Nogomet

Parižani v odlični formi pričakujejo obračun s 'staro damo'

Pariz, 06. 09. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Z nocojšnjim zanimivim obračunom med velikanoma evropskega nogometa Paris Saint Germainom in Juventusom se na Kanal A in VOYO vrača nogometna Liga prvakov. Pred uvodno tekmo v skupini H, kjer bosta poleg omenjenega dvojca svoje priložnosti za čim boljši izkupiček iskala tudi Maccabi iz Haife in lizbonska Benfica, se zdi, da so v nekoliko boljši formi Parižani, ki se v letošnji sezoni znova podajajo v boj za najžlahtnejšo klubsko lovoriko na svetu. Z neposrednim prenosom začnemo ob 20.45.

V vrstah PSG-ja so več kot zadovoljni z vstopom v novo klubsko sezono. Prevlada na domačih nogometnih zelenicah se nadaljuje in je glede na razkošnost igralskega kadra tudi pričakovana. Juventus na drugi strani je prav tako brez poraza začel novo tekmovalno obdobje v domači Serie A, a je za razliko od finalistov elitne Lige prvakov izpred dveh let na zadnjih petih tekmah dosegel le dve zmagi ob treh neodločenih izidih in že točkovno nekoliko zaostaja za trenutnima 'liderjema' prvenstva AC Milanom in Napolijem.

Glede na prikazano v uvodnem mesecu dni se zdi, da v prvo srečanje nove sezone najprestižnejšega klubskega tekmovanja na svetu z večjimi možnostmi za pozitiven rezultat vstopa zasedba Christopha Galtiera, ki je po odhodu predhodnika na trenerski klopi Mauricia Pocchetina s prehodom na igralni sistem s tremi branilci (3-5-2) omogočil še več prostora za atomsko napadalno trojico Kylian Mbappe - Neymar - Lionel Messi, da pride do izraza. "Trenerjeva beseda je in bo vedno zadnja. Hitro smo doumeli in ponotranjili tisto, kar zahteva od nas. Za zdaj vse poteka po željah in začrtani strategiji. Pred nami je uvodni obračun v Ligi prvakov v novi sezoni in to proti odlični zasedbi Juventusa, ki je ne glede na določene spremembe v moštvu še vedno eden od favoritov tekmovanja. Pričakovanja pred začetkom tekmovanja so vselej visoka, lahko bi dejal kar najvišja možna. Ni skrivnost, da želimo osvojiti to prestižno lovoriko. Nekajkrat nam je v zadnjih letih spodletelo, a letos je nova priložnost. Upam, da nam na koncu vendarle uspe veliki met," je na zadnji novinarski konferenci pred nocojšnjim obračunom na Parku princev, ki ga bomo neposredno prenašali na Kanalu A in VOYO od 20.45 naprej, povedal izjemni francoski reprezentančni krilni napadalec Kylian Mbappe.  

Zvezdnik Paris Saint Germaina Kylian Mbappe je bil na zadnjem druženju z novinarji pred uvodno tekmo nove sezone elitne Lige prvakov zelo dobro razpoložen.
Zvezdnik Paris Saint Germaina Kylian Mbappe je bil na zadnjem druženju z novinarji pred uvodno tekmo nove sezone elitne Lige prvakov zelo dobro razpoložen. FOTO: AP

Pogba na operacijo
V obeh taborih se trenutno ubadajo z zdravstvenimi težavami določenih nogometašev. Parižani še nekaj časa ne bodo mogli računati na usluge Juliana Draxlerja in Timotheeja Pembeleja, ki še vedno nista sanirala poškodbi kolena. Pri Juventusu na drugi strani pa je seznam vprašljivih za nocojšnji nastop precej daljši.

Tako je že zdaj jasno, da bo veliki povratnik k črno-belim Paul Pogba moral na operacijo, zaradi česar bo najverjetneje primoran izpustiti nastope na novembrskem svetovnem prvenstvu v Katarju. Tu so še Adrien Rabiot, vratar Wojciech Szczesny, Marley Ake, Kaio Jorge in Federico Chiesa, za katere se ne ve natančno, ali bodo na voljo trenerju Massimilianu Allegriju.

