SP v nogometu 2022

Francozi v en glas: Lewandowski ena najboljših devetic na svetu

Doha, 03. 12. 2022 14.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Člani francoske nogometne reprezentance in selektor Didier Deschamps se zavedajo, da jih v obračunu osmine finala na svetovnem prvenstvu v Katarju čaka vselej nevarni poljski napadalec Robert Lewandowski. Kapetan in vratar Francije Hugo Lloris pravi celo, da gre za eno najboljših nogometnih devetic na svetu.

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski FOTO: AP

Robert Lewandowski je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju na treh tekmah skupinskega dela zabil en gol. Dosegel ga je v 82. minuti obračuna Poljske in Savdske Arabije. To je bil tudi njegov prvi zadetek na svetovnih prvenstvih. Selektor francoske nogometne reprezentance, ki se bo za uvrstitev med osem najboljših pomerila prav s Poljsko, Didier Deschamps opozarja, da je prav 34-letni Poljak lahko tisti, ki bo končal pot Francije do ubranitve naslova svetovnega prvaka. "Takšnega igralca moraš čim prej onemogočiti. Manj kot ima žogo v svojih nogah, manj lahko stori. Je zelo pameten igralec. Tehnično je zelo nadarjen. Zelo pametno zna uporabljati svoje telo. Na tekmah v skupinskem delu ni imel veliko žoge, a samo eno priložnost lahko izkoristi za gol," je na zadnji novinarski konferenci pred tekmo s Poljsko z izbranimi besedami o Lewandowskem govoril Deschamps. "Je ena najboljših devetic na svetu. Zdaj že kar nekaj let. Za Poljsko je zelo pomemben," pa je o glavni nevarnosti v napadu dejal vratar Francije Hugo Lloris. Opozoril je tudi na vratarja na drugi strani Wojciecha Szczesnyja, ki je zgolj v skupinskem delu mundiala ubranil kar dve enajstmetrovki.

Francoska nogometna izbrana vrsta je skupinski del mundiala v Katarju s šestimi točkami končala na 1. mestu, v izločilne boje pa je napredovala kot prva branilka naslova, ki se ji je uspelo prebiti v osmino finala, po Nemčiji leta 2006. S tem so Francozi torej prekinili 16 let star urok, ki se je držal branilcev naslova. V obračunu s Poljsko, ki je med najboljših 16 napredovala z drugega mesta (osvojila je štiri točke), bodo Francozi v vlogi favorita. Zmagovalec obračuna se bo v četrtfinalu pomeril z zmagovalcem tekme med Anglijo in Senegalom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.