Nogomet

Oblak pred San Marinom: Moramo zmagovati za končni cilj, ki pa je še zelo daleč

Ljubljana, 25. 03. 2023 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometna reprezentanca Slovenije je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 odprla s tremi točkami. Slovenci so se v Kazahstanu dolgo mučili, v prvem polčasu zaostajali, nato pa je sledil rezultatski zasuk in dober začetek kvalifikacij. Za potrditev uspešnega uvoda bodo varovanci selektorja Matjaža Keka vlogo favorita potrjevali tudi v Stožicah v obračunu s San Marinom.

Slovenci so v Kazahstanu po prvem polčasu rezultatsko zaostajali. V nadaljevanju je sledil popoln zasuk in uvodna zmaga Slovenije v kvalifikacijah za EP 2024.
Slovenci so v Kazahstanu po prvem polčasu rezultatsko zaostajali. V nadaljevanju je sledil popoln zasuk in uvodna zmaga Slovenije v kvalifikacijah za EP 2024. FOTO: AP

Zmaga na zahtevnem gostovanju v Kazahstanu je dober začetek, a je treba po uvodu že proti San Marinu potrditi uspešen začetek kvalifikacij. "Po prvem golu nismo sklonili glav, nismo postali živčni, zavedali smo se svojega cilja. Ponosen sem na vse in zelo vesel," je po otvoritveni tekmi kvalifikacij za nastop na EP 2024 za uradno spletno stran NZS dejal Jaka Bijol, ki že gleda naprej ... "Takšna zmaga je še slajša, daje še večji zagon za naš skupni cilj. Tako moramo nadaljevati tudi proti San Marinu." V uvodu drugega polčasa je domače vodstvo izničil David Brekalo, ki je hitro zamenjal poškodovanega Miho Blažiča"Ponosen sem na zadetek, najpomembneje pa je, da je ekipa zmagala in se s težkega gostovanja vračamo s tremi točkami," je po reprezentančnem prvencu povedal Brekalo. "Najpomembneje je, da smo po vstopu v drugi polčas hitro zadeli. To je najpomembnejši gol v moji karieri, zmaga pa je odlična za začetek kvalifikacij, nadaljevati moramo tudi na tekmi s San Marinom. Vsi imamo iste načrte, to je uvrstitev na evropsko prvenstvo v Nemčiji." 

Jan Oblak
Jan Oblak FOTO: Miro Majcen

Tudi Jan Oblak je po domačem vodstvu verjel, da bodo soigralci tehtnico nagnili v koristi Slovenije. Kapetan izbrane vrste se je po zmagi že ozrl proti nedeljskemu dvoboju s San Marinom: "To je prva tekma kvalifikacij, po tem ne moremo ustvarjati velike evforije. Po navadi sem pred vami, ko ne gre vse najboljše, danes smo zmagali ... Pomembna je naslednja tekma, ne smemo ostati pri tem, napredovati moramo s srečanja v srečanje. Moramo zmagovati za končni cilj, ki pa je še zelo daleč! Iti moramo korak za korakom, tekmo za tekmo. Upam in verjamem, da bomo naredili dovolj, da nas to pripelje tja, kamor želimo. To je pozitiven začetek, tako moramo nadaljevati," v izjavi za uradno spletno stran NZS sporoča izkušeni slovenski kapetan.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pagliaccio 46
25. 03. 2023 19.40
+1
Jutri igramo proti zadnjemu na lestvici FIFE...več ni treba povedati
kapljač1
25. 03. 2023 12.53
+3
Prvi polčas je odraz Kekovega pretiranega ziheraštva ! V drugem polčasu je zato" šel na glavo" , da reši kar je napravil! To ni strategija zmagovalca ! To je loterija , ki se lahko konča tudi drugače ! Kek naj gre !
M_teoretik
25. 03. 2023 11.18
+5
Na vseh pozicijah imamo odlično pokritost z igralskom kadrom. So kompaktna ekipa. Tako da delujejo kvalifikacije optimistično !?
Anion6anion
25. 03. 2023 09.00
+3
Če bojo proti vaški reprezentanci uspeli dat več kot dva gola bom zelo presenečen.