Liga prvakov, skupina H, 1. krog, izid:
Paris Saint Germain - Juventus -:- (-:-)

Verjetni postavi:
PSG: Navas; Ramos, Marquinhos, Kimpembe; Hakimi, Sanches, Verratti, Bernat; Messi, Mbappe, Neymar. Trener: Christophe Galtier.

Perin; Danilo, Bonucci, Bremer, Sandro; Locatelli, Paredes, McKennie; Cuadrado, Vlahović, Kostić. Trener: Massimiliano Allegri.

Liga prvakov 1. krog
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (52)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lucky
06. 09. 2022 20.35
+5
Če kdo misli, da je crips z družino na Pašmanu, laže samega sebe. Crips je zagotovo na križarjenju. Kje se trenutno nahaja je težko reči. Križari med 9- imi profili, za 9-imi gorami in je nemogoče najti njegovo trenutno lokacijo. Tako dir hejters. Siiiijuuu
cripstoned
06. 09. 2022 19.17
+1
hejteri spodaj imate vprašanja glede barcelone in lige prvakov... ce nimate odgovora na njih to povejte lepo ponižno pa vam bo kripsi opravičil... samo ne menjajte tem o profilih, plusih in minusih in ostalih stvareh ki nimajo veze z nogometom...
criipstoned
06. 09. 2022 19.39
+5
Tudi mi več ne komentiramo Ronalda... ker nima več veze z nogometom. Ko bo igral bomo pa spet kakšno rekli o večno drugem
criipstoned
06. 09. 2022 19.49
+4
Prosim za pluske ker mi to veliko pomeni čeprav ne upam priznat in si jih večino dam sam. Hvala vam
Sky85
06. 09. 2022 16.26
-1
Ali je že kdo opazil,ko se pojavi crips ima naekrat on 8-9 plusov,ostali pa -?le zakaj hehe,on in njegovih 12 profilov...
criipstoned
06. 09. 2022 16.58
+0
tiho hejter. Pač nimam prijateljev in si devam pluske. Ampak v srcu vem da me nihče ne mara le atek mi je vedno stal ob strani
Kollerik
06. 09. 2022 18.04
-3
Opazili smo to.... že zdavnaj. Prej jih je bilo pet, no zdaj so se še namnožili. Veselje reveža, kaj češ...
cripstoned
06. 09. 2022 19.11
+3
prej ste jokali zaradi reala in ronalda...zdaj jocete se zaradi mene in pluskov ter minuskov...realno hejtercki..ni vam vec pomoci..
cripstoned
06. 09. 2022 14.13
+0
danes bodo "navijaci" barce imeli težko delo za koga bi navijali saj igrajo tako chelsa kot psg in city...
criipstoned
06. 09. 2022 14.46
-2
Jaz s tem nimam težam saj moj United na čelu z Ronaldom ne igra
TvojPrijatelj
06. 09. 2022 14.09
-4
Kakšna nova inovacija v nogometu bi prav prišla. Mogoče bi lahko, vsaj nekatere, tekme igrali z dvema žogama.
cripstoned
06. 09. 2022 13.50
+6
kje so navijaci eintrachta da poskrbijo za tele nase dezurne hejtercke ...
cripstoned
06. 09. 2022 13.46
+5
in kdo se spet oglasa in pljuva po realu? hejteri ki se imajo za navijace barcelone...a bomo malo sli na temo barca-liga prvakov??? kdaj je ''vas'' klub nazadnje sploh osvojil to tekmovanje? s kom so sploh igrali? koliko naslovov so osvojili v zadnjih 8.sezonah in koliko denarja so vrgli skozi okno?? dajmo malo o tem dragi moji..
cripstoned
06. 09. 2022 19.20
+1
marquez ne tako močno... da ga ne boš imel na vesti..
cripstoned
06. 09. 2022 13.07
+6
in že se začenja hajp umetnega psgja z propadli mi zvezdami ala messi, neymar... dosti boljših tekem bo danes na sporedu seveda pa PR služba psjga pač dela na tem da se bo najbolj pisalo o njihovi ekipi... enako kot je to bila praksa lani dokler ni prišel real jih izločil iz lige prvakov in pojedel na koncu sladico se v Parizu....
Sky85
06. 09. 2022 13.17
-5
