Liga prvakov

Xavi: To je Liga prvakov in nimamo veliko manevrskega prostora

Barcelona, 04. 10. 2022 12.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tekma v Milanu je izjemno pomembna tako za Inter kot za Barcelono. V boju za napredovanje med najboljših 16 v elitni Ligi prvakov obe moštvi potrebujeta točke. Trener blaugrane Xavi Hernandez je vesel, da ima v moštvu izjemnega napadalca Roberta Lewandowskega, ki dosega gole kot za stavo, ob tem pa dobro ve, da bodo morali pokazati vrhunsko igro, če želijo do točk na San Siru.

Inter - Barcelona

Barcelona in Inter imata po tri točke v skupini C, münchenski Bayern je vodilni s šestimi. Bavarci se bodo merili s češko Viktorio iz Plzna in so z eno "nogo" že v izločilnih bojih, težja naloga čaka špansko in italijansko moštvo. Dvakrat se bosta tekmeca pomerila, najprej danes v Milanu, povratna tekma sledi še v Barceloni.

Po nizu šestih zaporednih zmag gre Barca v tekmo kot vodilno moštvo v La Ligi, kar se je zgodilo prvič po več kot dveh letih, potem ko je tekmec Real Madrid v nedeljo doma izgubil točko proti Osasuni. Z 19 doseženimi goli in le enim prejetim golom na sedmih tekmah bo neporažena blaugrana iskala priložnost, da zgrabi vse tri točke v Lombardiji.

Trener Barcelone Xavi Hernandez pravi: "Tekma proti Interju je za nas zelo pomembna. Lahko prinese veliko, če bomo uspešni, vendar ni še odločilna. Obe ekipi potrebujeta tri točke po porazu proti Bayernu. Na tekmi v Münchnu smo pokazali, da smo lahko spet konkurenčni. Enostavno nismo bili učinkoviti. Stvari delamo prav, smo vodilni v La Ligi, a ta tekma je druga zgodba. Zato si želimo dokazati, da je to čas, da pokažemo našo kvaliteto tudi v tem tekmovanju."

"Morali bomo pokazati več poguma, karakterja in tvegati, ker je to zelo pomembna tekma, prav tako kot je prihodnji teden povratna na stadionu Camp Nou. To je Liga prvakov in vemo, da nimamo veliko manevrskega prostora," je še dodal trener blaugrane.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Xavijevo zadovoljstvo ob pogledu na lestvico španskega prvenstva pa je imelo tudi drugo plat, deležen je bil tudi nekaj slabih novic, kar se tiče kadrovske zasedbe. Nizozemski dvojec Frenkie de Jong in Memphis Depay je imel težave s stegenskima mišicama na reprezentančni tekmi z Dansko, Ronald Araujo je moral na operacijo. 

Jules Kounde se je iz francoskega tabora vrnil s težavo z ahilovo tetivo, branilec Hector Bellerin pa si je poškodoval nogo med treningom pri Barceloni. Glede na uradno spletno stran Lige prvakov vsi omenjeni še ne bodo nared, saj naj bi udarna postava Barce izgledala takole: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Eric Garcia, Alonso, Gavi, Busquets, Pedri, Dembele, Lewandowski, Raphinha. 

Xavi
Xavi FOTO: AP

Dobra novica za Xavija je vsekakor forma napadalca Roberta Lewandowskega. Poletna okrepitev Barce je najboljši strelec La lige, dosegel je že devet golov. V Ligi prvakov je na dveh tekmah dosegel tri gole, v skupnem seštevku sezone pa je na devetih tekmah "zabil" kar 12 golov. Zato je tudi Xavi prezadovoljen, da je del njegovega moštva in da se je tako dobro vklopil v novo sredino: "Razume igro, počuti se udobno, prilagaja se, zaveda se svoje odgovornosti. Zrel je, pogovarja se z mladimi igralci, je skromen in delaven. Je miren, samozavesten in naravni vodja ekipe."

Liga prvakov

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lucky
04. 10. 2022 17.59
+4
Treba je gledat obe tekmi. 6 ali 4 točke komurkoli, skoraj zagotovo prinaša napredovanje. Po zmaga in poraz, zna biti pomembna gol razlika. 2 remija bi bilo najslabše, ker bi popolnoma razbremenilo Bayern. Zato danes na glavo zagotovo ne bodo šli. Odločala bo dnevna forma. Dovolj je že kakšna izjemna poteza posameznika, ali pa napaka. Kvaliteta je tu, pa da vidmo. Zagotovo vsi upamo na lepo tekmo.
MesOjediPinGvin
04. 10. 2022 17.48
+2
Bo moral še kdo drug začeti zadevati, ne samo Lewandowski.
mmickica
04. 10. 2022 17.45
+3
Po videnem do sedaj, bi morala zmagati Barca. Pa s tem bolj mislim neprepricljive predstave Interja ko vrhunske igre Barcelone.
Lucky
04. 10. 2022 18.04
+3
Včeraj sem bil presenečen, ko se je iz tega profila zagovarjalo Ronalda, kako je ManU nespoštljiv do njega. Zgleda da je večina hitro pozabila, kako se je vse skupaj začelo. Ronaldo se je sprdnu, da zaradi družinskih zadev, ne bo skupaj z ekipo na pripravah. Remu ni mogel nihče oporekat. Da to zagovarja crips mi je jasno. Malo manj mi je jasno, da ti to zagovarjaš. Še manj mi je pa jasno, da to spregleda Keane, ki bi naj bil strokovni komentaror.
mmickica
04. 10. 2022 20.39
+2
To je bilo, kolikor vem, po tistem, ko je izrazil zeljo po odhodu, pa so mu jo zavrnili. Potem je pac trmaril. Tega sicer ne odobravam, amoak hkrati ne vidim smisla kluba, da nekoga z astronomsko placo na silo obdrzi v klubu in se to na klopi. Pa tudi ne zdi se mi fer.
Lucky
04. 10. 2022 20.59
+3
Niti tk daleč ni prlezu, da bi klub lohk postavu odškodnino, ker ga nben ni hotu. Ko maš pa plačo 28 miljončkov, kolk pravjo eni tu, potem pa sploh ni debate.
265004
04. 10. 2022 16.56
+4
crips,dej prosim napovej zmago Interja...
criipstoned
04. 10. 2022 17.31
+2
Tiho hejter... Težko danes kaj napovem saj Barca ne igra z Osasuno. Drugače bi bila res težka tekma
265004
04. 10. 2022 17.55
+4
aha razumem...res je še sreča,ker če bi bil pa slučajno Alcoyones,pol pa Barci ni pomoči...
RUBEŽ
04. 10. 2022 14.35
+2
Roberta vsekakor pogrešamo v Bayernu. Ampak kogar ni, brez njega se mora. Danes bo po moje res boj v Milanu. Bayern pa BI MORAL, pravim moral, vknjižiti tri točke.