Nogomet

Newcastle in Manchester United brez težav v finale ligaškega pokala

London, 02. 02. 2023 13.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za prvo letošnjo lovoriko na Otoku se bosta pomerila Newcastle United in Manchester United, ki sta v polfinalu brez težav ugnala tekmece. Newcastle je s skupnim rezultatom 3:1 premagal Southmapton, Manchester United pa je s skupnim izidom kar 5:0 ugnal Nottingham Forest.

Newcastle United pod vodstvom novega lastništva ter pod taktirko Eddieja Howa nadaljuje z odlično formo. Srake se na prvenstveni lestvici nahajajo na visokem tretjem mestu in so si kot prvi zagotovili igranje v finalu angleškega ligaškega pokala. Moštvo s severa Anglije je na prvi tekmi po zaslugi zadetka Joelintona z 1:0 slavilo na stadionu St Mary's, na domači povratni tekmi pa je že v prvih 21 minutah dvakrat v polno meril Sean Longstaff, edini zadetek za Svetnike na obeh polfinalnih tekmah pa je prispeval Che Adams.

Sean Longstaff
Sean Longstaff FOTO: AP

Manchester United, ki je na prvenstveni lestvici s 39 točkami izenačen z Newcastlom (a ima slabšo gol razliko), pa je imel v polfinalu še lažje delo. Rdeči vragi so že na prvi polfinalni tekmi opravili levji delež in na gostovanju po zadetkih Marcusa Rashforda, ki je zadel že v šesti minuti, zimske okrepitve Wout Weghorsta ter Bruna Fernandesa, slavili s 3:0. Na povratni tekmi so se Rdeči vragi nekoliko dlje trudili streti obrambo Foresta, potem pa sta v 73. in 76 minuti v polno merila Anthony Martial in Fred.

Anthony Martial
Anthony Martial FOTO: AP

Newcastle United bo imel tako drugo priložnost, da prvič slavi v angleškem ligaškem pokalu. Srake so namreč v edinem finalu do sedaj igrale leta 1976, ko je bil v finalu z 2:1 boljši Manchester City. Manchester United, ki je tekmovanje osvojil že petkrat, je nazadnje v finalu igral leta 2017, ko je s 3:2 premagal tokratnega polfinalista Southampton.

Veliki finale bo kot tradicionalno odigran zadnjo nedeljo v februarju.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bebec
03. 02. 2023 18.39
+1
Dober finale se nam obeta.V naslednjih letih bodo ars,man utd,newcastle vrh lige krojili.City,liverpool,chelsea bodo pa velik reset imeli.Vsi 3 rabijo remont.City samo lepotne popravke.Ce pa Pep gre pa remont.