Prva liga Telekom Slovenije

Remi ob Kamniški Bistrici, Maribor (le) do točke proti Aluminiju

Domžale, 01. 05. 2019 14.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V tekmi 30. kroga PLTS sta se pomerili ekipi Domžal in Mure. Dvoboj je bil pomemben tudi v boju za preboj v Evropo za naslednjo sezono. Domači so hitro povedli, gostje iz Murske Sobote pa so še v prvem delu izenačili. Tekmeca sta se na koncu zadovoljila s točko (1:1). V Ljudskem vrtu je gostoval Aluminij, ki je vodil sve do končnice tekme, ko je Mariboru točko rešil Jasmin Mešanović (1:1).

Rumeno-modri iz Domžal so bili v uvodnih minutah tekme v Športnem parku precej bolj podjetni in si tudi že priigrali dve lepi priložnosti. Najprej je poizkusil najboljši nogometaš Domžal Senijad Ibričić, nato pa še Shamar Nicholson, a so se gostje sprva še ubranili najhujšega. Nalet varovancev trenerja Simona Rožmana se je nadaljeval in v 11. minuti je le prišlo do spremembe izida, ko je s kakšnih 25 metrov neubranljivo sprožil Tonči Mujan ter s prelepim golom domače zasluženo popeljal v vodstvo. Zadetek je rumeno-modrim vlil dodatne energije, nadaljevali so se napadi Domžalčanov, črno-beli iz Murske Sobote pa so do sape prišli šele v drugem delu prvega polčasa, ko so se počasi (pre)selili pred domača vrata in prav tako s strelom z večje razdalje prišli tudi do izenačujočega gola.

Ante Šimundža in Damjan Gajser
Ante Šimundža in Damjan Gajser FOTO: Damjan Žibert
Pod prekrasen gol se je podpisal Rok Lorbek. Domžalčani, ki so tokrat pogrešali Adama Gnezdo Čerina in poškodovanega Dejana Lazarevića, so v dvoboj z Muro vstopili z dobro popotnico štirih zmag z zadnjih petih tekem, tokrat pa so z izjemo prvih 25 minut odigrali pod pričakovanji. Do konca prvega dela se izid ni več spreminjal, več od igre pa so imeli Muraši. Nadaljevanje tekme ob Kamniški Bistrici nje bilo manj živahno. Mura, ki je v prejšnjem krogu z 2:2 v Fazaneriji remizirala z Mariborom, je bila  v drugem polčasu za odtenek boljša, pri Domžalčanih pa se je vse bolj ali manj odvijalo okoli Senijada Ibričića, ki je bil največ pri žogi. Varovanci murskosoboškega trenerja Anteja Šimundže so bili v končnici tekme precej boljši nasprotnik, bili so bližje zmagi, a se je končalo z izidom iz prvega polčasa (1:1).

Mariborčani s slepimi naboji vse do zaključka, Mešanović rešil točko
Vijoličasti, ki ob veliki točkovni prednosti, hitijo proti novemu naslovu državnih prvakov, so dvoboj s Kidričani začeli medlo in manj motivirano, tako da so gostje v otvoritvenih minutah celo boljši tekmec in več časa "preživljajo" na polovici gostiteljev, kot bi pričakovali. Po dvakrat sta bil v ugodni situaciji za zaključek Luka Štor in Elvir Molaku, toda večje nevarnosti za domača vrata ni bilo. Slovenski podprvaki so se prebudili ob poskusih Luka Zahovića in Dina Hotića, še pred koncem prvega polčasa pa so znova udarili nogometaši Aluminija. Najprej je Alen Krajnc zadel okvir vrat, v nadaljevanju akcije pa je bil na mestu Luka Štor in gostje so na odmor odšli z minimalno prednostjo.

Maribor tretjič zapored ni zmagal.
Maribor tretjič zapored ni zmagal. FOTO: Miro Majcen

V drugem polčasu je sledila pričakovana ofenziva domačih nogometašev, ki so ves čas močno pritiskali na gostujoči gol, bili ob zaključnih strelih premalo zbrani in natančni, tako da se je tehtnica rezultata vse bolj nagibala na stran Aluminija. Varovanci trenerja Oliverja Bogatinova, ki so v boju za preboj v Evropo v naslednji sezoni so se z disciplinirano igro dobro branili, bili nekajkrat celo v obetavnih protinapadih, ki pa niso prinesli otipljivega zaključka. Maribor se je pred porazom rešil deset minut pred koncem. In to po prekinitvi. Amir Dervišević je poslal odlično žogo v srce gostujočega kazenskega prostora, kjer je bil najvišji Jasmin Mešanović in poskrbel za izenačenje (1:1). V frinišu so imeli Kidričani lepo priložnost za zmagoviti gol, a je domači vratar Kenan Pirić obranil poskus Jureta Matjašiča iz bližine z desne strani. Še lepšo priložnost je imel Ivan Kontek, a je povsem osamljen z desetih metrov žogo poslal mimo gola. 

