Nogomet

Mlade Domžalčane po porazu proti Youg Boysom doma čaka zelo težko delo

Bern, 14. 09. 2022 19.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mladinska ekipa Domžal se je po uspešni lanski sezoni uvrstila v playoff letošnje mladinske Lige prvakov. Za preboj v redni del tekmovanja med ekipami, katerih članska moštva se niso uvrstila v Ligo prvakov, so se mladi Domžalčani v Bernu soočili z ekipo Young Boys. Po porazu v Bernu (0:3) pa Domžalčane na povratni tekmi doma čaka težko delo.

Mladi Domžalčani (U19) so si sodelovanje v mladinski Ligi prvakov prislužili z odličnimi predstavami v lanski sezoni in žreb za playoff v skupinski del jim je namenil švicarsko moštvo Young Boys. Tekmo sta v prvi enajsterici Domžal začela tudi letos standardna igralca v članskem moštvu Emir Saitoski (19) in Mitja Ilenič (17). 

Domžalčani so v tekmo vstopili zelo samozavestno in si pripravili številne lepe priložnosti, ki jih niso izkoristili. Nasprotnega vratarja Ardiana Bajramija so prisilili v štiri obrambe, igralce Young Boysov pa v 11 prekrškov. Kazen za neučinkovitost je sledila v 27. minuti, ko je z razdalje 30 metrov proti golu Aljaža Strajnarja ustrelil Miguel Changa Chaiwa. Žoga se je na poti proti vratom dotaknila Davida Piffera in prelisičila domžalskega vratarja.

Tudi Mitja Ilenič je proti Young Boysom zaigral od prve minute.
Tudi Mitja Ilenič je proti Young Boysom zaigral od prve minute. FOTO: NK Domžale

Po 17 minutah drugega polčasa je sledil nov zadetek domačinov. Po uspešni dvojni podaji domačih na vrhu kazenskega prostora se je Elias Maluvunu znašel sam pred vratarjem Strajnarjem. Napadalec domačih je z močnim strelom z voleja žogo poslal pod prečko. Pet minut pozneje so Domžalčani znova zapretili, saj je Ilenič s strelom v domačem kazenskem prostoru zatresel prečko. Domačini so se razigrali, Domžalčanom je primanjkovalo energije, v 79. minuti pa je Maluvunu dosegel svoj drugi gol na tekmi. Domači so s tremi hitrimi podajami prelisičili obrambo Domžal. V kazenskem prostoru je popolnoma sam ostal Maluvunu, ki je  z desne strani poslal žogo mimo Strajnarja poslal v mrežo.

Mladinska Liga prvakov:

Young Boys – Domžale (U19) 

David Piffero 27', Elias Maluvunu 62', 79'

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.