Nogomet

Okrnjeni Maribor v gosteh premagal Sežano, Celjani in Koprčani brez zmagovalca

Sežana, 13. 11. 2022 19.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Mariborčani so, čeprav so med drugim zaradi poškodb in bolezni manjkali Josip Iličić, Nemanja Mitrović, Max Watson in Roko Baturina, v vetrovni Sežani hitro postavili temelje za sedmo zmago sezone, s katero so skočili na peto mesto. Dobro formo je potrdil Marko Tolić, ki je v prvih 12 minutah dvakrat zadel, nato pa še enkrat podal, v drugem polčasu pa prispeval še svoj tretji gol na tekmi. Tabor, ki je pogrešal poškodovanega Denisa Kouaa, po desetem porazu ostaja zadnji. Nogometaši Celja in Kopra so se v nadaljevanju razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1). Nogometaši Mure pa so premagali Gorico z 2:0 (1:0).

Mariborčani so povedli že po pol minute, ko je dolgo podajo Luke Uskokovića lepo sprejel Marko Tolić, ki je nato žogo poslal še čez Jana Koprivca za 1:0. Isti igralec je s svojim četrtim golom na zadnjih treh ligaških tekmah prednost Maribora podvojil v 12. minuti, takrat je s približno enajstih metrov unovčil podajo Žana Vipotnika z desne strani.

V 24. minuti je bil zmagovalec praktično odločen. V eni glavnih vlog je bil spet Tolić, ki je na levi strani kazenskega prostora oddal žogo proti sredini do vtekajočega Ivana Brnića, ta pa je imel več kot dovolj prostora za neubranljiv strel. Domači so prvič poskusili v 31. minuti, toda strel Zacharieja Iscaya je bil preslab za Ažbeta Juga. Tudi sežanski vratar je še pred tem in po tem moral nekajkrat posredovati, v 42. minuti pa je njegova vrata za malo zgrešil Brnić.

Marko Tolić
Marko Tolić FOTO: NK Maribor

Isti igralec je zapravil tudi prvo lepo priložnost v drugem polčasu, ko je v 51. minuti žogo spet poslal čez gol. Na drugi strani je kmalu zatem Fahd Ndzengue z leve strani zgrešil cilj iz bližine, nato pa je Jug uspešno posredoval po strelu z roba kazenskega prostora. V 65. minuti pa je spet udaril Tolić, ko je zadel za 4:0 z nizkim strelom z roba kazenskega prostora.

Ob veliki razliki med ekipama končnica ni ponudila ničesar posebej razburljivega, omeniti velja 87. minuto, ko je od daleč, tako kot že nekajkrat na tekmi, premalo natančno meril Aljaž Antolin.

Statistika tekme Tabor Sežan - Maribor

Tabor bo v 18. krogu 30. novembra gostoval v Novi Gorici, Maribor pa bo gostil Bravo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Celje in Koper sta se razšla brez zmagovalca

Celjani so pred reprezentančnim premorom zadržali drugo mesto na lestvici in ohranili dve točki prednosti pred današnjim tekmecem. Na tekmi so sicer več pokazali domači nogometaši, imeli več priložnosti, tudi nekaj lepih ob koncu tekme, vendar je ostalo pri delitvi točk. Lahko bi bilo sicer tudi drugače, če bi Koper izkoristil tudi drugo od najstrožjih kazni.

Celjani, ki so nazadnje ostali brez poškodovanega Neneja Gbambla, so bili prvi na tekmi, ki so zagrozili. Po kotu Denisa Popovića z desne strani je v osrčju kazenskega prostora najvišje skočil Damjan Vuklišević, vendar je Adnan Golubović ustavil njegov poskus z glavo. Še lepšo priložnost je v 15. minuti zapravil Lovro Bizjak, ko je neoviran iz bližine zgrešil s strelom z glavo.

Koprčani, ki so med drugimi pogrešali Omarja Correio, Ivana Novoselca, Michaela Pavlovića in Luko Šušnjaro, večino prvega polčasa niso bili nevarni, v 42. minuti pa je Damjan Vuklišević nepravilno v kazenskem prostoru ustavil Brighta Edomwonyija, zato je sledila najstrožja kazen. To je zanesljivo izvedel Bede Osuji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V drugem polčasu so Koprčani v 56. minuti prišli še do druge najstrožje kazni. Takrat je Edomwonyija v kazenskem prostoru zrušil Nejc Ajhmajer. Andrej Kotnik se je odločil za strel z bele pike, a ostal pri osmih golih v sezoni, saj je žogo poslal čez vrata.

Kazen za zapravljeno priložnost je sledila hitro, v 60. minuti je namreč Grigorij Morozov v kazenskem prostoru našel Aljošo Matka, ta pa je z močnim strelom žogo poslal pod prečko za 1:1.

Pozneje sta obe ekipi sicer prišli do nekaj strelov, ki pa niso bili dovolj dobri, Celjani pa so bili vseeno konkretnejši in v 78. minuti zapravili še eno lepo priložnost prek Charlesa Ikwuemesija.

V 89. minuti je imel žogo za preobrat in zmago Tin Matić, vendar je malce z leve strani v kazenskem prostoru zadel le vratnico, v 91. minuti pa je nevaren strel Matica Vrbanca z roba kazenskega prostora ustavil Golubović. Ta je ujel tudi žogo po novem strelu Vukliševića z glavo v 93. minuti.

Celje bo v 18. krogu 30. novembra gostovalo pri Olimpiji, Koper pa bo gostil Muro.

CB24 Tabor Sežana - Maribor         0:4 (0:3)

Celje - Koper                                           1:1 (0:1)

Mura - Gorica                                          2:0 (1:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
13. 11. 2022 17.08
+3
pirova zmaga, ce je lolimpija premagala domzale
Feraltribune
13. 11. 2022 16.30
+6
Temu brezveznemu Celju bi morali prepovedati sodelovati v nogometu. Evo, derbi s Koprom pa je na tribunah 150 ljudi, ki so vsi v direktnem krvnem sorodstvu z nogometaši. Niti enega navijača nima ta klub, je sam sebi namen. Danes igra moja Mura s predzadnjo Gorico, potem ko je v prejšnjem kolu dobila petardo v Mariboru. Pa bo vseeno Fazanerija polna. Slovenija je tako brezvezna država, ena taka upravna tvorba, ki je nastala po sili razmer. Tu ljudje gledajo samo vsak nase, na svoje materialne dobrine in se jim hebe za vse kar presstavlja neko skupnost. Edino Prekmurje je drugačno, vse ostalo so kruhoborci, ki ne vidijo onkraj svoje skrbno negovane žive meje.
Viejo cabron
13. 11. 2022 19.07
-3
zagoricko, ta tvoj "kle" pa je tudi bolj za Orbana? Sicer pa Feral... dobro napisano. Nogomet se igra in živi samo v Mariboru in Murski Soboti. Vse ostalo je "umetno"!