Liga prvakov

Guardiola: Nejevoljni De Bruyne je eden najboljših igralcev Cityja vseh časov

Manchester, 23. 12. 2022 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V osmini finala angleškega ligaškega pokala je Manchester City sinoči na svojem stadionu s 3:2 premagal Liverpool, pri čemer je znova s svojo kreativnostjo navduševal belgijski zvezdnik sinjemodrih Kevin De Bruyne.

Absolutna legenda kluba

Meščani se v zaostanku niso znašli niti enkrat, jeziček na tehtnici pa je bil vsekakor Kevin De Bruyne, ki je asistiral za prvi in zadnji gol. Poleg številnih navijačev Cityja je bil nad predstavo navdušen tudi katalonski strateg na klopi sinjemodrih Josep Guardiola, ki je opazil, da je bil njegov kapetan malce nejevoljen, a to ga po besedah Guardiole naredi le še boljšega: "Včasih enostavno mora najti nek ogenj v sebi, veste, rekel bi, da je malo nejevoljen ali tečen in potem igra najbolje. To mora početi, da ima tisto lastno energijo v sebi. Ko se to zgodi ... Kakšen igralec. Kaj naj rečem? Vtekanja, borba, podaje, zadetki, je več kot igralec. V osmih letih pri tem klubu je naredil vse, absolutna legenda, spominjali se ga bomo kot enega najboljših igralcev Manchester Cityja vseh časov," je vezista pohvalil njegov trener, ki se lahko praktično venomer zanese nanj. Tudi v letošnji sezoni se bodo aktualni angleški prvaki borili za novo krono v domačem prvenstvu, še posebej pa jim diši evropska lovorika v obliki zmage v Ligi prvakov. Manchester City se bo med elito na Stari celini v osmini finala pomeril z RB Leipzigom, kar bo precej težja naloga, kot se zdi na prvi  pogled.

Klopp meni, da bi lahko bil v uporabi VAR

Pri Redsih je bilo po porazu proti rivalom zadnjih let kar nekaj razočaranja. Kljub temu, da so se dvakrat vrnili v dvoboj, so svojo pot v ligaškem pokalu že zaključili in Jürgen Klopp se je kmalu obrnil proti nadaljevanju Premier lige. Vseeno pa so ga novinarji povprašali o (ne)uporabi sistema VAR v pokalnem tekmovanju: "Rekel bi, da je logično. Če igraš tekmovanje in vse to, potem ne vem, zakaj ne. Še posebej na takšni tekmi. Razumem, da v zgodnejših fazah to ni možno na vseh ravneh, a zdaj je to City proti Liverpoolu. Menim, da imamo vse tehnične stvari, torej zakaj jih ne bi uporabili?" se je na vprašanje v svojem slogu odzval nemški strateg Redsov.

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
23. 12. 2022 15.07
+6
De Bruyne ima samo to smolo, da se ni rodil kot Argentinec....
Lucky
23. 12. 2022 19.21
+4
Al pa to, da igra z Hazardom in Lukakujem.
Škrnicl
23. 12. 2022 14.53
+6
Top igralec...če bi igral za gnili real bi imel že zdavnaj zlato žogo...
Pagliaccio 46
23. 12. 2022 17.12
+1
Mourinho ni prepoznal talenta, pa če bi se pisal Talent
whattheuck
23. 12. 2022 14.50
+4
De Bruyne ni nikoli vesel, dostikrat je pa jezen. Še ko zabije gol, se ne veseli.