Nogomet

Macron je potrdil, da je govoril z Mbappejevim očetom: Postavil sem mu vprašanje

Pariz, 06. 05. 2024 18.39 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kylian Mbappe bo v torek na povratni tekmi polfinala Lige prvakov svoj PSG poskušal popeljati do preobrata proti Borussii in finala Lige prvakov. A v Parizu mnoge bolj skrbi, kaj bo počel julija in avgusta. Takrat bo po vsej verjetnosti že član madridskega Reala in predsednika Francije zelo skrbi, ali mu bodo njegovi novi delodajalci pustili nastopiti na olimpijskih igrah.

Saga o prestopu Kyliana Mbappeja je vsaj neuradno končana. Zelo javna skrivnost se glasi, da bo po koncu pogodbe s PSG-jem prestopil v Real Madrid, ki se v tej sezoni prav tako kot njegov trenutni delodajalec bori za uvrstitev v finale Lige prvakov. Francoskega predsednika Emmanuela Macrona pa Uefino prestižno klubsko tekmovanje ne skrbi, ampak se osredotoča predvsem na olimpijske igre v francoski prestolnici, ki se začnejo julija letos. 

Francoski predsednik Emmanuel Macron in Kylian Mbappe
Francoski predsednik Emmanuel Macron in Kylian Mbappe FOTO: AP

Pravila velevajo, da lahko vsaka reprezentanca na nogometni turnir povabi 18 nogometašev in zgolj tri, ki so lahko starejši od 23 let. Francoski predsednik seveda želi, da bi bil eden izmed treh srečnežev trenutno največji zvezdnik francoskega športa Mbappe. "Res upam, da bodo vsi evropski klubi svojim igralcem pustili nastop. To so storili francoski klubi in to je v duhu olimpijskih iger," je v intervjuju s francoskim časnikom La Tribune dejal Macron.

Emmanuel Macron se ni prvič vmešal v zadeve Kyliana Mbappeja, saj je leta 2022 zelo javno poskušal preprečiti nogometašev prestop v Real Madrid. To mu je tudi uspelo, a pogodba, ki jo je takrat podpisal, bo potekla to poletje, ko bo Mbappe skoraj zagotovo prestopil v Madrid.

Tudi osebno se je poskušal prepričati, da bo njegova velika želja uresničena. "Srečal sem se z Mbappejevim očetom in postavil sem mu vprašanje. Rekel mi je, da njegov sin želi igrati na olimpijskih igrah," je potrdil Macron. O domačih olimpijskih igrah je nedavno spregovoril tudi Mbappe: "Moj položaj se ni spremenil, ampak v resnici ne razmišljam o olimpijskih igrah. Osredotočen sem na trenutne dogodke, ki se vrtijo okoli PSG-ja." V torek se bo v Parizu vse vrtelo okoli povratne tekme polfinala Lige prvakov med PSG-jem in Borussio Dortmund, seveda s prenosom od 20.30 na Kanalu A in VOYO.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.