Nogomet

Benfica po čudežu osvojila skupino H, čeprav je PSG premagal Juve

Torino, 02. 11. 2022 22.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.D., Ž.K.
Komentarji
75

Benfica je z zmago 6:1 in po zadetku Joaa Maria po enaki skupni gol razliki in medsebojnih obračunih zaradi večjega števila zadetkov, doseženih v gosteh, osvojila skupino H. Tekmo v Torinu so bolje začeli Parižani, za katere je po čudoviti akciji prvi zadetek na tekmi dosegel Kylian Mbappe, odgovoril mu je Leonardo Bonucci, ki je izenačil v 39. minuti. Izid 2:1 pa je v 69. minuti postavil igralec PSG-ja Nuno Mendes, a na koncu zaman.

Več videovsebin
  • Vodilni zadetek Nuna Mendesa v 69. minuti
    01:37
    Vodilni zadetek Nuna Mendesa v 69. minuti
  • Zadetek Leonarda Bonuccija za izenačenje Juventusa v 39. minuti
    01:11
    Zadetek Leonarda Bonuccija za izenačenje Juventusa v 39. minuti
  • Čudovit zadetek Kyliana Mbappeja za vodstvo PSG-ja
    01:11
    Čudovit zadetek Kyliana Mbappeja za vodstvo PSG-ja

Neymar v Torinu ni zaigral zaradi rumenih kartonov, ki jih je nabral na dosedanjih tekmah. To pomeni, da sta glavna zvezdnika moštva iz Pariza bila Lionel Messi in Kylian Mbappe, ki sta s soigralci poskušala osvojiti prvo mesto, ki bi jim vsaj v teoriji zagotovilo bolj prijazen žreb v osmini finala.

Prvič v trenerski karieri se je Massimilianu Allegriju zgodilo, da njegovo moštvo ni napredovalo med 16 najboljših v Ligi prvakov. Poleg tega so trenerju Juventusa Massimilianu Allegriju veliko skrbi povzročale številne poškodbe. Kar enajst igralcev Juventusa je bilo namreč odsotnih. Angel Di Maria, Paul Pogba, Weston McKennie, Leandro Paredes, Kaio Jorge, Danilo, Bremer, Daouda Peeters, Samuel Iling, Mattia De Sciglio in Marley Ake niso zaigrali proti PSG-ju, srbski napadalec Dušan Vlahović je bil pod velikim vprašanjem in ni stopil na zelenico.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Navijačem stare dame je lahko optimizem vlival podatek, da PSG proti Juventusu na Apeninskem polotoku pred tekmo ni zmagal. Na štirih tekmah je trikrat izgubil in enkrat remiziral.

Dobra igra v prvem polčasu

Juventus je pred polnim domačim stadionom začel zelo agresivno, že v osmi minuti je zapretil Manuel Locatelli, ki je močno ustrelil proti vratom Gianluigija Donnarumme, a žoga je poletela mimo vrat. A prvi zadetek na tekmi je bil rezerviran za Kyliana Mbappeja. Po tem, ko je PSG nasprotnikom ukradel žogo na sredini igrišča, jo je Lionel Messi podal do Mbappeja, ki je med seboj in golom imel še veliko ovir. Eno za drugo je Francoz z elegantnostjo prima balerine, hitrostjo geparda in močjo tigra rušil in na koncu prelisičil tudi nemočnega Wojciecha Szczesnyja za vodstvo 1:0.

Statistika Kyliana Mbappeja na tekmi proti Juventusu
Statistika Kyliana Mbappeja na tekmi proti Juventusu FOTO: Sofascore.com

Juventusa udarec ni nokavtiral. Torinčani so Donnarummi nekajkrat zapretili, izenačujoči zadetek pa je v 39. minuti po odlični podaji Juana Cadrada dosegel branilec Leonardo Bonucci. Moštvi sta v drugem polčasu nadaljevali v podobnem ritmu, saj sta izmenjevali obdobja prevlade. Blizu zadetka je v 60. minuti znova bil Mbappe, ki pa je tokrat streljal naravnost v vratarja Juventusa. Med tem je Benfica v Izraelu povedla, kar je pomenilo, da je PSG potreboval zmago za osvojitev prvega mesta. Ta novica je prišla do trenerja Parižanov, ki je hitro opravil dve zamenjavi. Vstopila sta Nuno Mendes in Hudo Ekitike. Prav Mendes je svoje moštvo z zadetkom v 69. minuti povedel v vodstvo 2:1.

