Nogomet

Mancini zatrjuje, da za odstop ni kriva Savdska Arabija

Rim, 15. 08. 2023 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
0

Potem ko je Roberto Mancini v nedeljo odstopil z mesta selektorja italijanske nogometne reprezentance, so se začele širiti govorice, da naj bi Italijo zamenjal za Savdsko Arabijo. 58-letnik je zagotovil, da ne bo prevzel reprezentance Savdske Arabije in da denar ni bil razlog za njegovo odločitev.

Roberto Mancini
Roberto Mancini FOTO: AP

Roberto Mancini, ki je leta 2021 italijansko nogometno reprezentanco popeljal do zmage na evropskem prvenstvu, se je po odstopu z mesta selektorja znašel pod plazom kritik. "Zame je bila Italija vedno prioriteta. Po toliko letih na tem položaju dobivam različne ponudbe, ki jih bom preučil v prihodnjih tednih, a trenutno ni nič konkretnega. Savdska Arabija torej nima nič z mojo odločitvijo," je Mancini povedal italijanskim medijem.

Po poročanju italijanskega in savdskega tiska je Savdska Arabija Manciniju ponudila triletno pogodbo v vrednosti 25 milijonov evrov za vodenje njihove reprezentance, ki je brez selektorja vse od odhoda Francoza Herveja Renarda.

Za obrazložitev svoje odločitve o odstopu je Mancini s prstom pokazal na italijansko nogometno zvezo (FIGC), ki ji očita nezaupanje in kadrovske menjave, predvsem odhod njegovih pomočnikov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Po mojem mnenju z vodstvom FIGC nismo bili več na isti valovni dolžini. To je odločitev, ki sem jo sprejel z veliko žalostjo," je dodal Mancini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Italijanska nogometna zveza kot možna naslednika Mancinija vidi Antonia Conteja, ki je v preteklosti vodil azzurre med letoma 2014 in 2016, in Luciana Spallettija, ki je v minuli sezoni z Napolijem osvojil italijansko prvenstvo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.