Nogomet

Salah in Nunez Liverpoolu priborila zmago (2:0), Napoli je ostal na vrhu skupine

Liverpool, 01. 11. 2022 20.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.D., J.B.
Komentarji
8

Novembrsko svetovno prvenstvo je poskrbelo za to, da že prvega dne tega meseca poznamo prvo polovico udeležencev izločilnih bojev v Ligi prvakov. Najbolj zanimiv dvoboj torkovega šestega kroga skupinskega dela se je igral na Anfieldu med Liverpoolom in Napolijem. Domači so po zadetku Mohameda Salaha povedli, zadetek Darwina Nuneza v 98. minuti pa je postavil končni izid 2:0. Napoli je ohranil prvo mesto v skupini A, Liverpool v izločilne boje odhaja kot drugouvrščeno moštvo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Liverpool prekinil osupljiv niz zmag Napolija
    02:14
    Iz 24UR: Liverpool prekinil osupljiv niz zmag Napolija
  • Zadetka Mohameda Salaha in Darwina Nuneza za zmago Liverpoola proti Napoliju
    03:18
    Zadetka Mohameda Salaha in Darwina Nuneza za zmago Liverpoola proti Napoliju

 

Neapeljčani so na prvih petih tekmah letošnje Lige prvakov naravnost blesteli. Pet zmag na petih tekmah ob 20 doseženih zadetkih in štirih prejetih bi v kateri koli drugi skupini že pred zadnjim krogom zadostovalo za prvo mesto. Še posebej ob dejstvu, da je Napoli trenutno drugouvrščeno moštvo na prvi tekmi premagal z izidom 4:1. A Liverpool je kljub slabi formi v domačem prvenstvu in porazu proti Napoliju v skupini A zmagal na štirih preostalih tekmah in je pred tekmo za Italijani zaostajal za tri točke.

O prvem mestu bi v primeru zmage Liverpoola odločala medsebojna gol razlika, kar pomeni, da so Liverpoolčani morali zmagati z vsaj štirimi zadetki prednosti. A velike zmage in preobrati so praktično del temeljev slovitega stadiona v Liverpoolu. Leta 2004 je Liverpool v zadnjo tekmo skupinskega dela vstopil v podobnem položaju kot danes, ampak takrat je bila na kocki uvrstitev v izločini del tekmovanja. Na Anfieldu so rdeči morali premagati grški Olympiakos z vsaj dvema zadetkoma razlike. V 26. minuti tekme je Grke v vodstvo povedel sloviti Rivaldo, a Florent Sinama-Pongolle, Neil Mellor in Steven Gerrard so poskrbeli za velik preobrat in zmago 3:1. Ob koncu sezone je Gerrard po novem velikem preobratu in zaostanku 3:0 v Istanbulu proti Milanu tudi dvignil sloviti pokal. Spomnimo, tudi letos bo veliki finale potekal v turški prestolnici.

Leta 2019 je sledil novi preobrat, ki še dolgo ne bo pozabljen. Na prvi tekmi polfinala Lige prvakov na Camp Nouu je Liverpool pod vodstvom Jürgena Kloppa proti Barceloni izgubil s 3:0. Na povratni tekmi nista nastopila zvezdnika rdečih Mohamed Salah in Roberto Firmino. Kljub temu so Liverpoolovi navijači ustvarili vzdušje, ki je domače poneslo v veliki finale. Po dvakrat sta zadela Divock Origi in Georginio Wijnaldum. Rdeči so tudi po tem preobratu na koncu osvojili Ligo prvakov. Posledično Napoli kljub veliki prednosti v tekmo ni smel vstopiti brezbrižno.

Prvi polčas brez zadetkov

Liverpool je tekmo pričakovano začel bolj odločno, domači so si pripravili številne dobre priložnosti, najbližje zadetku je bil Curtis Jones, ki je streljal prek gola. A Napoli ni zaman vodilno moštvo Serie A. Varovanci Luciana Spalettija so začeli groziti in igra je bila bolj izenačena. Italijani so več pozornosti posvetili obrambi in Liverpool je v drugem delu prvega polčasa znova zapretil s pomočjo Thiaga Alcantare in znova Jonesa.

Victor Osimhen in Fabinho v boju za žogo
Victor Osimhen in Fabinho v boju za žogo FOTO:

Liverpool je bil najbližje zadetku v prvem polčasu v 43. minuti, ko je po hitrem protinapadu pred nasprotnega vratarja stekel Salah, ki je streljal mimo gola, morebiten zadetek pa v vsakem primeru ne bi veljal, ker je sodnik dosodil prepovedan položaj. Moštvi sta med polčasom v slačilnici odšli brez zadetkov in upanje domačih, da bodo s pomočjo čudeža osvojili prvo mesto, je počasi umiralo.

