Nogomet

Newcastlov zvezdnik sredi noči pijan za volanom, čaka ga sodišče

Newcastle, 12. 01. 2023 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Brazilski vezist Joelinton je eden ključnih članov Newcastle Uniteda, ki v tej sezoni navdušujejo svoje navijače in v Premier ligi zasedajo visoko tretje mesto. 26-letnik blesti na igrišču, izven njega pa si je nedavno nakopal velike težave, saj so ga policisti ustavili med vožnjo pod vplivom alkohola, zaradi česar se bo moral zagovarjati na sodišču.

Joelinton je v tej sezoni eden najboljših posameznikov Newcastla.
Joelinton je v tej sezoni eden najboljših posameznikov Newcastla. FOTO: AP

Kot so sporočili s policijske postaje v Newcastlu, je bil Joelinton ustavljen v noči na četrtek ob 1.20 po lokalnem času. Alkoholni test je presegel dovoljeno mero, zato je bil brazilski nogometaš pridržan do streznitve, pred sodiščem v Newcastlu pa se bo moral zagovarjati 26. januarja. Ali ga ob tem čaka tudi kazen s strani svojega kluba, še ni jasno. 

Zaslišanje bo potekalo le dva dneva po prvem spopadu Southamptona in Newcastla v polfinalu ligaškega pokala, potem ko so varovanci Eddiea Howa v četrtfinalu izločili Leicester City. Tako se je sploh prvič po letu 2005 zgodilo, da se je Newcastle prebil v polfinale enega od pokalnih tekmovanj. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Joelinton je srake okrepil poleti 2019, ko je s selitvijo iz Hoffenheima poskrbel za tedaj rekordno klubsko odškodnino – 44 milijonov evrov. Najprej se na St. James' Parku ni znašel, saj kot napadalec nikakor ni našel prave strelske forme. Vse pa se je spremenilo s prihodom novega trenerja Eddieja Howa, ki je Brazilca presenetljivo pomaknil na sredino igrišča. 

Igre Newcastla si brez Joelintona v tej sezoni ni mogoče predstavljati, v vseh tekmovanjih je zbral že 21 nastopov in dosegel po tri gole ter asistence. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mravlja
12. 01. 2023 21.51
+2