Nogomet

Reims v 96. minuti odščipnil zmago Parižanom

Ljubljana, 29. 01. 2023 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prednost vodilne ekipe francoskega prvenstva Paris St. Germaina po 20. krogu ostaja ista kot krog prej. Parižani niso izkoristili sobotnega spodrsljaja drugouvrščenega Lensa, ki je le remiziral, tudi sami so na domači tekmi proti Reimsu za izid 1:1 osvojili le točko, tako da je razlika med ekipama še vedno tri točke.

Gosti iz Reimsa so se v Parizu v prvem polčasu dobro branili ter mrežo ohranili nedotaknjeno. V 51. minuti pa je Neymar vendarle dosegel vodilni zadetek za PSG, tako da je bilo videti, da presenečenja ne bo. Od 59. so nato domači igrali z igralcem manj, sodnik je izključil Marca Verattija, kar je v šesti minuti sodnikovega dodatka izkoristil Folarin Balogun in izenačil.

V boju za obstanek slabo kaže Angersu in s tem tudi slovenskemu reprezentantu Mihi Blažiču. Ekipa slovenskega branilca je kar z 0:4 izgubila derbi začelja proti Brestu in je zanesljivo na zadnjem mestu. Blažič je tekmo odigral od začetka do konca, visokega poraza pa ni mogel preprečiti.

Na srečo Angersa izgubljajo tudi njegovi konkurenti in vsi so bili tokrat neuspešni na domačem igrišču. Ajaccio je z 0:2 izgubil proti Lyonu, Auxerre z istim izidom proti Montpellieru, Strasbourg pa z 1:2 proti Toulousu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

- nedelja, 29. januar:

Nice - Lille                                1:0 (1:0)

Auxerre - Montpellier         0:2 (0:0)

Brest - Angers                         4:0 (2:0)

Clermont - Nantes                0:0

Strasbourg - Toulouse        1:2 (1:1)

Ajaccio - Lyon                         0:2 (0:1)

PSG - Reims                             1:1 (0:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
30. 01. 2023 20.34
+1
V tem PSG-ju ni prave kemije. Ney in Mbappe naj bi bila na bojni nogi. Ney in Messi baje držita skupaj. Mbappe pa hoče diktirati trenerju in upravi. Sredina je izredno nekreativna. Zato so lovke vrgli na Škrinjarja. To bi bila res velika okrepitev za sredino. S tako igro nimajo kaj dosti iskat proti Bayernu. Čeprav LP so čisto druge tekme.
Kollerik
30. 01. 2023 12.10
+3
Noro... golčina dobesedno v zadnjih sekundah
Lucky
30. 01. 2023 17.38
+2
Sem pogledal highlights. Kazal je ene 10 šans za Reims in ene 3 za PSG. Obrambo majo obupno, gol so dal iz čudnega odbitka, ko je Messi podal. Top tekme LP, bojo zgleda PSG, Bayern, L'pool in Real dočakal v obupni formi.
messibog
30. 01. 2023 11.23
+3
s tako igro si z bajernom ne morejo priimerjat ,velika sramota za zvezdnike pri psg