Liga prvakov

Karanović o kvalifikacijah za LP: Dejstvo je, da nimamo veliko časa

Maribor, 20. 06. 2022 13.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za mariborskimi nogometaši je konec drugega dela priprav in vrnitev domov. Med bivanjem v Prekmurju so opravili devet aktivnosti, odigrali dve tekmi in ob odsotnosti udeležencev reprezentančnih akcij ter v pričakovanju prihoda novih nogometašev omogočili nabiranje kilometrine v članski konkurenci tudi nekaterim upom iz nogometne šole. Vijoličaste že kmalu čakajo kvalifikacije za preboj v Ligo prvakov. Prva ovira prihaja iz Belorusije.

Radovan Karanović
Radovan Karanović FOTO: Luka Kotnik

Trener slovenskih prvakov Radovan Karanović  je za uradno klubsko spletno stran spregovoril o doslej opravljenem delu in stopnjevanju ritma v prihodnjem tednu v popolni mariborski zasedbi. 

Nogometaši Maribora bodo v kvalifikacijah Lige prvakov v sezoni 2022/23 v prvem krogu igrali z beloruskim Šahtjorjem iz Soligorska. Prve tekme v uvodnem krogu kvalifikacij bodo 5. in 6. julija, povratne pa 12. in 13. julija. Maribor bo prvo tekmo igral doma.

Karanović o spoznanjih s prijateljske tekme proti Shkendiji ... "Za nami so intenzivni delovni dnevi in povsem razumljivo je bilo v določenih trenutkih opazno, da ni bilo ustrezne svežine. Če pogledam celoten teden, z vsem, kar smo opravili, je vse okej. Prvi trije novinci so se dobro znašli, tudi Mate Baturina je po spoznavanju z ekipo že odigral uvodne pol ure. Zato smo ob upoštevanju vseh okoliščin, ne glede na rezultat dvoboja s Shkendijo, lahko optimistični," je za spletno stran kluba dejal prvi trener vijoličastih. "Po vrnitvi reprezentantov začenjamo novo poglavje, priključil se bo tudi Sven Karić. Počasi se dopolnjujemo in nedvomno bo naša podoba drugačna, ko bomo v popolni zasedbi. Začetni del je imel nekoliko drugačen potek, z nami je bilo ogromno mladih, vse skupaj smo izkoristili, da tudi te fante spoznamo z načinom dela in zahtevami članskega nogometa. Naredili smo nekaj tudi za prihodnost, zdaj pa se usmerjamo k naslednjim najpomembnejšim ciljem. Dejstvo je, da nimamo veliko časa. Do 6. julija moramo biti na čim višjem nivoju in zato bodo prihodnji dnevi minevali ob popolni osredotočenosti," še pravi Karanović, ki dodaja, da na izkušenega Roka Kronavetra zaradi poškodbe dlje časa ne bo mogel računati. O prvem izzivu na poti v Ligo prvakov pa ... "Imamo že določene informacije o Belorusih, zbiramo nove. Spremljali jih bomo temeljito, vemo, da imajo do prihoda v Maribor tri prvenstvene in pokalno tekmo, a se bomo ukvarjali predvsem s seboj. Z namenom, da skozi proces treningov in naslednje tri pripravljalne dvoboje, ki bodo pomenili priložnost za seznanjanje novincev z zahtevami ter za vračanje reprezentantov v naš režim, pripeljemo moštvo do želenega stanja."

Rok Kronaveter je zaradi poškodbe izven pogona.
Rok Kronaveter je zaradi poškodbe izven pogona. FOTO: Damjan Žibert

O pestrem dogajanju na kadrovskem področju ...
"Lahko smo zadovoljni s potekom. Zgodile so se lepe zadeve v prejšnjih dneh in s takšnim zagonom je lažje delati. Ekipa je okrepljena, prisotna je dodatna energija. Morda se bo v prihodnjih dneh še kaj zgodilo, pripravljeni moramo biti tudi na kakšen odhod, a zaenkrat je stanje res spodbudno," je pogovor za klubsko spletno stran zaključil trener Mariborčanov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.