Nogomet

Neverjetnemu črnemu nizu Antonia Conteja ni videti konca

London, 10. 03. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Antonio Conte brez dvoma sodi med najbolj priznane evropske trenerje. Lovorike – predvsem iz državnih prvenstev – so se nanj lepile ena za drugo, občutno slabše pa gre italijanskemu strokovnjaku na evropski sceni. Skoraj neverjeten je namreč podatek, da že več kot desetletje ni dobil niti ene tekme izločilnih bojev Lige prvakov. V tem času je vodil Juventus, Chelsea, Inter in Tottenham.

Več videovsebin
  • Vrhunci drugega polčasa Tottenham - Milan
    09:38
    Vrhunci drugega polčasa Tottenham - Milan
  • Vrhunci prvega polčasa Tottenham - Milan
    09:24
    Vrhunci prvega polčasa Tottenham - Milan
  • Vrhunci tekme Milan – Tottenham
    18:48
    Vrhunci tekme Milan – Tottenham

Antonia Conteja se je v zadnjih sezonah oprijel status mojstra za osvajanje državnih naslovov. Potem ko je bil trikrat italijanski prvak z Juventusom, je v sezoni 2016/2017 s Chelseajem pokoril angleško elito, predlani pa je prekinil Interjevo sušo in črno-modre popeljal do prvega Scudetta po Joseju Mourinhu. Pri Tottenhamu mu gre bistveno slabše, letos so Spursi brez realnih možnosti za naslov prvaka, še bolj skromna pa je Contejeva forma na evropski sceni. 

S klubom iz severnega Londona je v sredo nastopanje v Ligi prvakov končal proti Milanu. Na San Siru je bilo 1:0 v korist domačih, na povratni tekmi pa golov nismo videli. Tako se je nadaljevala črna Contejeva serija, ki je tekmo v izločilnih bojih Lige prvakov nazadnje dobil davnega leta 2013, ko je z Juventusom v osmini finala dvakrat ugnal Celtic (2:0, 3:0). 

Na naslednji stopnički je staro damo izločil Bayern, ki je bil dvakrat boljši z 2:0. Zatem je 53-letnik svoje klube še petkrat vodil v elitnem evropskem tekmovanju, kar trikrat je izpadel že v skupinskem delu. V obeh primerih, ko je napredoval, pa je evropsko pomlad končal na prvi stopnički. 

V sezoni 13/14 je bil z Juventusom v svoji skupini tretji, potem ko je zaostal za Real Madridom in Galatasarayjem. V sezoni 17/18 je s Chelseajem prišel do osmine finala, kjer je bila boljša Barcelona. Prva tekma se je v Londonu končala z 1:1, povratno v katalonski prestolnici pa je Barca dobila s 3:0. 

V letih 2019 in 2020 je Conte z Interjem dvakrat izpadel že v skupinskem delu. Letos pa je brez izstreljenega naboja v osmini finala izpadel proti Milanu. Conte na klopi Spursov sedi od novembra 2021, pogodba se mu izteče konec aktualne sezone, vse bolj pa se zdi, da novega dogovora z Londončani ne bo sklenil. 

Se bo Mauricio Pochettino vrnil na klop Tottenhama?
Se bo Mauricio Pochettino vrnil na klop Tottenhama? FOTO: AP

V angleških medijih se vse bolj namiguje, da bo Conte celo pred koncem sezone zapustil trenerski stolček Spursov. Med možnimi nasledniki pa se za zdaj najbolj omenja Mauricio Pochettino, ki je prav na klopi Tottenhama doslej pustil največji pečat. S Spursi se je namreč leta 2019 prebil celo do finala Lige prvakov. Poleg argentinskega strokovnjaka se pogosto omenjata še imeni Luisa Enriqueja in Steva Copperja, ki trenutno vodi Nottingham Forest, s katerim se krčevito bori za obstanek med angleško elito.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.