Nogomet

Španski zvezdnik sam plačal, da lahko znova igra za domačega tretjeligaša

La Coruna, 02. 01. 2023 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski napadalec Lucas Perez bo kariero nadaljeval pri tretjeligašu Deportivu iz La Corune. 34-letnik je pred tem v La Ligi branil barve Cadiza in bil s štirimi goli celo njegov najboljši strelec v tej sezoni. Vrnitve v rodni kraj si je želel do te mere, da je del odškodnine pokril kar iz svojega žepa.

Lucas Perez (številka 15) je za Cadiz v tej sezoni La Lige dosegel tri gole, še enega je pristavil v kraljevem pokalu.
Lucas Perez (številka 15) je za Cadiz v tej sezoni La Lige dosegel tri gole, še enega je pristavil v kraljevem pokalu. FOTO: AP

Pri Deportivu so za Lucasa Pereza plačali okrogel milijon evrov, od tega je 500 tisoč šlo iz klubske blagajne, drugo polovico pa je pristavil kar nekdanji napadalec Arsenala. 

Ob prestopu je povedal, da preprosto ni mogel več gledati, kako njegov domači klub životari med tretjeligaši. Zato se je odločil, da mu pomaga na lastno pest. Perez je za Deportivo sicer že igral v treh različnih obdobjih. Skupno je na 96 tekmah dosegel 33 zadetkov. 

Klub iz Galicije je svoje najboljše čase preživljal na prelomu tisočletja. Leta 2000 je bil celo španski prvak. V lanski sezoni je za las ostal brez napredovanja v drugo ligo. Perezova vrnitev pa nakazuje, da se Deportivu vendarle obetajo boljši časi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

34-letni napadalec se je ob slovesu od Cadiza preko družbenih omrežij zahvalil navijačem kluba. "Cadistas (navijači Cadiza, op. a.), pred enim letom sem prišel sem z jasnim ciljem obstanka in dosegli smo ga. Rad bi se zahvalil navijačem, klubu in mestu za izkazano ljubezen. Vedno vam bom želel najboljše, zaslužite si," je zapisal Perez. 

Španski napadalec velja za pravega nomada, sej je bil to že njegov 18. prestop v profesionalni karieri. Med drugim je igral tudi v Ukrajini, zagotovo najodmevnejši pa je bil njegov prestop iz Deportiva v Arsenal leta 2016. Topničarji so zanj odšteli kar 20 milijonov evrov, a Perez v severnem Londonu nikakor ni našel pravega ritma. Na 21 tekmah je dosegel sedem zadetkov in pet asistenc, zato mnogi še danes menijo, da bi mu moral Arsene Wenger ponuditi več priložnosti. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Triindvajseti December
02. 01. 2023 17.11
+11
To je ta pripadnot!!! 👏
Pagliaccio 46
02. 01. 2023 16.41
-2
Lepo....pri 38. še vedno lahko igra v Saudski prvi ligi