Nogomet

Čustveni Messi: Brez razočaranj je nemogoče doseči uspehe

Buenos Aires, 20. 12. 2022 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Argentina je na nogah, saj so se v domovino vrnili njeni zlati nogometaši. Na ulicah Buenos Airesa jih prav zdaj pozdravlja nepregledna množica ljudi – po poročanju argentinskih medijev več kot pet milijonov, kapetan Lionel Messi pa je na Instagramu objavil čustveno pismo: "Ta naslov je tudi od Diega, ki nas je spodbujal iz nebes."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Od Grandolija (prvi klub Lionela Messija op. STA) do Katarja je minilo skoraj 30 let. V treh desetletjih mi je nogometna žoga prinesla veliko lepih trenutkov, pa tudi nekaj žalostnih. Vedno sem sanjal, da bom postal svetovni prvak. Nikoli nisem nehal verjeti, četudi sem se zavedal, da mi morda ne bo usojeno," je v uvodu zapisal Lionel Messi.

"Ta pokal pripada tudi vsem, ki so se trudili na prejšnjih prvenstvih, vendar jim ni uspelo. Tudi v Braziliji 2014, kjer smo se vsi borili do konca, trdo delali in si ga želeli ... In zaslužili bi si ga tudi v tistem prekletem finalu."

Pri 35 letih je osvojil še zadnjo lovoriko, ki mu je manjkala, in poskrbel, da bo v zgodovino šel kot najboljši vseh časov.
Pri 35 letih je osvojil še zadnjo lovoriko, ki mu je manjkala, in poskrbel, da bo v zgodovino šel kot najboljši vseh časov. FOTO: AP

"Ta naslov je tudi je od Diega (Maradona op. a.), ki nas je spodbujal iz nebes. In vseh, ki so za reprezentanco navijali s strani, pa niso gledali samo na rezultat, ampak predvsem na voljo, ki smo jo vložili tudi, ko stvari niso šle v našo smer. In seveda, ta pokal pripada tej čudoviti skupini, ki se je oblikovala, strokovnemu štabu in ljudem okoli reprezentance, ki so delali dan in noč, da smo zdaj srečni," je nadaljeval Messi.

"Velikokrat je neuspeh del poti in učenja. Brez razočaranj je nemogoče doseči uspehe. Hvala vsem iz srca. Gremo, Argentina," je zapis končal prvi zvezdnik prvenstva in nogometaš, ki ima v svoji zbirki naslovov vse najpomembnejše na klubski in reprezentančni ravni.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zapiramvamusta
21. 12. 2022 08.38
+4
Čestitke Messiju.Dopolnil je tisto lovoriko katera mu je manjkala in postal naslednik Maradone. No sedaj ga je prekosil v vseh pogledih treba bit pošten. Mi je pa res blo izredno žal Mbappeja saj je sam boril praktično proti Argentincem. To finale ni bilo za tiste z slabim srcem.
Sky85
21. 12. 2022 08.53
+2
Mbappe po presegel vse rekorde svetovnih prvenstev ce bo zdrav
Betuul
20. 12. 2022 20.44
+2
Čestitke 🇦🇷Messiju za vse njegove dosežke v🇦🇷⚽️! A zdaj ko ste pa čist zlat od glave do pete!? In še v šejk ogrinjalu! 😛a zdaj pa adijo fusball⚽️; kopačke v kot in adijo navijači🤪!? Za messija 🧢dol