Nogomet

Olimpija s Paljkom zakrpala vrzel v obrambi, Domžalčani pripeljali Pečnika

Ljubljana, Domžale, 15. 01. 2019 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski nogometni prvak Olimpija iz Ljubljane je pripeljal prvo zimsko okrepitev. Obrambo zeleno-belih je okrepil 21-letni Matic Paljk, nazadnje član Swanseaja, so sporočili iz ljubljanskega kolektiva. Paljk je podpisal pogodbo do konca sezone 2020/21. Ekipi Domžal se je v torek priključil 20-letni krilni nogometaš Tilen Pečnik.

Paljk (na fotografiji) je v slovenskem državnem prvenstvu nazadnje branil barve FC Kopra.
Paljk (na fotografiji) je v slovenskem državnem prvenstvu nazadnje branil barve FC Kopra. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Matic Paljk je nogometno odrasel v Kopru, kjer je še kot najstnik zbral 16 nastopov v najmočnejšem slovenskem tekmovanju. Dosegel je en gol, prav proti Olimpiji 19. marca 2017. Po izpadu Kopra se je preselil v vrste Swanseaja, kjer je imel nekaj težav s poškodbami, ki pa so za njim in zdaj je pripravljen na nove izzive. Paljk lahko igra na vseh položajih v obrambi, najbolje pa se znajde na levi strani.

"Velik privilegij je, da sem podpisal za najboljši klub v Sloveniji. Zahvaljujem se Olimpiji za ponujeno priložnost, zdaj pa je na meni, da s trdim delom upravičim zaupanje," je ob podpisu pogodbe dejal Paljk.

Pečnik novinec pri Domžalah
Pripravam nogometašev Domžal se je pridružil 20-letni Korošec Tilen Pečnik, krilni igralec je nazadnje nastopal v dresu celjskega prvoligaša, v dresu katerega je skupno vknjižil 28 nastopov in dosegel zadetek ter dve asistenci. Krilni nogometaš, ki se odlično znajde tudi na položaju bočnega branilca, se je v lanski sezoni kot posojen nogometaš kalil pri ravenskem Fužinarju, za katerega je na trinajstih drugoligaških tekmah vpisal pet zadetkov. Pred tem je zastopal še barve Mislinje in velenjskega Rudarja, v preteklosti pa je bil tudi član vseh mladinskih reprezentančnih selekcij Slovenije.

"Občutki ob podpisu pogodbe so zares čudoviti. Prihajam v izredno dobro organiziran klub, ki slovi po odličnem delu, o čemer sem se že lahko prepričal na lastne oči," veselja ob prihodu v rumeno družino ni skrival mladi nogometaš. "Ko sem izvedel za zanimanje Domžal, nisem niti najmanj okleval pri svoji odločitvi. Moj cilj je, da se v najkrajšem možnem času privadim na novo sredino in se dodobra spoznam s soigralci ter hkrati ponotranjim zahteve trenerja in njegovih najožjih sodelavcev. V Domžale prihajam z močno željo po napredku, s trdim delom pa si želim pa stopiti po poti številnih nogometašev, ki so v tem klubu naredili velik korak naprej," je dodal.

'Z mladostjo in igrivostjo bo lahko hitro ujel ritem ekipe'
Novinca v rumeni družini je pozdravil tudi športni direktor Matej Oražem, ki je prepričan, da ima s svojim potencialom, mladostjo in močno željo še veliko prostora za napredek.

"Po odhodu Agima Ibraimija ter Andraža Kirma smo iskali pomoč na zunanjih položajih, kjer se je Tilen pokazal kot primerna zamenjava," je izjavil Oražem. "Gre za zelo raznovrstnega nogometaša, ki ima za seboj že nekaj prvoligaških izkušenj in bo lahko s svojo mladostjo in igrivostjo hitro ujel ritem naše ekipe in si na ta način skušal izboriti mesto v začetni enajsterici. Na trenutke je že pokazal svoj bogat potencial, verjamemo pa, da lahko v naši sredini še napreduje in nam hkrati pomaga do želenih rezultatov."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
15. 01. 2019 16.17
-2
olimpija največja znamka
simkasarma
15. 01. 2019 15.33
+15
Naj bolj mladi klub....za naj boljši pa bo moral pogledat statistiko...ne na pamet