Nogomet

Messi naj bi obljubil, da bo tudi čez štiri leta igral na SP

Buenos Aires, 20. 12. 2022 18.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lionel Messi je pred začetkom svetovnega prvenstva večkrat poudaril, da bo to njegov zadnji mundial v karieri. Po zgodovinski zmagi je sicer dejal, da bo še nekoliko podaljšal svojo reprezentančno kariero, sedaj pa je legendarni argentinski nogometaš Jorge Valdano namignil, da bi Messi vendarle utegnil počakati celo do prvenstva čez štiri leta v Severni Ameriki.

Lionel Messi je bil s sedmimi goli drugi najboljši strelec v Katarju, na koncu pa je bil povsem zasluženo izbran za najboljšega posameznika turnirja.
Lionel Messi je bil s sedmimi goli drugi najboljši strelec v Katarju, na koncu pa je bil povsem zasluženo izbran za najboljšega posameznika turnirja. FOTO: AP

"Zelo sem vesel, da bom svojo pot na svetovnih prvenstvih končal v finalu," je pred obračunom s Francijo dejal Lionel Messi. Pri 35 letih je končno osvojil še edino lovoriko, ki mu je manjkala v bleščeči karieri, in prekinil 36 let dolgo čakanje argentinskih navijačev na nov naslov svetovnega prvaka. Po infarktnem finalu, v katerem so odločale enajstmetrovke, je Messi svojo reprezentančno kariero še nekoliko podaljšal z besedami, da si želi še nekaj tekem uživati v vlogi svetovnega prvaka. Kot trdi Jorge Valdano, član zlate argentinske generacije iz leta 1986, pa bi jo lahko Messi podaljšal občutno dlje.

Valdano je namreč pred začetkom turnirja v Katarju z Messijem opravil intervju, po finalu pa je razkril, kaj mu je argentinski kapetan zaupal, ko so se kamere ugasnile. "Še noben nogometaš ni igral na šestih prvenstvih, a dejal mi je, da bo vztrajal v reprezentanci, če bo v Katarju postal svetovni prvak," je razkril Valdano. "Bomo videli, če mu bo uspelo. Doslej nas zgodovina uči, da je nemogoče igrati na šestih mundialih, ampak Messi je doslej že večkrat dosegal nemogoče stvari," je še dodal nekdanji nogometaš, ki je kariero leta 1987 sklenil v dresu madridskega Reala. 

Lionel Messi je v zrak dvignil tretji naslov svetovnega prvaka v zgodovini Argentine.
Lionel Messi je v zrak dvignil tretji naslov svetovnega prvaka v zgodovini Argentine. FOTO: AP

Messi in Maradona sta genija, Valdano si zasluži vse pohvale

Valdano je komentiral tudi primerjave Lionela Messija s svojim nekdanjim soigralcem Diegom Armandom Maradono. "Podobna sta si v tem, da sta oba (bila) genija. Razlika je, da je bil Maradona v Mehiki leta 1986 na vrhuncu svojih fizičnih moči, Messi pa se je moral pri 35 letih bolj zanašati na svojo magičnost. Gre za dva genija, ki sta zaznamovala vsak svoje obdobje. Messi celo zadnjih 20 let." 

S pohvalami ni skoparil niti, ko je beseda nanesla na selektorja Lionela Scalonija: "Našel je pravo razmerje med taktično disciplino in svobodo, ki jo takšni mojstri potrebujejo. Videti je bilo, da ga imajo nogometaši radi in mu zaupajo, kar je za vsakega selektorja ključno. Med turnirjem je sklepal prave odločitve. Enzo Fernandez, Alexis MacAllister in Julian Alvarez pred pol leta niso niti obstajali, na koncu pa so bili ključni možje reprezentance," je intervju za španski radio Cadena Cope sklenil Valdano.  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

265004
21. 12. 2022 13.22
+0
jaz bi prav privoščil Ronaldu,da mu Messi še tukaj ne pobere rekorda in igra 6 svetovnih prvenstev...Lahko pa ,da bo Ronaldo še ustrajal in čez 4 leta odigral vlogo Aguera?
Maxx365
22. 12. 2022 10.37
To lahko igra tudi pri 50-ih, samo da Messija prehiti, LOL
Whippet
20. 12. 2022 19.42
-6
pa je reku da bo takoj nehu če osvojijo pokal...za 5 min nayaj ne ve kVA rece
blazter
20. 12. 2022 21.14
-1
Sej je jokal kot dež, dokler ni za miljončke podpisal.
patogen
20. 12. 2022 19.29
-1
Če takoj neha, ni problema. Težava je, ker novinarji ustvarijo polbogove, takšne in drugačne, pa potem odvisniki, takšni in drugačni ne morejo brez njih živeti.,...