Nogomet

Na Anfieldu znova malce lažje dihajo: 'To je majhen korak v pravo smer'

Liverpool, 18. 01. 2023 13.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Liverpoola so uspešno prestali preizkušnjo 3. kroga domačega FA-pokala, v katerem so na gostovanju pri Wolverhamptonu dosegli minimalno zmago z 1:0. Bolj kot sama zmaga je stratega rdečih z Anfield Roada Jürgena Kloppa osrečil odziv njegovih varovancev po klavrnem obdobju treh tekem brez uspeha na vseh tekmovanjih.

"Storili smo to, kar smo morali. Mnogi so nas že odpisali, mi pa smo še 'živi'. Vesel sem odziva igralcev, ki so pokazali, da niso pozabili igrati nogometa na najvišji ravni. Taktično smo bili dovolj disciplinirani in kompaktni, da smo tekmo kljub določenim nihanjem v igri uspešno pripeljali h koncu," je po zmagi na stadionu Molineux uvodoma dejal trener Liverpoola Jürgen Klopp, ki v nadaljevanju ni želel izpostaviti konkretnih imen.

"Kot sem že dejal, moštvo je to, ki je doseglo pomembno zmago. Jasno, zadetek Harveyja Elliota je bil prekrasen, a je bil posledica predhodne odlične igre celotne ekipe. Zadovoljen sem z načinom, kako smo pristopili k tekmi, in kljub nekaj padcem v igri smo uspeli ohraniti trezno glavo. To je le majhen korak v pravo smer, nas pa v prihodnje čaka še veliko dela, če bomo želeli znova postati moštvo, proti kateremu nihče ne bo želel igrati," se težavnosti obdobja, v katerem se je znašla njegova ekipa, zaveda Klopp in hkrati upa, da bo prihajajoči obračun v angleškem prvenstvu proti nekdanjemu evropskemu klubskemu prvaku Chelseaju pomenil prelomnico ter vnovično pot navzgor tako v sami izvedbi na igrišču kot tudi po prvenstveni razpredelnici.

Strateg Liverpoola Jürgen Klopp je bil zadovoljen z odzivom svojih varovancev na obračunu 3. kroga domačega FA-pokala proti zasedbi Wolverhamptona (1:0).
Strateg Liverpoola Jürgen Klopp je bil zadovoljen z odzivom svojih varovancev na obračunu 3. kroga domačega FA-pokala proti zasedbi Wolverhamptona (1:0). FOTO: AP

"Nihče si ne želi porazov. Pred sezono si nismo upali niti pomisliti, da nas bo doletelo obdobje slabših predstav in posledično rezultatov. Toda je, kar je. Lahko pa v nadaljevanju sezone storimo vse, da obrnemo krivuljo v nasprotno, pozitivno smer. Sam še vedno brezpogojno zaupam svojim igralcem, res pa je, da jim nisem slepo predan. Kdor si bo zaslužil minute na igrišču, jih bo tudi dobil. Privilegiranega položaja pri meni nima nihče in ga tudi v bodoče ne bo imel. Le tako lahko pričakujemo določen napredek," je poudaril karizmatični nemški strokovnjak na klopi 'redsov'. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.