Izid, 30. kroga PLTS:
Domžale - Mura  1:1  (1:1)
Mujan 11.; Lorbek 37.

Maribor - Aluminij 1:1 (0:1)
Mešanović 80.; Štor 41.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
03. 05. 2019 08.22
+0
Za 25.000€ mesečne plače bi lahko mariborski pevec Tavareš igral malo bolje !!!!!
deathbite
02. 05. 2019 16.01
+1
Štajerci, panika? Ko gre, kujete milanića v nebo, ko ne gre, bi ga najraje utopili. Tak je slovenski nogomet. Slab in nepredvidljiv , z rezultati, ki so včasih smešni. Edina stalnica sta zdraho in mila-nič.
Franc Petrovi? 1
02. 05. 2019 09.46
+4
Milanič daj spokaj že nekam in reši Maribor,ti si največji luzer,lutkica Zahota,če bo šlo tako naprej,bo prvak Olimpija,čeprav sem navijač,zadnjič let samo preko TV,zaradi MILANIČA,PRIVOŠČIM NASLOV OLIMPIJI,DA SE TE KONČNO REŠIMO ZA VEDNO ŽVEČILKO.
degenos
02. 05. 2019 08.11
-5
hehe …..dons pa olimpia pušne pa bo še zmeri suvereno druga modeli !!! ane
Trembalajek
01. 05. 2019 20.50
+8
Remi na remi in do Božiča bo že zeleno.
rofo
01. 05. 2019 19.30
+1
S tako igro so prvaki lahko samo v 3.ligi,bo pa jutri po vsej verjenosti izgubila ali remizirala Olimpija,pa bodo Mariborčani spet" veliki junaki"
degenos
01. 05. 2019 19.39
-1
Thomasb
02. 05. 2019 08.17
+5
to je dtvarnost slovenskega nogometa,najboljši je katastrofalno slab
joma10
01. 05. 2019 19.22
+19
katastrofa od igre, mislim, da se lovorika prvaka odmika, če se ne bo čimprej spokal Milanič.
Thomasb
02. 05. 2019 08.18
+7
milanič je boter takšne igre,pri leedsu so ga spokali 3 dan,je pa oproda don zlakihota
degenos
02. 05. 2019 08.27
-1
rofo
01. 05. 2019 19.21
+26
Prvi so samo zato,ker so drugi še veliko slabši,to je vsa filozofija.Da ne morejo 2x premagati Mure,pa danes Aluminij.....,svetiti morajo vsi rdeči alarmi,no Milanič je pa kot vedno verjtno zelo zadovoljen z igro kot z igralci.Srečna družinica....
smajser1
01. 05. 2019 19.04
+20
Najprej cestitam aluminiju za dobro, vsecno igro proti bistveno boljse placanim in na papirju boljsim igralcem, ki pa so na igriscu bli vse prej kot to... Darko in Zlatko to ni igra, ki lahko parira v kvalifikacijah, pa kaj sta slepa ali kaj? Ze vrabci civkajo kako slabo igrate! Potrebne so spremembe in neki nakupi vsaj solidnih in preverjenih igralcev! Zaho lani niste naredli z dnarom popolnoma NIC, letos pa neke iz slovenske lige vlacite, tudi z mladinci ni nekega napredka... jaz nevem kaj delate na treningih, a nas met iz avta je vedno pristal pri nasprotniku, netocnih podaj, da kozlas... ko neki pol amateri in vi bi radi v evropo... pa dajte se zresnit.. sploh mi ni jasno kako smo prvi.. pa se to bomo zgleda zgubli al pa bo na knap... zaho tebi svetujem nekaj pametnih nakupov, ki so nujno potrebni, pac kredit, ce gnara ni vec, ce ste vse zapravli ze al kaj, par starin more odit nujno, nevem zakaj se jih sploh mate... ti Milanic pa prosim cimprej odstopi, ker igre ze dolgo ni.. tvoje izjave pa so nemalokdaj za vrtec... Zal mi je, da se to dogaja z mojim klubom in sem kriticen, ker tako vidim in realno nazadujemo... MARIBOR SAMPION
engar
01. 05. 2019 19.09
+16
degenos
01. 05. 2019 17.51
-5
hehehe….samo pikicA VSAKEMU