki je silovito sprožil s približno 30 metrov, Marc-Andre ter Stegen pa se je moral pošteni namučiti, da je žogo spravil čez svoja vrata v kot. Barcelona je po nekoliko zaspanem uvodu prvič zapretila v 18. minuti, ko je po podaji z desne strani streljal Robert Lewandowski, ki pa se z zaključkom ni proslavil, Onana je ubranil brez težav. Kmalu zatem je bilo drugič nevarno pred gostujočimi vrati, ko je Pedri razčistil po ostrem predložku Henrika Mhitarjana z leve strani. 

Calhanoglu v drugo kirurško natančen

V 29. minuti pa je Giuseppe Meazza prvič na tekmi eksplodirala od navdušenja. Joaquin Correa je šel sam proti golu Barce, preigral ter Stegna in nato zanesljivo pospravil žogo v mrežo. A veselje črno-modrih je bilo kratko, saj je stranski sodnik po koncu akcije dvignil zastavico za prepovedani položaj in ostalo je pri 0:0. Barcelona je imela v prvem polčasu skoraj 70 odstotkov posesti žoge, a si večjih priložnosti ni uspela pripraviti. Eno redkih je v 36. minuti imel Ousmane Dembele, ki je meril za las mimo desne vratnice. Ko je že izgledalo, da bosta moštvi na polčas odšli s prvotnim izidom, pa je v drugi minuti sodniškega dodatka še drugič, a tokrat še bolj natančno, udaril Calhanoglu. Po podaji Federica Dimarca je turški nogometaš z roba kazenskega prostora sprožil v spodnji desni kot nemočnega ter Stegna za veliko veselje domačih navijačev.

Inter v nadaljevanju zdržal vse nalete

Položaj za Barcelono se je v drugem polčasu hitro še poslabšal, saj se je v 58. minuti poškodoval osrednji branilec Andreas Christensen, ki ga je moral nadomestiti še ne povsem zdravi Gerard Pique. Xavi je kmalu zatem menjal še dvakrat, Ansu Fati in Alejandro Balde sta vstopila namesto malo vidnih Raphinhe in Marcosa Alonsa. V 61. minuti je imel sijajno priložnost za znižanje Ousmane Dembele, a je iz ugodnega položaja meril naravnost v okvir vrat. Šest minut kasneje je po odbiti žogi v kazenskem prostoru domačih mrežo Interja zatresel Pedri. A še drugič na tekmi je bil gol razveljavljen, saj je glavni sodnik Slavko Vinčič presodil, da je pred tem Ansu Fati igral z roko. 

Tik pred koncem rednega dela je do zanj neznačilnega strela z glavo prišel Sergio Busquets, vendar je meril za malenkost mimo desne vratnice. Tik zatem se je zdelo, da bo Barcelona dobila enajstmetrovko po roki v domačem kazenskem prostoru. Vinčić si je šel ogledat posnetek, na koncu pa je na veselje domačih navijačev presodil, da ni šlo za igro z roko. Inter je do zmage takrat ločilo še osem minut sodniškega dodatka. Inzaghijevi varovanci so jih prestali z odliko, saj nogometaši Blaugrane niso bili več nevarni in ostalo je pri težko prigarani zmagi z 1:0. Če Inter prihodnji teden na Camp Nouu ne bo izgubil, bo z nogo in pol že v osmini finala, Barcelona pa prihodnjo sredo nujno potrebuje vse tri točke. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

4. oktober, Liga prvakov, 3. krog: 

Inter – Barcelona 1:0 (1:0)
Calhanoglu 45.
Samir Handanović (Inter) je bil na klopi

 

Liga prvakov

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

konec tekme

Hvala za vašo pozornost. Bodite z nami tudi jutri, ko bomo prenašali tekmo med Chelseajem in Milanom.

konec tekme

In še najkoristnejši igralec tekme po oceni Sofascore:

konec tekme

Končna statistika tekme:

konec tekme
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
90+8'

KONEC SREČANJA!

Inter do pomembne zmage proti Barceloni (1:0)!

