Nogomet

Mason Greenwood aretiran zaradi suma kršitve pogojev varščine, nato tudi obtožen

Manchester, 15. 10. 2022 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
0

Nogometaša angleškega velikana Manchester Uniteda, Masona Greenwooda, ki je na pogojnem izpustu iz pripora, je policija aretirala zaradi domnevne kršitve pogojev varščine, poroča francoska tiskovna agencija AFP po izjavi za javnost britanskih organov pregona. Kasneje je britansko tožilstvo sporočilo, da je Greenwooda nato tudi obtožilo poskusa posilstva ter fizičnega napada.

Masona Greenwooda so prvič aretirali januarja letos zaradi domnevnega posilstva in fizičnega napada na nekdanje dekle Harriet Robson. Robsonova je posnetek verbalnega nasilja, na katerem ji nekdanji fant jasno grozi, objavila na socialna omrežja. Poleg videoposnetka je objavila tudi svoje slike okrvavljenega telesa polnega modric in zapisala: "Za vse, ki vas zanima, kaj mi v resnici počne Mason Greenwood." Greenwooda je nato policija zaslišala tudi zaradi domnevnih groženj s smrtjo. Tistega meseca so enaindvajsetletnega angleškega napadalca izpustili iz pripora po plačilu varščine.

"Policija širšega Manchestra je seznanjena z obtožbo v zvezi z 21-letnim moškim, ki je kršil pogoje varščine in bil danes aretiran," je dejal tiskovni predstavnik policije. Preiskava trenutno še poteka, so še dodali v izjavi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Greenwood je na 129 tekmah za United sicer dosegel 35 golov.

V nekaj urah po tem, ko so se v začetku leta obtožbe pojavile na spletu, je bil Greenwood, ki je odigral eno tekmo za Anglijo, suspendiran in odstranjen iz ekipe Rdečih vragov. Nike je sprva začasno, nato pa še dokončno prekinil sponzorsko pogodbo z Greenwoodom, razvijalci računalniških iger Electronic Arts pa so potrdili njegovo odstranitev iz aktivnih ekip v igri Fifa 22.

Mason Greenwood
Mason Greenwood FOTO: AP

Pozno popoldne je kraljevo tožilstvo sporočilo, da je pooblastilo policijo na širšem področju Manchestra, da obtoži Greenwooda. "CPS je danes pooblastila policijo, da Masona Greenwooda obtoži poskusa posilstva, vpletenosti v nadzorujoče in prisilno vedenje ter napada, ki je povzročil telesno poškodbo," je dejala Janet Potter, namestnica glavnega tožilca.

"Vse tri točke se nanašajo na istega tožnika. Specializirani tožilci za posilstva iz enote za obravnavanje tovrstnih primerov so odobrili obtožbe po pregledu dokazov, prejetih od policije širšega področja Manchestra," je še dodala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou