Nogomet

Sladke skrbi za navijače Arsenala: Mudrik si želi na Emirates

London, 27. 12. 2022 15.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Arsenala so hit letošnje sezone Premier League. Z zmago nad West Hamom (3:1) so svojo prednost na vrhu povečali na velikih sedem točk, kljub zelo ugodnemu položaju pa na Emiratesu delajo na tem, da bi se še izboljšali. Ena od tarč v zimskem prestopnem roku je nadarjeni Ukrajinec Mihajlo Mudrik, ki naj bi si tudi sam želel obleči dres topničarjev.

Mikel Arteta je že večkrat poudarjal, da bodo pri Arsenalu kupovali samo nogometaše, ki bi predstavljali dodano vrednost. Mihajlo Mudrik zagotovo sodi v to kategorijo.
Mikel Arteta je že večkrat poudarjal, da bodo pri Arsenalu kupovali samo nogometaše, ki bi predstavljali dodano vrednost. Mihajlo Mudrik zagotovo sodi v to kategorijo. FOTO: AP

Ravno med ponedeljkovo tekmo med Arsenalom in West Hamom, ki so jo domači relativno zanesljivo dobili, čeprav so po prvem polčasu zaostajali z 0:1, je priznani novinar Fabrizio Romano v svet poslal novico, ki je zagotovo razveselila slehernega privrženca topničarjev. 

Arsenal je Šahtarju iz Donecka poslal prvo uradno ponudbo za Mihajla Mudrika. V severnem Londonu za zdaj ponujajo 40 milijonov evrov plus 20 milijonov v obliki morebitnih bonusov, kar pa je bistveno manj, kot si želijo vodilni pri ukrajinskem velikanu, ki naj bi bojda zahtevali celo okroglih sto milijonov. Kot poroča Romano, se bodo pri Šahtarju v kratkem sestali z Mudrikovim zastopnikom, želja 21-letnega krilnega nogometaša pa je jasna – kariero bi rad nadaljeval prav na Emiratesu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mudrik sicer ne skriva, da so mu topničarji zelo pri srcu. V ponedeljek je na svojih družbenih omrežjih objavil, kako je v živo spremljal prvi Arsenalov obračun po premoru zaradi svetovnega prvenstva. Z videnim je bil lahko še kako zadovoljen, saj se Londončanom ni poznala odsotnost prvega napadalca Gabriela Jesusa, v čigar čevlje je z zadetkom ekspresno stopil Eddie Nketiah. V polno sta merila še nadarjena krilna nogometaša Gabriel Martinelli in Bukayo Saka, ki bi utegnila že v naslednjem mesecu dobiti hudo konkurenco na svojih položajih. 

Mudrik, ki bo petega januarja praznoval 22. rojstni dan, se najbolje znajde na položaju levega "wingerja", nista pa mu tuja niti desni krilni položaj ali vloga napadalnega vezista. Namiguje se, da bi ga Mikel Arteta najverjetneje uporabljal na levi strani napada, ob tem pa bi Martinellija pomaknil povsem v konico, kjer se je Brazilec v preteklosti nekajkrat že izkazal. 

Na vprašanje, povezano z nadarjenim Ukrajincem, je moral španski strokovnjak odgovarjati na novinarski konferenci po zmagi nad West Hamom. "Nikoli ne govorim o igralcih, ki niso z nami. Ampak za Anglijo je zagotovo dobro, da tuji nogometaši gledajo naše tekme. Upam, da smo navijačem doma in po svetu pripravili dober šov," je Arteta diplomatsko odvrnil.

Mudrik je v tej sezoni za Šahtar zbral 18 tekem in sodeloval pri prav toliko zadetkih. V Ligi prvakov je na šestih nastopih trikrat meril v polno in še dvakrat asistiral, v ukrajinski Premier Ligi pa je trenutno pri sedmih golih in šestih podajah. Njegov Šahtar trenutno zaseda drugo mesto, ob tekmi manj ima pet točk zaostanka za Dniprom. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kameltrajbar
27. 12. 2022 19.41
.... arsenallll...... 😂😂😂😂😂
osancta simplicitas
27. 12. 2022 15.51
+0
za donbas v ukrajini ni treba za prestop nič šlačati klubu, spet evropski kradljivci
Kamakura
27. 12. 2022 17.28
+0