Nogomet

Spalletti otrokom: Zakaj niste v šoli? Tistih, ki ne razumejo, nočem v ekipi

Neapelj, 02. 02. 2023 17.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Napolija Luciano Spalletti je brez dvoma eden najzaslužnejših, da se pod Vezuvom prvič po 30 letih še kako resno spogledujejo z naslovom italijanskega prvaka. Še več, njegov Napoli igra enega najlepših nogometov v Evropi in ima pred najbližjim zasledovalcem Interjem ogromnih 13 točk prednosti. Zato ne čudi, da pohvale na Spallettijev račun padajo z vseh koncev in krajev. 63-letnik pa je nedavno navdušil tudi z življenjskim nasvetom za mlade navijače Napolija.

Pred dnevi je na družbenih omrežjih zaokrožil video posnetek po koncu enega od Napolijevih treningov, ko je mlade navijače, ki so verjetno čakali na prihod svojih nogometnih junakov, prišel nagovorit trener Luciano Spalletti. Vprašal jih je, kaj počnejo tam, saj bi morali takrat biti v šolskih klopeh.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Otroci so mu odgovorili, da je šola odpadla zaradi stavke. Spalletti pa je imel v žepu hitro pripravljeno novo vprašanje, kdaj mislijo nadoknaditi zamujeno dopoldne. "Nikoli, nikoli," so si bili enotni otroci, nakar je eden dodal, da jih šola pač preprosto ne zanima. 

Nato pa je sledila lekcija, ki si jo bodo otroci verjetno zapomnili za vse večne čase: "Kako vas šola ne zanima? Kako vas bom treniral, ko pa ne boste razumeli, kaj vam govorim? Tistih, ki ne razumejo, nočem v ekipi." 

Luciana Spallettija je dolgo obkrožala mantra, da je trener, ki z velikimi ekipami ni sposoben osvajati največjih lovorik. Kot vse kaže, se je bo letos končno otresel.
Luciana Spallettija je dolgo obkrožala mantra, da je trener, ki z velikimi ekipami ni sposoben osvajati največjih lovorik. Kot vse kaže, se je bo letos končno otresel. FOTO: AP

Njegove besede so na družbenih omrežjih požele ogromno pozitivnih komentarjev. Sploh zato ker v času, ko se v nogometu pretakajo milijarde evrov, mladi nadobudni nogometaši vse prevečkrat pozabljajo na izobrazbo. 

Spalletti pa je v tej sezoni ogromno pohval prejel tudi na račun predstav svojih varovancev, ki briljirajo tako v domačem prvenstvu kot v Ligi prvakov, kjer so v svoji skupini osvojili prvo mesto. Ob tem pa ne gre prezreti dejstva, da do želenih rezultatov prihajajo z všečno in napadalno osredotočeno igro. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZeeZee80
02. 02. 2023 18.02
+3