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (57)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Thor
05. 10. 2022 10.13
-3
skupno kar 11minut podalška hahaha kakšna nagrada za barco vse da bi izenačila hahaha
ares1976
05. 10. 2022 10.18
+0
Glede na to da so celi drugi polcas zavlacevali niti ni tako veliko.. tudi kaksen karton vec bi lahko padel zaradi tega..
Thor
05. 10. 2022 10.21
+0
dark horse
05. 10. 2022 10.29
+2
Zatvaralo alias thor če se kaj spoznaš si lahko videl koliko je bilo menjav, zavlačevanja, gledanja var tko da je 8 min pravično
zapiramvamusta
05. 10. 2022 12.03
-1
Konjusina zadihaj malo in seveda ti želim obilo uspehov v ligi Europa:))
Jevgenij Suhov
05. 10. 2022 14.30
+0
Zaboli me ... za barsu ali vidim dosta ovih nadutih tj. primitivnih komentara navijaca pederskog reala... da se njim pocinje vracat sve, pa tome nebi bilo kraja do 3022 godine😁
Kollerik
05. 10. 2022 10.01
-2
Barca je bila sodniško pokradena in ne verjamem, da gre za napake. Vinčiću & co. ne bi smeli zaupati niti ovce na pašo. Je pa tako, kilometre in kilometre pletenčenja pred kazenskim Interja, 1001 podaja itd. Prekinitve nič od nič itd. Barca je včeraj igrala na nivoju Interja.
cripstoned
05. 10. 2022 09.50
+1
barca oškodovana za penal vsekakor... ampak dejstvo je da si je ustvarila premalo priložnosti za zmago... 2 strela na gol... zaslužena zmaga interja
dark horse
05. 10. 2022 09.51
+2
Zaslužena zmaga, barca pa oškodovana, kako je lahko potem zasluženo 🙈🙈🙈
Luther
05. 10. 2022 09.18
+4
Inter je sicer imel manj žogo, vendar je ustvaril več priložnosti za gol. Zaslužena zmaga.
dark horse
05. 10. 2022 09.06
-2
Vinčič-barca 1-0
zapiramvamusta
05. 10. 2022 09.26
+0
😂🤣😂😂 uboge vaše duše. Ste kot zlajnana plošča samo ponavljate eno in isto🥺
dark horse
05. 10. 2022 09.28
-1
A mogoče ni res? Si spet skilil? Če je bila roka pri fatiju je bila tudi roka za penal. Ali oboje roka ali pa nič
zapiramvamusta
05. 10. 2022 08.37
+7
Hmm zanimivo... Se lahko ponovi lanska katastrofa Barce v ligi prvakov?
apodgra
05. 10. 2022 08.24
+11
Ali se bo lanska sezona za Barcelono tudi letos končala z izpadom v pred tekmovanju . Razočaran nad igro Lewandolskega , še bolj pa dan Dembelejem. NI mi jasno zakaj ga ni zamenjal trener Xaxi . Preigrava v nedogled in ko mu to uspe , pa ne zna žogo točno podati svojemu igralcu. Veliko napadov se je končalo ravno pri njemu, Tudi sodniki niso najbolje opravilo svoj delo.
Kollerik
05. 10. 2022 08.10
-1
Pa dobro. Interčki doma zmagali zasluženo in z minimalno razliko, čaka pa jih še Camp nou, kjer bo Barca rekla zadnjo. Čvrsta obramba italijanov je popolnoma odrezali Lewo od akcije, Barcini napadalci pa tega viška niso izkoristili. Izkorsitili niso niti množice prekinitev. Dembele izgubil vsaj 15 žog itd. Sodniki pa spet v škodo Barce, kot skorajda vedno. Tisto bi lahko bila roka, vendar to ni Real Madrid....
Paštašutar
05. 10. 2022 08.39
+1
Ha,ha,tudi zadnjič ko si še sanjal o prvem mestu v skupini si napisu,da mora priti Bayern še na vašo podrtijo,tokrat enako za drugo mesto!!Spet pa pozabljaš,da vas čaka še eno gostovanje v Plznu! Kot sem napisu pred par dnevi,tudi Inter mora nekoga premagat,tvoj klub je idealen za to.
cripstoned
05. 10. 2022 09.54
-3
kollerik... ne gre brez reala kajne? hahahaha... sicer pa pusti lepo real na miru... lani proti cityu pokraden na celi črti in kljub temu so napredovali... tudi u finalu so razveljavili regularen gol realu ampak se vedno je real madrid bil boljši in si ustvaril več priložnosti in na koncu zmagal... saj si gledal vse in na koncu jokal...
Barni3
05. 10. 2022 08.05
+0
Haha...calhanoglu igralec tekme???igralec tekme je bil slavko...sej ne recem dembele je bil slab roberto kot da ga ni...sam...od fatija roka je bla z blizine in ni spremenila leta zoge...to je roka...in pol ocitna roka v kazenskem prostoru interja....mah js sm mnenja da je slavko najboljsi posameznik interja
bububu123
05. 10. 2022 08.03
-2
Sramotno slabo sojenje Vinčica.... Pa ta človek lahko sodi le 2.srbsko ligo... pa slovensko 3. ligo. za take tekme pa to ni!
SlepiSlovenc
04. 10. 2022 21.58
+1
mmickica
04. 10. 2022 21.57
+10
Slabo slabo Barca. 😳
manucao
04. 10. 2022 21.56
+1
Eventuelni poraz Barce bi jim precej zakompliciral situacijo v skupini.Še en eventuelni izpad iz skupine bi bila karastrofa za Barcelono in posledično delni razpad sistema.
mackon08
04. 10. 2022 21.50
+6
Dembele najslabši naigrišču pa dobi največ žog, ta ni za slovensko ligo.
manucao
04. 10. 2022 21.57
+2
Iz tekme v tekmo dokazuje,da je precenjen igralec.
mmickica
04. 10. 2022 21.58
+6
Septična jama vseh jam
04. 10. 2022 21.36
+1
Piše: ter Stegna 🤣😂😂🤣🤣
cekinar
04. 10. 2022 21.09
-1
Letos ni leto Barce,tako da ima Inter vseeno veliko možnosti.
schrodingerScat
04. 10. 2022 20.59
+5
Zakaj se ne sme za Pedrija navijati na tem portalu?
Iniesta
04. 10. 2022 20.45
+2
Dijamant ga bo zabil …
bohinj je zakon
04. 10. 2022 20.33
+1
Brez Džeka ne bo šlo.
criipstoned
04. 10. 2022 20.28
+0
A igra danes Osasuna ali lahko prižgem TV?