Nogomet

Neymar zadel za zmago Brazilije, le še tri zadetke oddaljen od legendarnega Peleja

Tokio, 06. 06. 2022 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.M., STA
Komentarji
6

Zvezdnik Neymar je z zadetkom iz enajstmetrovke v 77. minuti odločil prijateljsko nogometno tekmo, v kateri je Brazilija z 1:0 v Tokiu na polnem olimpijskem stadionu premagala gostiteljico Japonsko.

Brazilija je v Tokio v pripravah na svetovno prvenstvo konec leta v Katarju pripotovala po visoki zmagi s 5:1 nad Južno Korejo prejšnji teden. Tokrat pa je bila naloga nekoliko težja. Brazilski trener Tite je sredi drugega polčasa v igro poslal Gabriela Jesusa in Gabriela Martinellija, da bi nekoliko osvežil svoj napad. Kmalu zatem je v boj vstopil tudi Richarlison, napadalec Evertona pa se je hitro izkazal za pravo potezo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brazilci so prišli do zadetka, ko je Wataru Endo napravil prekršek v kazenskem prostoru ravno nad rezervnim igralcem Richarlisonom. Neymar je nato v 77. minuti uspešno izvedel kazenski strel, ko je vratarja Shuichija Gondo poslal na napačno stran. S tem je zadel že devetič v petih nastopih proti Japoncem.

Dosegel je svoj 74. zadetek za brazilsko reprezentanco v 119. nastopih in ga tako le še trije zadetki ločijo od legendarnega Peleja, ki je na čelu večne reprezentančne lestvice. Braziliji je na tekmi uspelo izvesti pet strelov, Japoncem pa to ni uspelo niti enkrat. Japonska je zdaj proti Braziliji na 13 tekmah brez zmage (11 porazov in dva remija). Brazilci so svoj niz brez porazov podaljšali na 13 tekem. Zadnji poraz so doživeli pred slabim letom dni proti Argentini v finalu Copa America. Naslednjič se bodo pomerili ravno z njimi, in sicer 11. junija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Branilec Marquinhos ve, da je Brazilija imela srečo, da je prišla do tesne zmage. "Pričakovali smo, da bo to težja tekma, a dejstvo je, da smo proti Južni Koreji igrali bolje," je dejal. "Naredili smo nekaj napak, ki so nasprotnikom vlile samozavest. To je dobra preizkušnja, in sicer proti ekipi, ki je uvrščena na svetovno prvenstvo." Brazilski selektor je dejal, da je njegova ekipa veliko bolje pripravljena, kot je bila pred štirimi leti. Brazilija, ki je skupaj z branilcem naslova, Francijo, favorit, je na svetovnem prvenstvu v skupini s Kamerunom, Švico in Srbijo. Japonski je žreb namenil najtežjo skupino in se bo v Katarju pomerila z Nemčijo in Španijo. Kostarika ali Nova Zelandija bo zapolnila drugo mesto.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sickk 2
09. 06. 2022 20.24
+0
Tud, ce jih da se sto je pele za njega doktor!
Dobrovoljac
09. 06. 2022 09.45
Patetično da Japonsko komaj premagajo.
denis pohoric
07. 06. 2022 19.02
-2
in kako se je pogovarjat sam s sabo?
dark horse
07. 06. 2022 21.35
+2
Si hitro dobil 4 minuse sebi je pa pluske naštancal za nepomemben komentar 🙈
cripstoned
07. 06. 2022 17.39
+4
kaj je hejterji a mora kripsi napisati komentar da se boste prikazali in zaceli delati nemocne primerjave med igralci..
samomojemnenje
08. 06. 2022 10.23
+2