Nogomet

Iz tabora Olimpije o morebitnih sankcijah: Verjetno ni naključje, da se takšne informacije pojavljajo pred derbijem

Ljubljana, 06. 10. 2022 14.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
13

Po zapisih v različnih slovenskih medijih, da ljubljansko Olimpijo, ki premočno vodi v slovenski prvi ligi, zaradi neizpolnjevanja svojih finančnih obveznosti čaka hujša kazen, tudi v obliki odvzema točk, so se odzvali tudi pri NZS-ju. V sporočilu za javnost so zapisali, da so vsi klubi, ki so v sezoni 2022/23 nastopali v evropskih pokalih, podvrženi finančnemu nadzoru Uefe. Na zapise se je uradno odzvalo tudi vodstvo NK Olimpija Ljubljana. "Verjetno ni naključje, da se takšne informacije pojavljajo pred večnim derbijem," med drugim piše v sporočilu za javnost.

Na poročanje medijev o sankcijah zoper Olimpijo so se odzvali na NZS, kjer so v pisnem sporočilu za javnost potrdili, da so vsi štirje slovenski klubi, ki so v tej sezoni nastopali v evropskih pokalih, podvrženi finančnemu nadzoru Uefe. A so ob tem dodali, da zaključkov nadzora pri slovenskih klubih v tem trenutku še ni za pričakovati.

V sporočilu za javnost so še zapisali, da so vsi klubi, ki so v sezoni 2022/23 nastopali v evropskih pokalih, podvrženi finančnemu nadzoru Uefe. "Klubi morajo o poravnavanju obveznosti do zaposlenih in odvisnih oseb ter iz naslova prestopov igralcev Uefi prvič poročati po stanju na dan 30. 6., drugič pa po stanju na dan 30. 9., z rokom za oddajo drugega poročila do 18. 10. 2022. Po drugem poročilu sledi odločitev Uefinega odbora za finančni nadzor (CFCB), ki med drugim odloči tudi o morebitnem dodatnem poročanju po stanju na dan 31. 12. in v okviru svojih pristojnosti tudi o morebitnih sankcijah," so zapisali pri NZS-ju.

Nogometaši Olimpije, ki premočno vodijo v prvenstvu, po zmagi v Ljudskem vrtu
Nogometaši Olimpije, ki premočno vodijo v prvenstvu, po zmagi v Ljudskem vrtu FOTO: Aljoša Kravanja

Odzvalo se je vodstvo Olimpije: Verjetno ni naključje, da se takšne informacije pojavljajo pred večnim derbijem
Odziv iz tabora vodilnega moštva slovenske prve lige objavljamo v celoti: "V medijih so se pojavile neresnične informacije o nepoplačanih dolgovih, posledično tudi o odvzemu točk in prepovedi nastopanja na evropskih prvenstvih. V NK Olimpija se tako vodstvo kot vsi ostali zaposleni držimo načel 'fair playa', upoštevamo pravila, spoštujemo kredibilnost zaposlenih, igralcev, gledalcev in navijačev ter poskušamo vzpostaviti okolje, kjer se lahko vsak počuti varnega. Poleg tega se zavzemamo za čim večjo transparentnost, saj le tako lahko gradimo na kontinuiteti našega kluba," piše v sporočilu za javnost.

Direktor NK Olimpija Igor Barišić  za uradno klubsko spletno stran izjavlja: "S strani Uefe in Nogometne zveze Slovenije nismo dobili nobenega zahtevka o nepoplačanih dolgovih. Z naše strani so računi plačani in urejeni. Trudimo se po najboljših močeh, da NK Olimpija ostane na vrhu slovenskih lestvic ter skupaj z zaposlenimi in navijači gradimo na statusu ter ugledu kluba. Ker vse obtožbe proti klubu jemljemo resno, smo te informacije preverili tudi pri Nogometni zvezi Slovenije, ki očitke skladno z nami zavrača. NK Olimpija plačuje vse obveznosti sproti." Vse neplačane stvari s strani prejšnjega vodstva kluba so stvar sodišča. Ko bodo obravnave razrešene, bo NK Olimpija spoštovala odločbo sodišča in delovala skladno z določili.

Hvaležni in ponosni smo na vse, ki so nam pomagali uresničiti izjemen začetek sezone. Lepa in hvale vredna igra nogometa je tista, ki se drži fairplaya. To sovpada tudi s filozofijo vodenja našega kluba, zato zavračamo vse nepravilne informacije o nepoplačanih dolgovih, odvzemu točk in prepovedi nastopanja na evropskih prvenstvih. NK Olimpija ostaja na vrhu, nekaznovana in z vsemi točkami, ki si jih je do sedaj priigrala na tekmah. "Skupaj zmoremo vse in vem, da lahko dosežemo še več tako v slovenskem kot tudi evropskem prostoru," dodaja Barišić.

"Verjetno ni naključje, da se takšne informacije pojavljajo pred večnim derbijem. Vsako nepotrebno šikaniranje, zbijanje morale in zlonamerno rušenje ugleda strogo obsojamo. V kolikor se bodo v medijih pojavljale nepreverjene in neresnične informacije, bo NK Olimpija predala zadevo pristojnim organom," zaključujejo izjavo za javnost pri Olimpiji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
06. 10. 2022 19.50
-1
V mariboru že zima.Okrepitve pa za veteransko ligo.
štajerc65
06. 10. 2022 19.05
-2
strah je lepa reč.In strahu je ime Jojo.Ta jim bo dal vetra v hlače.
MarioSuper99
06. 10. 2022 19.27
+2
čuj ti štajerec ne, ko sn vido totega ilicica fceraj ne, se mi zdi da ni ravno f formi čuj..
Uros Mlinar
06. 10. 2022 18.15
+1
Ker spufan klub
Nelevonedesnosamonaravnost
06. 10. 2022 17.53
+4
Problem je v temu da imamo lastnike kluba,ki jih zanima samo profit in ne rast kluba od Zidarja do Scholmajerja pa vse do Mandariča in dalje se še nobeden ni našel,ki bi zadržal kvaliteto za sezono ali dve več in posledično dal možnost osvojitve neke evropske lovorike.Dinamo in mlad pogon poglejte za vzgled vsem na ravni Ajaxove šole nogometa.
Gulaž
06. 10. 2022 17.19
-2
Torej na sodiscu nekaj je pa ceprav staro vodstvo🧐
Optimisty
06. 10. 2022 16.26
+3
treba je brati verodostojne novice da bi vedeli kaj je res......ta portal to ni ki kopira od ........
za bojši jutri
06. 10. 2022 15.32
-2
Ja dolgove je treba poravnat. Čas je že, da prepotentni ljubljančani dobijo, kar jim gre.
kmkm
06. 10. 2022 15.45
-4
Optimisty
06. 10. 2022 16.20
-3
provokatorr
06. 10. 2022 15.15
+0
Mariborčani so kupili UEFO, da dela v njihovo korist...... to bo, ja
zibertmi
06. 10. 2022 14.58
-1
ne vem ,nekateri klubi ,če nimajo poplačanih obveznosti do zveze,ker so na amaterski bazi,se jim prepove igranje.teli modeli bi pa milijone dolgovali.niste za regionalno ligo
zibertmi
06. 10. 2022 15.07
+0
bog si ga vedi koliko se je nabralo dolgov za uporabo stadiona stožice,ki je v lasti občine ljubljana.