Juventus je pritisnil in v 78. minuti je Manuel Locatelli zatresel gostujočo mrežo, a stranski sodnik je hitro dvignil zastavico in glavni sodnik je zadetek razveljavil. Do konca tekme moštvi nista znova resno zapretili, je pa Benfica v Izraelu začela polniti mrežo domačinov. Po zadetkih Goncala Ramosa (20.), Petra Muse (59.), Alejandra Grimalda (69.), Rafe Silve (73.), Henriqueja Arauja (88.), Joaa Maria (90+2) in tolažilnem zadetku Tjarrona Cheryja (26.) so Portugalci zmagali kar 6:1, kar pa vseeno ni bilo dovolj za osvojitev prvega mesta v skupini. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi skupine H v Ligi prvakov:

Juventus - PSG 1:2

Maccabi Haifa - Benfica 1:6

Udeleženci izločilnih bojev Lige prvakov in Lige Evropa
Udeleženci izločilnih bojev Lige prvakov in Lige Evropa FOTO: Sofascore.com

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.04

To je za danes vse, bodite z nami znova jutri, ko bomo prenašali obračun Real Sociedad - Manchester United ...

lahko noč!

23.02

PSG in Benfica sta na vrhu skupine H poravnana po kar šestih merilih, zato je odločilo sedmo merilo: goli doseženi v gosteh, katerih je več dosegla Benfica, ki je tako na nenavaden način osvojila prvo mesto v skupini H!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
23.02

Najboljši igralec tekme pa Kylian Mbappe!

22.58

Končna statistika tekme:

Konec tekme

Tudi srečanje v Torinu so dobili nogometaši PSG-ja.

