Nogomet

Riera: Nismo še doživeli dveh zaporednih porazov. To pove vse

Ljubljana, 16. 03. 2023 15.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljančani so prvič v tej sezoni strli celjski oreh. Zmaji so v tretjem poskusu le ugnali grofe in se utrdili na prvem mestu tabele. V drugem polčasu tekme v knežjem mestu je bilo precej vroče, a so se gostje domov vrnili s tremi točkami. Zeleno-beli imajo po 20. zmagi še naprej 16 točk naskoka pred drugouvrščenimi Mariborčani. Do konca sezone je še devet krogov.

Slavje nogometašev Olimpije in trenerja Alberta Riere
Slavje nogometašev Olimpije in trenerja Alberta Riere FOTO: Luka Kotnik

Nogometaši iz slovenske prestolnice imajo po 20. zmagi v elitni domači ligi še naprej 16 točk naskoka pred drugouvrščenimi Mariborčani, ki so v gosteh premagali Bravo, osmoljenci medsebojne tekme pa ostajajo na tretjem mestu z zaostankom 19 točk. Ljubljančani so večji del drugega polčasa hodili po robu, na koncu pa se iz knežjega mesta vračajo z vsemi tremi točkami. 

Zmaji so v tretjem poskusu le premagali Celjane. Prvi medsebojni dvoboj so dobili grofi, drugi pa se je končal z remijem.

Zmagoviti gol je v 82. minuti po podaji Maria Kvesića dosegel rezervist Admir Bristrić. "Mislim, da je bila dobra tekma s strani obeh ekip. Na igrišču je bil danes pravi šov. Celje ni zaman na vrhu ligaške lestvice, so dobra ekipa. Danes so pokazali lepo predstavo. Mi moramo še delati na realizaciji zadetkov. V drugem polčasu smo imeli nekoliko več težav, a sem kljub temu zadovoljen z našo igro in domov odhajamo s tremi točkami. Pridejo takšne tekme, kjer odloča le zmaga in je to najpomembneje. To sem fantom med polčasom tudi povedal. Dobro smo igrali in nadzorovali igro," je bil v izjavi za uradno klubsko spletno stran izčrpen Albert Riera, ki je videl odlično predstavo prvega čuvaja ljubljanske mreže Matevža Vidovška

Olimpija hiti proti naslovu slovenskega prvaka.
Olimpija hiti proti naslovu slovenskega prvaka. FOTO: Luka Kotnik

"Vesel sem, ko vidim Matevža Vidovška, ki napreduje in se uči, saj je to znanje za njegovo prihodnost. Ima dve pomembni nalogi. Ko nimamo žoge, je vratar, ko jo imamo, je igralec. Tudi vloga igralca je nadvse pomembna. Vesel sem, da smo do sedaj po porazu vedno zmagali. Nismo še imeli dveh porazov zaporedoma. Tudi to je karakter, ki ga kaže naša ekipa," je še dodal Španec na klopi zmajev. 

Nogometaši iz slovenske prestolnice imajo po dvajseti zmagi v elitni domači ligi še naprej 16 točk naskoka pred drugouvrščenimi Mariborčani. Do konca sezone je še devet krogov.

"Olimpija je ves čas enaka. Imeli smo nekoliko slabše tekme, a smo danes na igrišču pokazali, kako Olimpija igra in tudi mora igrati. To, kar sem danes pokazal, je moje delo, zato sem tu. Vse tekme so enako pomembne, osredotočamo se nase in se enako pripravljamo na vse tekmece. Ni časa za počitek in sproščanje, saj želimo nabirati točke in zmage in se pripraviti na to, kar pride po prvenstvu," je po zmagi nad Celjem povedal dobro razpoloženi ljubljanski vratar Vidovšek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

franci1972slo
16. 03. 2023 15.47
+0
Če bo šlo tako naprej, bo to eno najbolj čistih osvojenih prvenstev.
štajerc65
16. 03. 2023 16.20
-2
Uporabnik1921270
16. 03. 2023 16.29
+2
User513426
16. 03. 2023 19.52
+1
kaj pa lahko drugega pričakuješ od jokajočih kalimerotov in roza bojevnikov