Liga prvakov

Tuchel: Če imaš Kanteja, imaš pol nogometaša več

London, 18. 03. 2021 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Thomas Tuchel je Diegu Simeoneju tudi na drugi tekmi očital pravo taktično lekcijo in njegovim Atletom preprečil kakršnokoli možnost za napredovanje. Chelsea je Atletico skupno premagal s 3:0, na povratni tekmi na Stamford Bridgeu pa se je na trenutke zdelo, kot da gostje na noben način ne morejo do zadetka, četudi bi tekma trajala še dodatnih 90 minut. Nemški strokovnjak je bil po napredovanju prešerne volje, še posebej pa je izpostavil delo N'Goloja Kanteja.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: V četrtfinalu ne bo slovenskih nogometašev
    02:02
    Iz 24UR: V četrtfinalu ne bo slovenskih nogometašev
  • Vrhunci povratne tekme osmine finala LP Chelsea - Atletico Madrid (2:0)
    06:13
    Vrhunci povratne tekme osmine finala LP Chelsea - Atletico Madrid (2:0)

 

Thomas Tuchel na klopi Chelseaja še naprej ne pozna poraza. Doslej je odvodil 13 tekem, na zadnjih šestih njegovi varovanci sploh niso prejeli zadetka, tudi proti Atleticu pa se je obramba Chelseaja zdela neprebojna, saj gostujoči ekipi, ki vodi v španskem prvenstvu, ni dopustila niti ene zrele priložnosti.

"Količina napora, intenzivnosti in ekipnega dela na obeh tekmah je bila fantastična. Sijajna, neverjetna. Tokrat smo pogrešali štiri ključne nogometaše, a se na igrišču to ni poznalo, vsi ostali so jih enakovredno nadomestili. Izjemna podpora tudi s strani vseh na klopi, celo tistih, ki so bili na tribuni. Sami ste videli, kako so proslavljali," je bil po preboju med osem najboljših zadovoljen nemški strokovnjak, ki je v Londonu nadomestil Franka Lamparda.

"Prilagodimo se vsakemu nasprotniku in njegovemu sistemu. Na obeh tekmah z Atleticom nam je to odlično uspevalo. Velika zmaga, pomembna in predvsem zaslužena. Presrečen sem za vse nogometaše, to je odraz njihovega dela." 

Eden od junakov zmage Chelseaja je bil Hakim Ziyech, ki je v 34. minuti dosegel zadetek za 1:0, v nadaljevanju pa je bil še nekajkrat zelo nevaren. "Iz te faze tekmovanja ima ogromno izkušenj. Z Ajaxom mu je uspelo napredovati, zato ve, kako je igrati in tudi zmagati na tako pomembnih tekmah. Tudi zato je začel v prvi enajsterici. A glavni razlog, da sem ga uvrstil v začetno postavo, je, ker si to preprosto zasluži. Drugi, ker je bil Mason Mount poškodovan, in tretji, ker vem, da bo z njim na igrišču obdržal delovno etiko," je Maročana pohvalil Tuchel.

Nogometaši Atletica preprosto niso bili kos dobro naoljenemu Chelseajevemu stroju.
Nogometaši Atletica preprosto niso bili kos dobro naoljenemu Chelseajevemu stroju. FOTO: AP

Po mnenju mnogih pa je bil najboljši posameznik povratnega srečanja N'Golo Kante, ki je dokazal, da še vedno sodi med najboljše nogometaše sredine igrišča na svetu, pa čeprav ga mediji in analitiki pogosto spregledajo. V studiu španske televizije Movistar so po tekmi dejali, da je Kante opravil delo šestih nogometašev, podobnega mnenja pa je bil tudi Tuchel.

"Nikoli ne gledam na nogometaše z vidika starosti, ocenjujem jih samo po tem, kar pokažejo na igrišču. Če igraš z njim (Kantejem, op. a.), je kot da bi imel nogometaša in pol, ker je enostavno neverjetno, kako vseprisoten je. Velika čast je, da ga lahko treniram. Pravo darilo je, izjemen "pomagač", pa tudi odličen, ko je treba igrati pod pritiskom. Z žogo se sicer še lahko izboljša, a že tako je fantastičen." 

Dodal je še: "Skupaj s Kovačićem smo ju tokrat še kako potrebovali, a smo vedeli, da se lahko zanesemo nanju. Prevzela sta breme na svoja pleča in opravila odlično delo." 

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
19. 03. 2021 08.14
-1
Kot domoljub moram opomniti, da je "očitati lekcijo" v članku:"Thomas Tuchel je Diegu Simeoneju tudi na drugi tekmi očital pravo taktično lekcijo ..." čefurizem. Slovensko je "odčitati lekcijo"! Ni za kaj...
Sisoje
18. 03. 2021 16.59
+4
Kakorkoli vse ok ampak da sta Zuma in Rudiger tako lepo zaprli padavicara Suareza da se za burek ni imel.... skoraj sam obcutek imel da ga sploh ni med prvih 11 !!! Drugace vsaka cast Tuchelu kako je zaprl usta Simeoneu.
slo_veter
18. 03. 2021 16.48
+4
O kar je LIV v Angleški ligi zabijal kot zastavo, so začeli študirat kako se zoporstavit kontram in napakam v obrambi . izgubljinim žogam itd itd. in to so Premier League res zgruntal .. kot sem napisal v 6 tekmah v 1/8 final Champion L - dokaj visok nivo.. niso dobili niti gola. 10 ur brez prejetega zadetka z rezultatom 11:0 . in vsi City, Liv in Chelsea relativno na easy naprej .. svari se spreminjajo v nogometu .. in to hitro! Pasiven nogomet z dobrim vratarjem na kontre očitno ne prinaša top rezultate.
brodarko
18. 03. 2021 14.45
+2
Kot pravi avtor zapiska, je Tuchel odvodil 13 tekem, ki jih je odvajal eno za drugo. Sicer pa ima Kante 29-et.
morfo
18. 03. 2021 14.03
+6
Mi v SLO ligi imamo tudi same stare Kante.🤣🤣🤣
Armando
18. 03. 2021 12.28
+4
Proti atleticu lahko igras z igralcem manj
mr.puff puff
18. 03. 2021 12.18
+7
Tuchel je taprau firer..se pozna na rezultatih!garanje garanje garanje
JanK00
18. 03. 2021 12.04
+2
Kanteja nemors sovrazt😂
Sortegilio
18. 03. 2021 11.56
+8