Nogomet

Proti Rennesu obljubljamo borbo, šli bomo na zmago

Murska Sobota, 02. 11. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Lukač
Komentarji
3

27-letni Prekmurec se je po krajši epizodi v Würzburgu na posojo vrnil v klub, kjer se je vse skupaj pravzaprav začelo. Dres Mure je Mitja Lotrič nosil že med letoma 2010 in 2021, kasneje se je pred lanskim odhodom v 2. nemško Bundesligo mudil še v Kopru, Velenju, bil vmes tudi na Cipru pri Pafosu, po lastnih besedah pa je najboljši nogomet igral v Celju, kjer se je veselil naslova državnega prvaka in bil okronan za najboljšega igralca prve lige. Zdaj je začasno del nove zgodbe, ki se v obliki Konferenčne lige piše na Fazaneriji.

V drobovju prekmurskega nogometnega središča smo spregovorili predvsem o nastopih »čarno-bejlih« v skupini, ki bi jo lažje pripisali Ligi prvakov in ne konferenčni ligi, o neprijetnih trenutkih, ki jih je doživljal pri ciprskem Pafosu, spomnil pa se je tudi nepozabne zgodbe, ki jo je z Dušanom Kosičem in soigralci spisal kot kapetan Celja v predlanski sezoni domačega prvenstva. Sledil je poziv v člansko izbrano vrsto, kjer na prvi nastop še čaka, a je prepričan, da bo nagrada ob morebitnih dobrih predstavah prišla slej kot prej.

Središče nogometnega dogajanja pri nas je večji del letošnje sezone Murska Sobota. Aktualni državni prvaki so Sloveniji letos uspeli priti do nastopov v skupinskem delu Konferenčne lige, kjer je bila Mura že ob žrebu praktično postavljena pred misijo nemogoče v družbi Tottenhama, Rennesa in Vitesseja. 

Prekmurci so na vseh treh tekmah resda pokazali, da se lahko kosajo tudi s tako renomiranimi nasprotniki, točk na njihovem računu zaenkrat še ni. Morda je eden izmed faktorjev, ki botrujejo temu tudi dejstvo, da so možje Anteja Šimundže primorani svoje tekme v Evropi igrati v Mariboru in ne na domači Fazaneriji. S tem se strinja tudi Mitja Lotrič.

Mitja Lotrič je bil gost tokratnega Fuzbala!
Mitja Lotrič je bil gost tokratnega Fuzbala! FOTO: 24ur.com

Otrok Mure je dolgo iskal nogometnega sebe, pri 27 je zamenjal, s posojami vred, 7 okolij, povedal je, da se je dobro počutil praviloma povsod, najlepši spomini pa ga vežejo na knežje mesto, kjer je osvojil eno izmed svojih dveh lovorik v karieri. Prve se je leta 2015 veselil v Kopru, ko so nogometaši s Primorske dvignili superpokalno lovoriko.

Njegova pot pa ni vezana le na domovino. Lotrič je med letoma 2017 in 2018 nekaj več kot 6 mesecev preživel na Cipru pri prvoligašu Pafosu, kjer pa se ni znašel. Kot je poudaril, je bila konkurenca velika, priložnosti za dokazovanje pa malo, a tudi iz tega je Lotrič povlekel le najbolje, kot se je izkazalo, je bil namreč odhod s Cipra namesto koraka nazaj, pomenil dva naprej, saj je Celje prineslo odhod v Nemčijo.

Po državnem naslovu je prišel tudi klic Matjaža Keka v A-reprezentanco, a nastopa še ni dočakal, s tem pa se niti ne obremenjuje, saj se zaveda, da bo ob dobrih igrah priložnost še prišla, sploh če bo nadaljeval v slogu, v kakršnem se je predstavil na domači tekmi z Rennesom, ko je za izenačenje zatresel mrežo močnih Francozov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
03. 11. 2021 15.20
+2
Vse kar bo manj kot -3, bo senzacija. Mura je pred bankrotom in spet tretja liga. Že videno.
James Bond
02. 11. 2021 13.09
+0
.....ja to bo...
SAKOSAKO
02. 11. 2021 10.13
+6
Nisem še nikoli slišal, da bi kdo šel na poraz, ne pa na zmago!