Nogomet

Greenwood vpleten v afero, ki pod vprašaj postavlja nadaljevanje njegove kariere

Manchester, 30. 01. 2022 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

20-letni Mason Greenwood velja za enega največjih angleških talentov. Napadalec Manchester Uniteda je za rdeče vrage odigral že 129 tekem, oblekel je tudi dres angleške reprezentance, sedaj pa bi lahko bilo njegove kariere hitro konec. Razlog? Njegovo bivše dekle je na Instagramu objavilo fotografije, na katerih so vidne poškodbe, ki naj bi jih s fizičnimi napadi povzročil prav Greenwood. Obenem je objavila zvočni posnetek, v katerem jo prepričuje v spolni odnos, čeprav si sama tega ne želi. Kakšen bo epilog afere, še ni znano. So pa pri Manchester Unitedu že potrdili, da so seznanjeni z vsebino.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Harriet Robson je v nedeljo dopoldan na Instagramu objavila video posnetek, na katerem krvavi iz ustnice, zraven pa dopisala: "Za vse, ki vas zanima, kaj mi v resnici počne Mason Greenwood." Zatem je objavila še serijo fotografij, na katerih so vidne modrice, ki naj bi jih s fizičnimi napadi prav tako povzročil napadalec Manchester Uniteda. 

Mlada zvezdnica družbenih omrežjih je zatem objavila tudi zvočni posnetek, v katerem naj bi jo prav Greenwood prepričeval v spolni odnos, čeprav mu sama jasno pove, da si ga ne želi. Ali dejansko gre za glas 20-letnega nogometaša, še ni znano, a se na posnetku pojavi tako njegovo kot njeno ime, tako da je malo verjetnosti, da je posnetek prirejen. 

Robsonova je kasneje izbrisala vse fotografije in videoposnetke, objavljene na svojem Instagramovem profilu, a škoda je že bila narejena, saj je sporna vsebina praktično v trenutku zaokrožila po vseh družbenih omrežjih. 

Mason Greenwood je za Manchester United debitiral marca 2019, koliko tekem bo še odigral za rdeče vrage, pa je veliko vprašanje.
Mason Greenwood je za Manchester United debitiral marca 2019, koliko tekem bo še odigral za rdeče vrage, pa je veliko vprašanje. FOTO: AP

Iz urada manchestrske policije so sporočili, da poizvedbe za ugotavljanje širših okoliščin incidenta še potekajo. Prav tako so se oglasili na Old Traffordu, kjer so v izjavi za javnost zapisali: "Seznanjeni smo s fotografijami in obtožbami, ki krožijo po družbenih omrežjih. Dokler ne bodo ugotovljena dejstva, ne bomo komentirali. Manchester United ne odobrava kakršnega koli nasilja." 

Zelo verjetno je, da epilog afere še dolgo časa ne bo znan, a sodeč po prvih odzivih, je vse bolj verjetno, da Greenwooda čaka vsaj daljše obdobje "na hladnem", če ne kar konec kariere. Ni pa 20-letnik iz Bradforda edini nogometaš v Premier League, ki se je v zadnjem času znašel pod drobnogledom policije.

Benjamin Mendy že dlje časa ne igra za Manchester City, ker je obtožen posilstva in čaka na sojenje. Podobno pa velja tudi za Gilfyja Sigurdssona pri Evertonu, ki naj bi bil poleti udeležen v spolnem odnosu z mladoletno osebo. Čeprav je njegova partnerica to zanikala, Islandca v tej sezoni še nismo videli zaigrati. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matrax
31. 01. 2022 13.00
Ajejej Mason🤦‍♂️ ženske treba spoštovat in obratno, če živimo v enakopravnem svetu. Zgleda pa, da gre svet v tri krasne. V nesporazumih se ne kregajo več kot včasih ali malo pretepejo. Po novem se pikajo. Še malo pa bo kot v ZDA, vsak dan streljanje.
edenhazard
31. 01. 2022 09.11
Takle jagencek pa ze pizd..... dela...kaj se bo!
Slovenski majaron
30. 01. 2022 20.59
David Doler
30. 01. 2022 15.09
+5
nikoli mi ni bil pri srcu čeprav je včasih pokazal neverjetne predstave menim da ne igra za klub temveč zase v zadnjih tekmah sem videl kar nekaj egoističnih potez kot zanimivost na vseh ružbenih omrežjih so mu nehali slediti ronaldo dege ter še nekateri manutd igralci
multifit
30. 01. 2022 13.44
+11
Skoda. Odlicen nogometas. A ocitno slama v glavi
multifit
30. 01. 2022 13.45
+10
Seveda pogodbo prekiniti in na hladno z njim ce je vse to res.
Suna darms
30. 01. 2022 13.18
-9
fayonkapa tiho.