Juventus bo evropsko sezono nadaljeval v Ligi Evropa.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (75)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
03. 11. 2022 20.12
+1
300 komentarjev kripsla pod 10 profili zeh zeh boring
Thor
03. 11. 2022 13.41
+2
in zdaj vsi klubi ki so osvojili prvo mesto v skupini trepetajo pred žrebom lp.
cripstoned
03. 11. 2022 13.46
-6
Lucky
03. 11. 2022 15.12
+2
Ti crips, dobr teb gre tole. V povprečju maš več kot 50 postov dnevno in samo 10 min si vzameš. Ni čudno, da vse pomešaš pol. Drgač, članek je o PSG, ne o Barci, še manj o Realu.
cripstoned
03. 11. 2022 16.28
-3
članek je o ligi prvaku in klubih ki so v osmini finala... vas spored bo ob četrtkih ko boste lahko gledali drugorazredno evropsko tekmovanje... pa se to verjamem da ne bo tako zanimivo kot pa spremljanje reala... saj veš da si tukaj zaradi mene in reala... vse ostalo je pri vas nepomembno..
cripstoned
03. 11. 2022 12.52
-8
vedel sem da je messi odšel k psgju zaradi denarja.. enako kot sem vedel da je odšel polniti svojo statistiko v 6.najtezjo ligo proti no name ekipam... v kolikor bi odšel v Italijo k interju bi se moral soočiti z ekipami kot so napoli, Milan, atalanta, roma in vsi bi imeli recept za njega.. v angliji pri. cityu pa bi bilo vse se toliko bolj težje... tudi tam bi pogrnil na tekmah ki bi odločale... se dobro da ima ime katerega sta mu ustvarila xavi in iniesta ker odkar ni teh dveh ni lige prvakov in samo blamiranja ko pride do pravih tekem... kako lepo se jasni slika o tem igralcu kljub hajpanje vseh igralcev in medijev... 0od0 .
cripstoned
03. 11. 2022 12.47
-4
spet bosta messi in neymar deležna zvizgov svojih navijacev... tako pac je ko na pomembnih tekmah pokažeš svojo nemoč... vceraj je messi imel najslabšo tekmo po tisti letošnji z realom odkar je pri psgju... da o njegovih zadnjih 5.sezonah pri barci ne začnemo.... psg brez mbappeja se v 6.najtezji ligi ne bi bil prvak in to je bilo kristalno jasno v lanski sezoni... psg in barca... veliko denarja za malo muzike... en klub je odvisen od mladeniča drug pa od veterana pa ceprav jim tudi letos veteran ni mogel prinesti igranja v ligi prvakov...
HALAcR7
03. 11. 2022 10.37
-5
Barci dejansko privoščim uvtstitev v ligo evropa,so končno našli nasprotnike svojih meja,,bodo lahko videl dejansko koliko so močni lani jim je pokazal Frankfurt do kamor sodijo z močjo in njihovim navijanjem,z fejk navijači v barceloni je toliko turistov da lahko napolnijo camp nou 4x navijačev je pa kot green dragonsov to vemo mu ki smo bili tam
mmickica
03. 11. 2022 11.45
+4
Jaz sem bila kar nekajkrat tam, pa vem, da to ne drži. Res pa je, da so barcini navijači drugačni od večine drugih, niso tako glasni, še manj agresivni. Mogoče jih zato nisi opazil? 😉 Barcelona je tudi eden od klubov, ki ima največ navijačev širom po svetu.
dark horse
03. 11. 2022 11.50
+0
Če je slep oz se dela slerpega, da je pa ubrisan pa tako vsi vemo
cripstoned
03. 11. 2022 13.14
-4
ubrisani slepec o slepoti...darkic in ostali a ni boljse da ste tiho...vase besede tako ali tako nimajo teze barcelona in messi pa dokazujejo vse nasprotno kar vi pisete...enako kot to dela real ahahahaha
Kollerik
03. 11. 2022 13.50
+3
Blaugrana ima po svetu po nekaterih podatkih kar okoli 400 milijonov navijačev...
cripstoned
03. 11. 2022 14.30
-4
kollerik kaj vam to pomaga če pa vas nihče ne jemlje resno...
cripstoned
03. 11. 2022 14.33
-4
