Nogomet

Redsi z Anfielda so naprodaj

Liverpool, 07. 11. 2022 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Lastniki nogometnega velikana Liverpoola, športno-investicijska skupina Fenways Sports Group (FSG), so v izjavi za javnost sporočili, da bodo pod pravimi pogoji razmislili o prodaji 19-kratnih angleških prvakov.

Liverpoolčani so se v zadnjih sezonah vrnili med najboljše na svetu, sedaj pa bi lahko dočakali novega lastnika.
Liverpoolčani so se v zadnjih sezonah vrnili med najboljše na svetu, sedaj pa bi lahko dočakali novega lastnika. FOTO: Sofascore.com

V izjavi za javnost je FSG zapisal, da je odprt glede prodaje kluba, ki ga je prevzel leta 2010. "V zadnjem času je prišlo do številnih sprememb lastništva in govoric o tovrstnih spremembah v klubih angleške elite. In tudi o tem nas redno sprašujejo tretje osebe, ki se zanimajo za naš klub," so zapisali. "FSG je pogosto prejemal izjave o interesu tretjih oseb, ki želijo postati delničarji Liverpoola. Povedali smo že, da bi pod pravimi pogoji razmislili o prodaji, a le, če bi bilo to v interesu Liverpoola kot kluba."

Pri FSG so še dodali, da so sicer popolnoma predani uspehom Liverpoola tako na igrišču kot izven njega. FSG je med drugimi tudi lastnik bejzbolske franšize Boston Red Sox in hokejske franšize Pittsburgh Penguins. Liverpool pa je pod njihovim vodstvom v sezoni 2019/20 osvojil angleško prvenstvo, sezono prej pa so slavili v Ligi prvakov. V sezonah 2017/18 in 2021/22 so izgubili v finalu Lige prvakov.

Redsi so sicer prav v ponedeljek dobili tekmeca v osmini finala Lige prvakov, to bo madridski Real, s katerim so se nazadnje pomerili v lanskem finalu, ko so bili galaktiki boljši z minimalnih 1:0. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
07. 11. 2022 18.16
-1
zdajšnjim lastnikom je bilo dovolj reala... zdaj ko je liverpoolu žreb namenil ravno real pa ga prodajajo... malo zares malo za hec...
Pagliaccio 46
07. 11. 2022 19.23
+3
Ta je dobra...če boš pisal v tem tonu boš požel tudi nekaj odobravanja in smeha ...in ne zasmehovanja
dark horse
07. 11. 2022 16.00
-3
In spet bo nov umetni klub po mnenju nekaterih 🙈