Spet eno in isto s tvojimi umetnimi klubi.mal sinpoglej zgodovino reala,natacno začetek 2000,ko je real kupoval vse po vrsti.s tem trendom je zacel real,vrjetn še nisi bil rojen takrat,tako da tega neveš.res tebi ni pomoči.eno in isto iz dneva v dan s tvojimi 12 profili.res ti priporocam da greš na kak specialni pregled...
Lucky
06. 09. 2022 13.25
-6
Ja, rečmo Neymar je propadla zvezda, ker je najboljši strelc. Messi tudi, ker je najboljši podajalc. Ramosa pa ni omenu, ker on pa nima kej pokazat. Razen, da podaja nasprotnikom pred svojim golom, izvaja neke čudne akrobacije in fali prazen gol, ko mu propadli prpelejo žogo na pladnju.
cripstoned
06. 09. 2022 13.41
+8
halarjev ati, brat, dedi, stric...taksne nesmisle ste sposobni napisati samo hejteri reala...
cripstoned
06. 09. 2022 13.44
+7
lucky...v kolikor messi in neymar ne bi bila tako medijsko podpirana danes sploh ne bi vedeli da se igrata nogomet...saj so jasno navijaci psgja lani z zvizgi ravno tem dvema povedali kaj in kako..ampak ja dajmo si lagati...neymar najboljsi strelec in messi najboljsi podajalec...kje??? v 6.najjtezji ligi....naj se primeta za roke pa odideta v anglijo ali pa v italijo v kaksen klub pa bomo videli njihovo statistiko tam...neymar bo na bolniski, messi pa bo pogrnil tako hitro kot je dolg in sirok...
cripstoned
06. 09. 2022 13.49
+6
kar se pa ramosa tice pa lahko messi in neymar prideta na instrukcije...sploh messi ki je lani bil glavni krivec z zgresenim penalom proti realu in izpad psgja iz lige real madrid...se dobro da je pr sluzba messija zgodbo obrnila njemu v prid in oprala mase ljudi...enako kot takrat na copi v reprezentancem tekmovanju...clovek se je ''upokojil''samo zato da se je bolj govorilo o tem kot pa o dejstvu da je ravno on bil krivec zato da se je argentina obrisala pod nosom za lovoriko..
criipstoned
06. 09. 2022 14.49
+5
Kot sem omenil če messi in neymar nebi imela medijske podpore sploh nebi vedeli da igrasta. Kar poglejte si Ronalda. On medijske podpore ne potrebuje. Ker on pa dobesedno ne igra
Lucky
06. 09. 2022 13.03
-4
Highlights od PSG si dokaj redno ogledam, da vidim kaj čarovnik počne. Jst mam občutek, da imajo prepih v obrambi. Ko pride dan, ko napadu ne gre, zna biti problem. Btw, a je kdo vidu famozne škarjice od Ramosa? Je hotu posnemat Messija, pa se žoge sploh dotaknu ni. Vsi so ga čudn gledal, kaj izvaja. Ko že Crips omenja Realovce. Sam v Realu so dobri. Kamorkol drugam grejo, sama mižerja. Zadnji je tale Isco. Saj vete, tisti vlki talent, ki mu je naš analitik trend, pel hvalnice. Sevillo je spravu v resne težave. Varane kriza. Ronaldo da ne omenjam.
cripstoned
06. 09. 2022 13.05
+5
Lucky
06. 09. 2022 13.18
-6
Ti, a si vidu tiste škarjice? Prbližn tk, kot je falil Ramos žogo, ti fališ s komentarji. Ampak sem siguren, da bi še ti boljš to spelu. A ni mal čudn, da Ramos tk slab špila? Zadnjič je pred svojim golom nasprotniku podajal. Mogoče je 6. najmočnejša liga premočna za njega?
cripstoned
06. 09. 2022 13.52
+5
kripsi ne sfali s komentarji..ti to ves ampak si ne bos priznal..sine klici me ocka..
criipstoned
06. 09. 2022 14.54
+2
Falil sem samo proti halarjevemu ateku ampak pustimo to on je pač izven moje lige ne samo pri košarki ampak lestvicah temveč vsepovsod. Bi ga klical očka pa sem preveč jezen
cripstoned
06. 09. 2022 12.57
+6
spodaj sem napisal da se z današnjim dnem spet začne jok hejterjev reala... bomo videli če bo ta jok trajal do vse do finala enako kot lani oz 5x v zadnjih 9letih....