15let nazaj jih ni imela 20mio...zdaj jih ima pa 400mio...azijci in najstniki ki odhajajo v barco na maturanca niso navijaci... enako kot niste navijaci hejtercki ki navijate za vse s katerimi se sreča real in vaše največje veselje je kiks reala in ne zmaga barce... vse to brez neke teže...ko je govor o spoštovanju so v svetu med navijači bolj spoštovani navijaci rangersov kot pa barce...
dark horse
03. 11. 2022 15.55
+3
Kripsl krele se lahko soociva pa še kakšen drug svoj profil lahko pripelješ da boste vsaj 3 🤣😂
Kollerik
03. 11. 2022 18.50
+5
mmickica
03. 11. 2022 10.19
+1
Zanimivo, da je PSG na drugem mestu, čeprav je komentator včeraj ves čas trdil, da so prvi, če zmagajo. Je pa ta skupina s tem poskrbela, da zna biti žreb še posebej zanimiv. Si predstavljate pare Liverpool vs Bayern, ali PSG vs M.City? Obeta se nam zelo zanimiva pomlad.
HALAcR7
03. 11. 2022 10.32
-4
In potem uleti Real in aga vse zgoraj naštete in vas zopet glava boli
mmickica
03. 11. 2022 10.52
+2
Joooj, HALA..., oprosti, da sem pomotoma izpustila Real.😄 Ampak Real ima zadnja leta srečo pri žrebih, tako da bo najbrž izvlekel Club Brugge, ali Leipzig. Resno povedano, pa tudi jaz mislim, da je skupaj s Cityjem in Bayernom najresnejši kandidat za končno lovoriko.
cripstoned
03. 11. 2022 12.38
-2
srečo pri zrebih? se letos so dobili najtežje mozne tekmece in vsi so okusili moč reala... od psgja pa do liverpoola v finalu pa ceprav je bilo tudi sojenje mocno v škodo reala... na koncu pa real do 14*...
STDB
03. 11. 2022 12.59
+2
No ... kr tko trdit, da je imel Real lahek žreb ne gre Res je, da je v nekaj sezonah imel v osmini in četrtfinalu 'lažje' nasprotnike (če sploh lahko za katerega, ki se uvrsti tako daleč, rečeš, da je lahek), ampak v lanski sezoni pa je šel 'na polno' proti samim težko-kategornikom.
mmickica
03. 11. 2022 13.59
+0
@STDB, tako nekako ja...na papirju lazji, v resnici pa tako tako...
mmickica
03. 11. 2022 14.24
+1
@cripsy, seveda bolj ko gre proti koncu, vsak dobi najtezje nasprotnike, saj samo taksni se ostanejo. Bolj sem imela v mislih zacetne skupine. Barca nonstop naleti na Bayern, na primer.
cripstoned
03. 11. 2022 14.34
-2
mickica ves da si edini pravi navijac barce tukaj in tebe spostujem... ne pokvari se in ne pojdi na nivo nemocnih hejterckov ala kollerik in podobni..
dark horse
03. 11. 2022 15.58
-1
Mmickica piše v ženskem spolu kripsl ji odgovarja v moškem spolu 🤣😂 kaj vam to pove 🤣🤣🤣
Kollerik
03. 11. 2022 18.54
+4
Vraga gre tu za žreb, nihče več ne verjame v te goljufije. Barci je bil Bayern nameščen! Medtem ko lahko realčki spet uživajo v bambus skupini amaterjev, pa še tam imajo probleme s Šahtarjem in Leipzigom...
Kollerik
03. 11. 2022 18.56
+6
Dark, veliko rončiloverjev je vedno imelo probleme s spolom ... Kdo ve zakaj.... 🤔😁😀😆🤣🤣
HALAcR7
03. 11. 2022 09.35
-4
psg nogometna sila,druga v svoji skupini,,,messi je zopet dokazal da ni igralec srednjih tekem kaj šele velikih,,če ni eibar v španiji,dno lestvice fr.6 lige žal ne morem našteti ker poznam samo klube top 5 v svetu,,,,in če ni tale klub iz njihove skupine ki prihaja iz okupirane Palestine,,kjer se je mesii znesel nad njimi,,je messi enostavno neviden,,kot je bil na svetovnem finae,,in na veliko veliih tekmah,,recimo kot lani proti realu kjer so mu se kolena tresla in je udaril žogo kot igralec u10 ekipe in courtis z lahkoto odbranil....bogi je nekako mi se smili
Paštašutar
03. 11. 2022 12.00
+3
Pa saj ni igral sinoči,no vsaj jaz ga nisem opazil🤔
Campeones34
03. 11. 2022 09.22
+4
Real-PSG v 1/8 finalu kvota 1.01
cripstoned
03. 11. 2022 09.32
+0
