Nogomet

Slovenci začenjajo priprave na Malto in Rusijo, po poškodbi spet zraven Verbič

Kidričevo, 04. 10. 2021 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska nogometna reprezentanca v Kidričevem danes začenja priprave na naslednji preizkušnji v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022, ko bo najprej v petek gostovala na Malti, v ponedeljek pa bo v Mariboru gostila Rusijo. Do konca kvalifikacij za Slovenijo štejejo praktično le zmage, na pomoč je prišel tudi povratnik Benjamin Verbič.

Benjamin Verbič se je dolgo ukvarjal s poškodbo mišice, zadnja dva ali tri mesece, kot je dejal, pa je normalno vadil z ekipo kijevskega Dinama, za katerega tudi igra. "Zdaj lahko končno rečem, da je poškodba preteklost. Za mano je najtežje odboje v karieri, ampak to sem prebrodil, tako da sem zdaj spet zdrav," je na spletni novinarski konferenci povedal krilni nogometaš.

"Za mano je najtežje obdobje, predvsem zaradi tega, ker po poškodbi običajno veš, koliko časa boš odsoten, pri meni pa se je to vleklo, saj sem se vrnil, pa spet poškodoval in tako naprej. Psihološko je bilo težko," je priznal nogometaš, za katerega je selektor Matjaž Kek ob predstavitvi seznama dejal, da je morda eden tistih, ki bodo poskrbeli za večjo borbenost na igrišču.

"Najprej moramo pogledati vsak sebe. Pokazati moramo karakter, tudi na igrišču. Malte ne gre podcenjevati, saj je že vzela točke v naši skupini, tako da bo tekma zagotovo zahtevna. Potem pa sledi še Rusija. Zagotovo bo treba igrati agresivneje, odločneje. Dihati moramo kot eno, saj lahko Slovenija le tako doseže kakšen uspeh," je poudaril novopečeni očka Verbič, ki je v obdobju, ko ga ni bilo zraven, pozorno spremljal igre slovenske vrste.

Benjamin Verbič in Henriksen
Benjamin Verbič in Henriksen FOTO: Damjan Žibert

"Neposredno nisem bil vpleten, bil pa sem največji navijač. Bilo je veliko svetlih točk, potem pa se je na žalost zgodila Hrvaška. Tudi meni je bilo težko, kot da bi sam izgubil tekmo. A zdaj sem se vrnil odločen, da dokažem, da lahko igram. Dal bom vse od sebe, da pomagam reprezentanci," je obljubil Verbič.

Eden tistih, ki jih je Kek prav tako izpostavil kot borbene nogometaše, je tudi kapetan Olimpije in novinec v članski vrsti Timi Max Elšnik. "Za zdaj je vse super, precej fantov poznam že iz mlajših selekcij, tako da sem zelo vesel, da sem tukaj," je uvodoma nanizal prve vtise ob prihodu med reprezentančne člane.

Čeprav je prvič v članski vrsti, pa vseeno upa na nastop na kateri od prihajajočih tekem. "Vsekakor upam, da dobim minutažo, da se selektorju dokažem tudi na igrišču. Mislim, da je vsak poklican z razlogom, in upam, da bom tudi jaz pripomogel k dobremu rezultatu. Veliko pa mi pomeni že to, da sem prvič v članski reprezentanci," je še povedal Elšnik, ki ga s soigralci danes čaka trening v Kidričevem, kjer bodo začeli piljenje forme za kvalifikacije.

Ta bo morala biti na visoki ravni, saj so točke nujne. V skupini H namreč po šestih krogih vodita Hrvaška in Rusija s po 13 točkami, Slovaška jih ima devet, Slovenija sedem, Malta in Ciper pa po štiri. Slovenija se bo z Malto merila 8., z Rusijo pa 11. oktobra. Rusija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 37., Slovenija 64., Malta pa 171. Z Rusijo se je Slovenija v teh kvalifikacijah že pomerila v gosteh in izgubila z 1:2, Malto pa je v začetku septembra doma premagala z 1:0.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.