V 53. minuti je to upanje (začasno) tudi dokončno umrlo, saj je branilec Napolija Leo Ostigard po prekinitvi dosegel zadetek z glavo, vendar je sodnik Tobias Stieler po dolgi prekinitvi in posvetovanju s pomočniki v VAR sobi zadetek razveljavil. Liverpool se tudi po tem opozorilu ni uspel dokončno zbuditi. V 60. minuti je bil blizu prvega zadetka na tekmi Khvicha Kvaratskhelia. Sledilo je daljše obdobje brez omembe vredne priložnosti. Vse do 86. minute, ko je po strelu Darwina Nuneza do žoge prišel Salah, ki je domačine povedel v vodstvo 1:0. Sledil je pritisk Liverpoola in nov gol (Darwin Nunez) v sedmi minuti podaljška, ki pa stanja v skupini ni spremenil.

Postavi obeh moštev:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

6. krog v skupini A Lige prvakov:

Liverpool – Napoli 2:0

Mohamed Salah 85., Darwin Nunez 90+8

Rangers – Ajax 1:3

James Tavernier 87.; Steven Berghuis 4., Mohamed Kudus 29., Francisco Conceicao 89.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Uefa
Uefa FOTO:

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.02

Od vas pa se poslavljamo s statistiko najboljšega igralca tekme Mohameda Salaha

Hvala, da ste bili v naši družbi. Za konec nogometnega torka pa čez nekaj minut na Kanalu A sledijo vrhunci vseh tekem. Lahko noč.

23.01

Jutri bodite zopet z nami, ko bomo prenašali spopad Juventus – PSG

Torinčani se borijo za tretje mesto, ki prinaša Ligo Evropa. PSG in Benfica pa imata pred zadnjim krogom po 11 točk in se bosta, čeprav ne med seboj, udarila za prvo mesto v skupini H. Bodite z nami!

22.58

Statistika srečanja, ki jo zagotavlja Sofascore

22.57

Na drugi tekmi skupine A je Ajay ugnal škotski Rangers (3:1)

22.56

V prvem polčasu golov nismo videli, v drugem sta za Redse v polno merila Mohamed Salah in Darwin Nunez. A ker je Napoli prvo tekmo dobil s 4:1, je Liverpool končal na drugem mestu, Napoli pa na prvem. Zanimivo, da je to sploh prvi poraz za četo Luciana Spalettija v tej sezoni.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
02. 11. 2022 10.30
-1
Kvaratskhelia... kaj dela da ti igralec... definitvno bomo o tem igralcu v prihodnosti še veliko slišali... ze dolgo se ni nekdo tako poigraval z igralci liverpoola... takoj ko ga je spaletti zamenjal je napoli padel in prejel gol... napoli je presenečenje te sezone in vsekakor se niso rekli zadnje v ligi prvakov... seria a bo tako ali tako njihova...
sloowner
02. 11. 2022 08.05
+2
Mene zanimajo včerajšnji vrhunci tekem ne od 1 kroga 🤦🏻‍♂️
dark horse
01. 11. 2022 21.25
-1
A ta pri napoliju ima ikebano na glavi 🤣🤣🤣
cripstoned
01. 11. 2022 21.10
+5
upam na zmago napolija... vsekakor si po videnem v tej sezoni v domačem in evropskem tekmovanju zaslužijo zmago na kultnem stadionu liverpoola... to bo samo še večja motivacija za Italijane v prihodnje..
Debely
01. 11. 2022 20.12
+4
Liverpool se ne maščuje, ampak igra fuzbal.
mirkoglavan
01. 11. 2022 19.57
+7
A KANAL vi ste totalno nesposobni! Katero tekmo spet prenasate?! Tisto kjer je ze odloceno kdo gre iz skupine naprej. Privoscim vam da oboji igrajo z rezervno postavo in da bo rezultat 0:0! Kdaj boste prenasali kaksno tekmo ob 18.45? Da bodo otroci lahko gledali kaksno tekmo lige prvakov?? Ali niso ravno zaradi tega na UEFI naredili termin 18.45 da bodo tudi otroci lahko gledali tekme, vi se niste nikoli omogocili otrokom v Sloveniji spremljati tekme!
mmickica
02. 11. 2022 15.26
+3
Termin 18,45 ni zaradi otrok, ampak zaradi Azijcev, ki so par ur pred nami. Predvsem Arabci, ki so lastniki vecih klubov v LP. Zal, amoak tako je to.
blue3dragon
01. 11. 2022 19.19
+8
Pri Atleticu pa v 25. minutah popoln razpad, izpadli bodo iz vseh evropskih tekmovanj danes6