SP v nogometu 2022

Veliko priznanja za Deschampsa: sam se bo odločil, ali bo ostal selektor

Pariz, 22. 12. 2022 17.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Franciji bo v začetku prihodnjega leta znano, ali bo njihovo nogometno reprezentanco še vodil Didier Deschamps. Selektor ekipe, ki je na nedavno končnem svetovnem prvenstvu v Katarju osvojila drugi mesto, bo imel po besedah predsednika zveze Noela Le Graeta proste roke pri odločitvi o nadaljevanju sodelovanja.

Didier Deschamps je bil zelo blizu, da bi kot drugi selektor v zgodovini dvakrat osvojil svetovno prvenstvo.
Didier Deschamps je bil zelo blizu, da bi kot drugi selektor v zgodovini dvakrat osvojil svetovno prvenstvo. FOTO: AP

Pogodba Didiera Deschampsa se je iztekla po SP v Katarju, sam pa je v pogovorih takoj po porazu Francije z Argentino dejal, da bo odločitev padla v začetku naslednjega leta, ko se bo srečal s predsednikom FFF Noelom Le Graetom. V četrtek je predsednik zveze v pogovoru za časnik Ouest-France dejal, da upa, da bo Deschamps ostal selektor. Če pa se bo odločil drugače, bo to odločitev spoštoval.

"Didier je delo opravil dobro in mislim, da bo ostal. Na kratko sva že govorila po Katarju in se dotaknila tudi evropskega prvenstva 2024," je dejal Le Graet. Dodal je, da bo njuno srečanje, če bo Deschamps končal selektorsko kariero, precej kratko, sicer pa bo pogovor malo daljši.

V Franciji ugibajo, da je, če se Deschamps ne odloči za nadaljevanje sodelovanja, prvi kandidat za selektorja nekdanji zvezdnik in trener madridskega Reala Zinedine Zidane.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.