upajmo lazjega od psgja pac ni....to je samo nahajpana ekipa ki lahko hara proti malim ekipam...in proti njim ni tezko napredovati sploh ko imas taksno ekipo kot jo ima real madrid in 180+min.casa...najbolj neugoden za vse bo letos po mojem mnenju napoli...sploh ko bodo igrali doma..ne bi se cudil ce izlocijo koga od favoritov (real, city, bayern)
dark horse
03. 11. 2022 09.35
-1
Lažjega pač ni 😂😂🤣🤣 Kako se tolazis pacient. Kdaj boš odgovoril zakaj je real igral v polni postavi če je bilo nepomembno 🙈🙈🙈
cripstoned
03. 11. 2022 09.41
+0
zato ker smo s petardo morali pokazati atletom in barci kako se igra v evropi in kako se ne blamira v evropi....
Kollerik
03. 11. 2022 08.50
+2
Pacienta spodaj Messi spet zelo boli. Njegov večen izvor travm, slabe spanja in norenja. Ubožec, kaj vse mu dela mr. sedem zlatih žog. Še sveža izjava ex. kapetana in ene od večnih ikon Real Madrida Ramosa: Leta minevajo toda on (Messi) ne preneha z vrhunskimi predstavami. Je najboljši na svetu in privilegij je biti skupaj z njim v moštvu. Leo je fantastičen…. Sergio Ramos, 29.10.2022…
cripstoned
03. 11. 2022 08.59
-2
temu se reče samo hajpanje... dejstvo pa je da je v zadnjih 4.sezonah modric dokazal in pokazal da je boljši od messija...tako pac je ko pogledaš na zadevo realno... sicer pa na koncu šteje samo klub in ne posamezniki....
dark horse
03. 11. 2022 09.37
+2
Kripsla boli 15 let nemoči ko sta harala najprej ronaldihno, pa skupaj z messijem potem sam Messi. Pa ne spet o lovorikah ker nam je pomembna igra, užitek v njej tudi če izgubiš ob lepi predstavi. Raje izgubim ob lepi igri, kot zmagam po goljufiji kot real
nikoliprav
03. 11. 2022 11.32
-2
Dejstvo je da ima Messi 7 zlatih žog...toliko kot Benzema, Modrič in Ronaldo skupaj...
cripstoned
03. 11. 2022 12.42
+1
15let hahahaaha...od 09 do 15 je 6 let in ne 15... mene kot navijaca ne bolijo uspehi barce saj je real madrid vse to zasenčil z svojimi uspehi... 3x zapored 4x v 5dezonah oz. 5x v 9 sezonah da o nadvladi reala zadnje 4.sezone na elklasikih ne začnemo... te bolečine iz strani navijacev omenjate samo tisti ki ste dejansko res v bolečinah zaradi reala... navijac reala nima ne bolečine niti travm...jasno pa da bi si mnogi želeli da je tako ampak ne gre... tudi ce real ne odvoji letos ničesar ko je bo nič hudega... to kar nam je uspelo letos ne bo barci naslednjih 10+sezon ali pa nikoli... tako da uzivaj v svojih pravih in realnih bolečinah zaradi reala..
cripstoned
03. 11. 2022 12.53
+0
nikoli prav... koliko naslovov lige prvakov pa imajo omenjeni in koliko messi?
cripstoned
03. 11. 2022 12.54
+0
kakšna merila so veljala za zlato zogo messija in omenjenih? daj odgovori na ta 2 vprašanja...
Kollerik
03. 11. 2022 13.52
+2
Človk je res čisto uničen od Messija in Barce, ni kaj...🤣
dark horse
03. 11. 2022 17.16
+2
Kripsl krele kdaj je ronaldihno prišel v barco in kdaj se je potem Messi priključil 😂😂😂 še vidi da niso star niti 20 pacient cicibanček 🤣😂
cripstoned
03. 11. 2022 08.43
-2
messi sezona 22/23 Juventus, Marseille, Benfica, Monaco,Lyon ( 6tekem, 2gola, 1asistenca)....Maccabi, Ajaccio, Troyes, Clermont (5tekem, 7golov,7asistenc)....lahko je proti manjšim ekipam z mbappejem in ostalimi... proti boljšim ekipam pa se messi spet začara v duha... PSG pred prihodom messija ni imel problemov z velikimi ekipami.... zdaj jih ima... messi pojdi v Ameriko in se ne blamiraj več...
LojzekBojzek
03. 11. 2022 08.50
+2
kojk sm jes spil je moj problem,ampak pijan se strezne,bedak pa ostane ....
cripstoned
03. 11. 2022 09.00
+0
