Nogomet

Reprezentanti še naprej 'vroči' pred Eurom

Ljubljana, 08. 05. 2024 09.08 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.

Slovenci v tujini
Slovenci v tujini FOTO: Sofascore.com

V nemški Bundesligi je Šeško tri kroge pred koncem z Leipzigom gostoval pri Hoffenheimu. Biki so imeli pred 32. krogom na 4. mestu lestvice pet točk prednosti pred dortmundsko Borussio. Benjamin Šeško je svoje moštvo v vodstvo popeljal v 38. minuti srečanja, ko je po predložku Davida Rauma z glavo premagal domačega vratarja. Leipzig je v nadaljevanju srečanja dobil rdeči karton in v zadnji minuti prejel izenačujoč zadetek. Sedaj ima moštvo Marca Roseja le še tri točke prednosti pred Borussio, s katero se bori za mesto v skupinskem delu Lige prvakov. V prihodnjem krogu biki gostijo Werder Bremen.

Žan Vipotnik
Žan Vipotnik FOTO: Girondins de Bordeaux

V francoski drugi ligi si je Bordeaux z zmago proti Ajacciu zagotovil obstanek, po tem ko je na Korziki slavil z visokih 4:0. Srečanje je od prve minute začel slovenski napadalec Žan Vipotnik, izkazal pa se je že v 6. minuti, ko je na nasprotnikovi polovici prestregel podajo domačega moštva in žogo preusmeril do soigralca Pedra Diaza, ki je zadel za vodstvo Girondincev. Varovanci Alberta Riere se bodo do konca prvenstva pomerili še z Concarneaujem in moštvom Pau FC.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.