Kollerik
06. 09. 2022 13.15
-7
Če kdo joka, potem to jokaš ti in še nekaj tebi podobnih pacientov ala matrax, manucao, halar, korl itd.. Še bo smeha...
Kollerik
06. 09. 2022 13.16
-11
cripstoned
06. 09. 2022 13.38
+6
aahahahaha tebe sem cakal...kako bom jokal jaz ce pa je real madrid osvojil v 9.sezonah toliko kot je barca potrebovala 120+let...na strani navijacev reala ni zalosti, nemoci, obupa in skodozeljnosti...vse cisto kot tvoja solza ob spremljanju reala v ligi real madrid..
Matrax
06. 09. 2022 14.06
+3
A dej kollerik, ti boš glasen.... Podajta si roko z 265004. Snagaša.
cripstoned
06. 09. 2022 14.20
+1
matrax najbolj smesen je pa ta njegov ''se bo smeha'' kaksnega smeha?? ze 10let caka na smeh pa se vedno nic...ampak na koncu se bo smejal realu...in spet smo pri realu...koliko smo se pa presmejali kolleriku in njegovim napovedim za real ki so se nato zgodile barci pa raje ne...da o lovorikah reala ne zacnemo...
Kollerik
06. 09. 2022 18.05
+1
Reveža ne morta Kolleriku nič. Lahko pa se vama smejim seveda.... še bo smeha... :)
cripstoned
06. 09. 2022 12.16
+1
in naj se liga real madrid začne... vaaaamooos campeeeoneees
criipstoned
06. 09. 2022 12.26
-6
Se opravičujem Liga Cristiana Ronalda... Stavim da bo tudi letos izvrsten v tem tekmovanju.
Matrax
06. 09. 2022 12.47
+9
Kripsi brez pike, ne se ukvarjat s smetilci.
cripstoned
06. 09. 2022 12.59
+7
saj se ne... jaz jih samo sortiram oni pa nemocno jocejo..
criipstoned
06. 09. 2022 14.56
+2
Matrax
06. 09. 2022 08.24
+5
Dans gledam basket.
criipstoned
06. 09. 2022 10.19
-7
265004
06. 09. 2022 11.11
-2
dans bo pred televizijo najbolj na trnih Ronaldo...sploh če bo Messi igral...
265004
06. 09. 2022 11.15
-2
pa sej je samo ena sezona...kot vse kaže mu bodo že naslednje leto soigralci znova priigrali LP...
cripstoned
06. 09. 2022 12.15
+2
pozabljas kdo je gospod liga prvakov.. 5x z 2 različnima klubom... kdo je najboljši strelec tega tekmovanja vseh časov z najlepšim golom vseh časov... spet samo hejt in nič drugega..
cripstoned
06. 09. 2022 12.16
+1
pozabljas kdo je gospod liga prvakov.. 5x z 2 različnima klubom... kdo je najboljši strelec tega tekmovanja vseh časov z najlepšim golom vseh časov... spet samo hejt in nič drugega.
criipstoned
06. 09. 2022 12.25
-5
res pa je da pozabljamo kdo je tudi gospod grelec klopi v Unitedu
NisteResni
06. 09. 2022 12.59
-7
Najlepši gol vseh časov v LP definitivno ne pripada Ronaldu, pozabljaš pa, da ni edini s 5 naslovi, obstajajo igralci, ki so letos 5 naslov osvojili dobesedno na pošten način
cripstoned
06. 09. 2022 13.01
+6
kako da ne... pripadal je zidanu... z neverjetnimi skarjicami proti juvetu pa je ronaldo poskrbel za najlepši gol lige prvakov... in tako je uradno... enako kot je uradnih 14* reala...
cripstoned
06. 09. 2022 13.03
+5
ronaldovih 5 naslovov ima večjo težo... sploh ker je vsakič bil najboljši strelec tekmovanja... ima tudi rekord največ doseženih golov v eni sezoni lige prvakov.. 17golov...alo hejteri tukaj je govor o ligi prvakov kjer kraljuje ta real in ronaldo... boljše da ne začnemo ker bo hitro konec...
criipstoned
06. 09. 2022 14.57
+4
Še hitreje kot Ronaldove 2. kariere pri Unitedu
Kollerik
06. 09. 2022 18.21
+1
Največjo težo....težo lopovščine, ima tisti naslov, ki mu ga je ata Perez kupil, da ga ni dobil F. Ribery tedaj iz Bayerna ..