torej sem pravilno ugotovil da si pregloboko pogledal v kozarec? ni bilo težko ves...
HALAcR7
03. 11. 2022 09.37
+0
bravo crip vse crna na belo,o temu govorim,še vedno ne poznam ajac,macavi.clemont.....
LojzekBojzek
03. 11. 2022 09.50
+0
js sm pa tud pravilno ugotovu da ti ostaneš b.....
Konan
03. 11. 2022 10.26
-4
Daj se roncijevo statistiko bwahaahaaahaaa
Konan
03. 11. 2022 10.27
-4
HALAcR7
03. 11. 2022 10.34
+2
Normalno saj jih samo poznajo feni 6 lige in bivši feni eibara
cripstoned
03. 11. 2022 13.08
-1
konan ..statistika ronalda je na samem vrhu evropskega in svetovnega nogometa...pa naj gre za klubska ali reprezentanca tekmovanja...3top lige ali pa ligo prvakov....nekdo pa samo sledi...razen v podarjenih zlatih zogah..pa se tam so morali ronalda pokrasti za eno in messiju fdati 2 na podlagi priljubljenost in ne zaradi predstav na igriscu....
ferrari158
03. 11. 2022 14.11
+1
Ronaldo v karieri 1138 tekem 818 golov 233 asistenc. Messi v karieri 994 tekem 785 golov 345 asistenc. Klub CR7 947 tekem 701 gol 200 asistenc. Klub LM10 830 tekem 695 golov 296 asistenc. Liga prvakov CR7 187 tekem 140 golov 42 asistenc LM10 161 tekem 129 golov 39 asistenc
dark horse
03. 11. 2022 17.18
+1
Konan
03. 11. 2022 18.58
+1
Bedak, očitno ne razumeš, letošnjo statistiko mi povej, js jo tak vem, sam hočem da trpiš ko boš tipkal🤭
Kollerik
03. 11. 2022 19.01
+ še to, da je Messi dve leti mlajši in ima s tem koliko? 100 + tekem manj kot ronči!!!
cripstoned
03. 11. 2022 08.32
+1
smesen je ta psg...toliko "top" igralcev odvisni pa samo od mladega mbappeja brez katerega bi tudi oni igrali v ligi Evropa.. ce te tako nadigra juve ki je najslabši v zadnjih 10. sezonah kaj bo sele ko pridejo močnejse ekipe... razpad sistema... messijevci pa odgovorite na vprašanje... koliko žog je izgubil messi včeraj??
cripstoned
02. 11. 2022 21.43
+2
1.pocas juve boljši... pri psgju igra vlogo zaenkrat samo individualna kvaliteta mbappeja medtem ko na drugi strani juve ekipno boljsi...
Slovenska_mularija
02. 11. 2022 21.39
+8
Ponovno najbolj dolgocasno komentiranje na kanalu A. Brezidejno, samo neko dolgovezenje o nepomembnih stvareh, ki jih lahko gledalec opazi sam...
bekson74
03. 11. 2022 08.09
+11
zapiramvamusta
02. 11. 2022 21.36
+0
Bog na nebu Reak Madrid na zemlji. Četrtkovci pa spet sedijo na treh stolicah kot njihove žene.Barca,City,Psg... Hvala Halarju za ta izraz. Prodali so so skoraj vse pravice kluba,vstopnice lani proti Frankfurtu pa očitno želijo nadaljevati v tem slogu. Ne se jezit to ni obrekovanje TO JE DEJSTVO:))
Kollerik
02. 11. 2022 21.59
-6
Be skrbi. Jeza ob pisanju tega tvojega mentalnega zmazka je popolnoma odveč
Kollerik
02. 11. 2022 21.59
-5
HALAcR7
03. 11. 2022 09.40
+2
četrtkovci bodo pridno čakali nove klube za katere bodo letos pridno držali pesti in kupili nove drese,tako kot so lani za čellsi,city,psg,liverpool imaj srečo nekater drese imajo že od prejšnih let...
Kollerik
02. 11. 2022 20.34
-9
Težko bo Juvetu danes, čeprav ni Neymarja....
cripstoned
02. 11. 2022 21.04
+8
dark horse
02. 11. 2022 21.17
-6
Kripsl krele zakaj je real igral v polni postavi če je po tvoje nepomembno pacient 🤣😂
LojzekBojzek
02. 11. 2022 21.20
-6
LojzekBojzek
02. 11. 2022 21.24
-4
LojzekBojzek
02. 11. 2022 21.43
-6
LojzekBojzek
02. 11. 2022 21.43
-6
cripstoned
02. 11. 2022 21.44
+6
LojzekBojzek
02. 11. 2022 21.45
-2
LojzekBojzek
02. 11. 2022 21.46
-6
cripstoned
02. 11. 2022 21.49
+6
spet je nekdo od bolečin pogledal globoko v kozarec..
cripstoned
02. 11. 2022 21.49
+4